Тайнствените пирамиди в Бермудски триъгълник са три

Изследователи се натъкнаха на трета по ред пирамида в тайнствения Бермудски триъгълник

Още в средата на 80-те години океанографи откриха съоръжение с размери три пъти по-големи от размерите на пирамидата на Хеопс.

Пирамидата е в хипотетичния център на загадъчния Бермудски триъгълник и върхът й е на дълбочина около 400 метра под нивото на океана.

Тайнствените пирамиди в Бермудския триъгълник

Тайнствените пирамиди в Бермудския триъгълник

През 2003 г. ученият Верлаг Майер с помощта на специален подводен робот прави опити да се вземат проби от повърхността на другата пирамида, открита в същия район.

Това се оказва трудна задача за екипа, но потвърждава предварителната хипотеза, че пирамидата е от стъклоподобен материал. Възрастта й се оценява на около 500 години, но за технологията на нейното изграждане не може нищо да се каже.

Странните подводни обекти са с гладки стени, без характерната подводната флора и фауна по тях.

На последната трета пирамида изследователи от Центъра за изследвания на океаните на САЩ се натъкват при издирване на бразилски кораб и френски самолет, едни от стотиците, изгубени без следа в мистичния триъгълник.

Измерванията показват височина 169,2 метра, доста повече от Хеопсовата пирамида (146,6 метра). Не може да се даде все още заключение, от какво е изградена тя, но структурата е метална, пояснява ръководителят на научния екип.

Дълго време наблюденията над странните явления в района на Бермудския триъгълник са обект на интерес разузнавателните служби. Засичаните НЛО в района сякаш се разтварят във водата или се появяват от нищото.

Уфолозите предполагат, че там може да е нещо като команден или разпределителен център. От източник в този географски регион се излъчва електромагнитен импулс, когото обвиняват за аномалиите в системите за геопозициониране.

Мястото му съвпада с района на Бермудския триъгълник, където се намира тази трета по ред пирамида.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Тайнствените пирамиди в Бермудски триъгълник са три
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *