По повод 100 години от рождението на българската пророчица

Баба Ванга е била кръстница на много деца

В материал на агенция Ройтерс, посветен на баба Ванга се разказва на колко много хора е успяла да помогне преживе с полезни съвети. Затова поляната, разположена непосредствено до църквата „Света Петка Българска„, била препълнена от хора, дошли да почетат пророчицата за нейния 100 юбилей. И макар, че тя не е жива, събралите се хора са имали усещането, че нейния дух присъства в този ден сред тях.

Ройтерс продължава своя разказ, че в държавите от Балканския полуостров, ясновидството и гаданията са нормално явление. Независимо от големия брой на хората със свръхестествени способности, все още съществува конфликт между медиуми и Българската православна църква. Църквата все още не може да приеме тези способности за божествен дар, а ги преписва на сатаната. Но свещениците не могат да отрекат, че се регистрирани безброй случаи, при които баба Ванга се е намесила успешно и е спасила нечий живот или е донесла душевен мир.

Баба Ванга е известна извън пределите на България. При нея са идвали известни личности и обикновени хора от СССР (например Леонид Брежнев), от Индия (Индира Ганди), Людмила Живкова, Нешка Робева, Светлин Русев и много други.

нумерология

След като ослепява на 11 години, Вангелия Гущерова загубва човешкото си зрение, за да й се отвори духовното (така нареченото трето) око. Затова, когато около къщата чакали нуждаещи се на опашка, щом усетела, че някой се нуждае от спешна помощ, веднага го викала и бързо го изпращала или при точния лекар или да направи нещо конкретно, за да се избави от тревогите си.

За помощта и състраданието, безброй хора почитат баба Ванга като светица. Тя е християнка и затова православен свещеник поиска да бъде канонизирана за светица, но Българската православна църква се възпротиви. Тя нарече Ванга и учителя Петър Дънов „псевдоикони“ и отказа канонизация. Но това не промени отношението на безброй хора от цяла България да я помнят с добро и да се прекланят пред голямото й сърце. И точно това заявява нейна съседка, жена на 74 години – Ванга не е била светица, но е помагала на хората.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: