Черно-кафяви кристали с овална форма или с остри като бръснач краища, камъните в бъбреците наистина са сериозна опасност за организма.

Опасност, която в повечето случаи може да се предотврати с диета.

Шипки против камъни в бъбреците

За тази цел можете да използвате плодовете и корените от шипка, които помагат за изхвърлянето на уратните камъни от бъбреците.

Това е едно от проверените средства от народната медицина.

Корените на това растение не само отстраняват образуванията, но и се използват като противовъзпалително и укрепващо средство за болния орган. Със същите свойства, между впрочем, се използват и плодовете на шипката.

Те могат да се варят като чай и да се пият без ограничения във времето и количеството. Когато става въпрос за корените, желателно е, преди да се пристъпи към употреба, да се нарежат на ситно и да се смелят в кафемелачката.

билки за камъни в бъбреците шипкаСлед това една или две супени лъжици се заливат с вряла вода и се варят на бавен огън в течение на 15 минути. Изстиналата отвара се прецежда и се пие по 150 мг 3 пъти на ден преди ядене. Лечението продължава две седмици. При необходимост курсът може да се повтори след половин година.

Чай за камъни в бъбреците №2

Най-доброто, което може да ви спести брането на билки и чуденето дали те са подходящи, дали са истински, дали са съхранявани и обработвани правилно, това е чаят Демир бозан.

Но с едно уточнение: Само ако е оригиналният от 43 лева на Фарма витал. За другите гаранция не даваме, защото печалбари се намират всякакви и все искат да печелят от болките на хората.

Вижте подробности ТУК: Демир бозан, билки за камъни в бъбреците и още 1000 неща. Те действат безотказно и чистят камъните в бъбреците, ако чаят се пие действително по три пъти на ден в продължение на един месец. Само не купувайте боклуци със същото име.

нумерология

МЕНЮТО ЗАВИСИ ОТ ВИДА НА БЪБРЕЧНИТЕ КАМЪНИ

Изхвърлянето на камъни от бъбреците не е проста работа и има твърде много нюанси. Изключително важно значение за провеждането на курса на лечение има естеството на камъните.

Каква храна може да приема болният и коя трябва да изключи от менюто си?

Видът на менюто изцяло и напълно зависи от химическия състав на камъка, открит в бъбреците. Затова то може да се уточни и да се препоръча само след лабораторно изследване. По-често се срещат твърдите камъни (или както ги наричат лекарите – конгломерати) в бъбреците, образувани от оксалати.

Ако видите, че в графата “Соли” на вашето изследване е вписано “оксалатни”, значи, че сте имали нарушена обмяна на минерали в организма.

За да коригирате това нарушение в организма си, наистина ще ви помогне диетата, основното предназначение на която е да ограничи постъпването на оксалатни киселини в организма. Те се съдържат в спанака, в зелените салати, в шоколада и, разбира се, най-много – в лапада.

Тези четири продукта са абсолютно противопоказни за болни с камъни в бъбреците. Достатъчно е да ги изключите от менюто си и във вашите бъбреци ще престанат да постъпват опасните киселини.

Освен това желателно е да спрете приемането на витамин С, дори и ако боледувате от простуда или от остър грип. Витамин С стимулира образуването на оксалатната киселина.

При наличието на оксалатни камъни, аскорбиновата киселина, която се съдържа в цитрусовите плодове, във френското грозде, в някои сортове ябълки (антоновки например), може сериозно да навреди, отколкото да донесе полза.

Това трябва да се отчете и болният да премине към приемането на витамин В6. Този витамин може лесно да се справи с оксалатната киселина. Той й действа неутрализиращо.

За да се подсили действието на този витамин, трябва да се премине към консумацията на едрозърнест, диетичен хляб, овесена каша, в които съдържанието на витамин В6 е голямо. Изключително полезно при такива ситуации е консумацията на фасул, тиква, патладжан и цветно зеле.

УРАТНИТЕ КАМЪНИ МОГАТ ДА СЕ РАЗТВОРЯТ С ПОМОЩТА НА СПЕЦИАЛНА ДИЕТА

Гореописаната диета не е толкова строга, че да ни изплаши или да решим, че е невъзможно да я спазваме.

Особено ако се сравни с тази, която се налага да се приложи при наличието на уратни камъни в бъбреците – солите на пикочната киселина. Тази диета, в дадения случай, трябва да бъде съставена така, че реакцията на урината да стане нормална. Това може да стане само при положение, че не консумирате месо.

От менюто, освен месото, трябва да се изключи и рибата и т. нар. субпродукти: черен дроб, бъбреци, мозък.

Разбира се, категорично се забранява консумацията на пушени меса и на топени сирена, а също така и храни от бобови растения и гъби. За предпочитане са млечните и киселомлечните продукти, каши, хляб, картофи, мед и сухи плодове – те притежават очистително действие.

Изключително важно за хората с камъни в бъбреците е дали приемат алкохол и в какви количества. Най-добре е да се откажат не само от алкохола, но и от кафето и от силния чай. Ще помогнат пресните натурални сокове.

Разбира се, тази диета трябва да започне веднага след заключението на лекаря за наличието на един или друг вид камъни в бъбреците. Уратните камъни са единствените, които могат напълно да се разтворят при по продължително спазване на горната диета.

Има още едно химично вещество, което понякога може да се открие в бъбреците при страдащите от бъбречнокаменна болест. Това са фосфатните камъни. С тях могат да се преборят и месото, и рибата. Тези продукти чудесно окисляват урината, от която понякога се образуват фосфатните камъни.

Особено бързо растат, когато се консумират прекалено много мляко и млечни продукти. Затова при наличието на фосфатни камъни лекарите съветват да се избягва консумацията на млечни продукти. Не трябва да се прекалява и със зеленчуковите супи и с плодовите сокове – за съжаление често те предизвикват обостряне на проблемите с пикочо-проводните пътища.

Ужасните неща, които се разказват за нетърпимите болки, предизвикани от един или друг вид камъни в бъбреците, могат да станат действителност за всеки от нас. Но това няма да се случи, ако се научим да спазваме необходимата диета, която може да ни освободи от болките и от камъка.

==ИЗПИТАНИ РЕЦЕПТИ ЗА БОЛНИ БЪБРЕЦИ==

ОРЕХОВО БРАШНО И МЕД

Един килограм пресен цветен мед, събран през пролетта, се оставя да ври заедно с буркана на водна баня, докато стане течен. После в меда се изсипва половин килограм орехово брашно, разбърква се добре и се оставя да престои един ден.

Лечението продължава шест месеца, като се консумира по една супена лъжица от сместа два пъти дневно сутрин и вечер преди ядене. Постига се пълно оздравяване.

Росица Димитрова Тодорова – Варна

БЯЛ ТАМЯН

Всяка сутрин се пие по едно зърно бял тамян на гладно. Лечебният курс по този начин продължава 7 дни.

Румяна Василева – с. Изворово, община Антоново, област Търговище

КОРИ И СЕМКИ ОТ ДИНЯ

Рецепта за болни бъбреци – пиелити, пиелонефрити, задържане на урина, камъни, температура и трескави състояния.

Вземат се две супени лъжици изсушени кори и семки от диня и се варят 10 минути в половин литър вода. Сместа се прецежда и се взема на 2-3 порции с подсладител.

Иванка Д. Иванова – Гълъбово

СОК ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Три пъти дневно около 20 минути преди ядене се изпива една чаена чаша сок от червено салатно цвекло. Сокът трябва да е прясно изцеден. Той се приема в зависимост от големината и от състава на камъните. Ако са по-малки, те просто ще бъдат изхвърлени само за няколко дни.

Ако са по-големи, продължителността на лечението се увеличава. Задължително е да се следи кръвното налягане на болния. Ако то се повиши, приеманата доза от червен сок трябва да се намали наполовина.

Йорданка В. Петрова – с. Михалци, обл. Велико Търново

==РЕЦЕПТИТЕ НА РАЯ ГАРДЖЕВА==

ПЯСЪК И КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Настоящата рецепта изчиства неорганичните вещества, пикочната киселина и останалите неусвоени и елиминирани продукти от разпадането на мастните продукти.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: В продължение на една седмица всеки ден се пие от 3 до 12 пъти по 1/2 чаша гореща вода със сока от един лимон без захар в съчетание с 10, 12 до 15 мл 3-4 пъти дневно сок от морков и същото количество сок от червено цвекло и краставици. Започва се с по-малки дози и постепенно се увеличават, докато се стигне до 500 мл.

В следващите дни настъпват пристъпи със силни болки. Това продължава 10-15 минути. В края на седмицата кризите приключват. Пречистването е завършило. Добре е да се следи урината за пясък и за камъни. Докато продължава лечението, да не се консумират тежки храни.

===

Десет стръка петопръстник се варят в 600 мл вода 2-3 минути. Прецежда се и се пие три пъти дневно половин час преди хранене.

===

Листа мечо грозде, царевична коса (свила), плодове от синя хвойна, троскот, корени гръмотрън, корени магданоз.

===

По една супена лъжица от тези билки за бъбреци се смесват. Две супени лъжици от сместа се попарват в 600 мл вода. Пие се 3 пъти дневно преди хранене по 100мл.

ВЪЗПАЛЕНИ БЪБРЕЦИ И ПИКОЧНИ КАНАЛИ

Разбъркват се по една супена лъжица земни ябълки (цингули), цикория, коса от царевица, мечо грозде, хмел, пчелник, бял равнец, жълт кантарион, корени от брош и гръмотрън (предварително накиснати във вода).

Вземат се две супени лъжици от сместа и се варят в 600 мл вода в продължение на 5 минути. Пие се по 100 мл три пъти дневно половин час преди хранене.

===

Три китки магданоз се варят в литър и половина вода, докато остане наполовина. Пие се три пъти дневно по 100 мл половин час преди хранене.

===

Разбъркват се равни части мечо грозде, коса от царевица, черешови дръжки, полски хвощ, листа от лешник и пъпешово семе. От цялата смес се вземат две супени лъжици и се кипват в 600 мл вода. Охладената и прецедена отвара се пие по 100 г три пъти дневно половин час преди хранене.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: