Приказният живот на хиляди хора по света приключва злощастно, с военни действия и бедствия все по-осезателно се усеща приближаването на Апокалипсиса

Апокалиптично! Адът слезе на Земята

Апокалиптично! Адът слезе на Земята

Адът слезе на Земята. Хиляди хора останаха без покрив над главите си, хроми и болни след военните действия, бедствията и стихиите по цялата планета. Особено страшно е положението в Сирия. Там стотици жени от Източна Европа, които са омъжени за сирийци, избягаха с децата си, заплашени от сраженията, без да знаят дали някога ще могат да се върнат в Сирия, разкри Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Такава е историята на 36-годишната украинка Ксения Муртада, която избяга миналата седмица от опасната страна с двете си деца – синовете й на 3 и 5 години. Тя остави своя съпруг Азис в Алепо – градът, в който се водят най-сериозните сражения в страната. Ксения споделя, че не се знае как ще приключи войната. Тя е една от 200-те украинки, които са евакуирани с правителствен самолет през изминалата седмица. Тя тъжно добави, че мъжете на всички жени остават, за да се сражават и да защитават техните домове.

Много семейства ще останат завинаги разделени, допълва украинката. Хиляди деца ще останат без бащи.

По времето на социализма, много жени от комунистическия лагер са търсили начин за спасение в Сирия и са започнали своя нов, по-добър живот. Привлечени от хубавия климат, богатата история и култура на страната, рускини, украинки, белорускини решиха да открият половинките си сред сирийците – нация, при която мъжете не употребяват алкохол. Това е важен фактор за избор на съпруг, тъй като много жени от бившият СССР са ставали обект на насилие в собствената си страна от собствените си мъже след голямо количество изпити алкохолни питиета.

нумерология

Ксения се запознава със съпруга си по време на следването си. И двамата учели компютърни науки в Одеса. Там украинката се почувствала привлечена от неговия екзотичен чар. Той бил много романтичен, мил и любезен – разказва младата жена. Тя искала да се омъжи за него. И така приказката й започнала, но за съжаление се оказала твърде кратка.

Сред жените, които са принудени да напуснат територията на сраженията, е и сръбкинята Биляна Аюби, на 53 години. Тя отпътува от Сирия с трите си деца и още 40 бежанци, предимно деца и жени на сирийци. И тя изоставя съпруга си в Алепо. Биляна споделя, че виновни за цялото положение са единствено американците, които финансират бунтовниците, заедно с Катар и Саудитска Арабия.

Друга съпруга, принудена да изостави живота си в Сирия, е 53-годишната босненка Светлана Джурджевич. Тя разказва, че насилието в момента в арабската страна й напомня за войната в Босна през периода 1992 – 1995 година. Тя оприличава гражданската война в Сирия, като тази, която е преживяла в Босна. Но и тя не е обнадеждена, че сирийците ще успеят да отвоюват правата си.

Калинка Петрова

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: