Вижте чаровна хавайка и акула – човекоядец, насаме в океана! (ВИДЕО)

Русалка от Хонолулу се срещна с ужасната бяла акула – човекоядец и двете спокойно поплуваха заедно

Най-жестокия хищник в океана – бялата акула, позволи на дребничка блондинка да се повози на гърба й. Природозащитничката от Хаваите Оушън Рамзи рискува живота си в опасна близост до най-кръвожадния морски обитател, за да заснеме видео, в защита на акулите. Безразсъдната постъпка на красивото момиче изглежда е следствие от невероятната комбинация блондинка – гмуркач – природозащитник, изживяваща се като русалка, споделят в мрежата.

Акулите - човекоядци са мили и добри с блонди

Акулите – човекоядци са мили и добри с блонди

Смелата до безразсъдство постъпка е внимателно планирана от Рамзи и заснета от нейните приятели, точно за деня на влюбените. С това те искат да обърнат внимание на обществото, че тези морски обитатели са на изчезване.

Както споделя Рамзи, усещането е невероятно, а близостта на акулата е дори вдъхновяваща. Блондинката все пак има достатъчен опит – гмурка се в океанските дълбини от 14-годишна. За да заснемат видеото, са избрали подходящото време и спокоен представител на известната като човекоядец бяла акула. За да не предизвиква съдбата, (и акулата) блондинката оставя кислородния си апарат в защитната клетка и се доближава полека до акулата. Тя сякаш няма нищо против допира на човешка ръка и дори позволява на Рамзи да се хване за гръбния плавник и да поплуват заедно.

Активистите, защитници на акулите смятат, че славата им на човекоядци е твърде преувеличена и се дължи на филмите. Все пак бялата акула е една от най-големите – достига 6 метра и тегло два тона. Тя съвсем не е придирчива и ако е гладна, за нея няма разлика: риба или човек – всичко що плува в океана се яде?!


Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

Вижте чаровна хавайка и акула – човекоядец, насаме в океана! (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *