Учените отговориха за Немезида и за опасенията от масово измиране на Земята

Учените не успяха да открият доказателства, които да потвърждават съществуването на мистериозната звезда Немезида, наричана още „Планетата Х“, сочена като бъдещ унищожител на живота на Земята, съобщава сайтът znanie.eu

Чрез инфрачервения телескоп „IWSE“ са проучени и най-отдалечените райони на Слънчевата система, но така и не са открити неизвестни на науката големи небесни тела, сред които може да е и предполагаемата Немезида, споменавана многократно през изминалите години.

Учените отговориха за Немезида и за опасенията от масово измиране на Земята

Учените не успяха да открият доказателства, които да потвърждават съществуването на мистериозната звезда Немезида, наричана още „Планетата Х“, сочена като бъдещ унищожител на живота на Земята

Твърди се, че средно веднъж на 26 млн. години на Земята има планетарно измиране на видове, което в някои случаи достига до шокиращите 80%.

Преди 30 години е изказано предположението, че Слънцето е двойна звезда. Когато втората звезда приближава към Слънчевата система, тя преминава през т.нар. облак на Оорт, в който се намират милиони комети, хиляди от които се изхвърлят периодично към вътрешността на системата, причинявайки катаклизмите на нашата планета.

Според друга хипотеза пък на вътрешната граница на облака на Оорт има газов гигант, чиято маса надвишава от един до четири пъти масата на Юпитер, кръстен задочно от учените с името Тюхе.

Телескопът „IWSE“ обаче не потвърждава съществуването нито на Немезида, нито на предполагаемата девета планета.

„Немезида“ е и заглавието на един от последните романи на знаменития фантаст Айзък Азимов, действието на който се развива на най-мистериозната планета в цялата Вселена, където може би е скрит и ключът за оцеляване на човечеството.

Учените отговориха за Немезида и за опасенията от масово измиране на Земята
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Учените отговориха за Немезида и за опасенията от масово измиране на Земята

  1. Тази зима гостенка преродена като куче роди и отгледа 12 яки важни кученца. Откърми ги в къща при температури под минус 12 – 20 ..градуса.
    порода Аржентинско догу бяла, име Елжбета.
    При конфликт с Елена Ивановна видяхме голям бял грифон около ЕЛжбета./
    Данните са ,че е от немезида навлизаща бавно в пресечна орбита на слънчевата система.Оплакванията от там са, че са внедрили страшно вредни бели студено радиоактивни скенери които са увредили тежко живите същества там.подобни са тн AIDS skeneri led i xenonovi..подобни ни облъчват от фарове на автомобили и от бели уж енерго икономични скенери вк фотоволтаични градински лампи.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *