Пророчицата Магда ще реши проблемите ви!

Тайно лечение на алкохолизъм

Ходжа събира разделени двойки!

Мария Асенова позна кой ще бие на изборите!

Ясновидство, разваляне на магии

Имате ли магия? Безплатен отговор


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „ДИАБЕТНО СТЪПАЛО“

Диабетът е общо заболяване, при което се увреждат нервите, съдовете, костите, защитните сили. Особено изложени на увреждане са кожата и лигавиците.

 

Често едни от първите увреждания са на нервите. Те се получават, когато продължително време – месеци и години – захарта в кръвта е излязла от контрол и е висока. Проявите на уврежданията на нервите на крайниците започват с промяна на усещането за допир и болка Промяната тръгва от пръстите на краката и постепенно се разпространява нагоре по крака. Кожата става по-нечувствителна за болката и пациентът не забелязва дребните наранявания например от тесните обувки. Това често е съпроводено от неприятни усещания – мравучкане, повишена чувствителност и парене в дълбочина. Нарушава се и походката. Обикновено при диабет се развива и атеросклероза на съдовете на краката, допълнително се влошава храненето на тъканите. Общо тези промени при диабета се наричат „диабетно стъпало“. При такива условия и едно малко нараняване може да доведе до обширни и незарастващи рани. Може да се развие и възпаление на костта – остеомиелит.

 

Предпазването е едно – захарта в кръвта да се държи в нормалните граници. А ако вече се е развило диабетно стъпало, трябва да се положат грижи за подобрение на кръвоснабдяването и местно лечение на раните, които са се появили.

Гласувайте за статията

Чудеса.нет препоръчва и:

1 коментар to “КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „ДИАБЕТНО СТЪПАЛО“”

  1. Ани

    яну 18. 2012

    Всичко е от стрес, нередовно хранене и ограничаване на организма от винамини и минерали.
    С тази дълбока беднотия, когато не можем да си купим нищо нормално за хранене – до там се стига

Добавете коментар