Съветник по черна магия. Общото на Фидел Кастро, Рейгън и др. с магиите

Технологическият напредък през последните десетилетия така и не успя да подрони вярата на хората, в това число и на видни политици, в чудеса.

Миналата седмица в Абуджа (столицата на Нигерия) се разрази скандал: група депутати обвиниха своя президент Олусегун Обасанджо в използване на магьосничество за политически цели. Често да посещава ясновидци нееднократно е засичан и екс-президентът на Франция Жак Ширак, по мистиката е увлечена и кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън.

С една дума, настоящите силни в света, както и преди столетия, искат да си осигурят поддръжката и на тъмните сили.

Дребната западноафриканска държава Гамбия, по мнение на президента й Яя Джамме (бивш борец и орнитолог), може да се прослави като страна, която е изиграла решаваща роля в борбата със СПИН. Г-н Джамме твърди, че може да излекува страшната болест … за три дни. Още по-бързо, за някакви си пет минути, той «избавя» болните от астма. Пред Държавния дворец в Банжул се редят километрически опашки. Яя Джамме лекува от астма в петък и събота, а в понеделник и четвъртък приема болните от СПИН.

Показателно е, че вярата в свръхестественото е прийом не само на африканските политици. Съветниците на Роналд Рейгън също правеха титанични усилия за да скрият от американците странните увлечения на ръководителя на най-силната държава в света: вярата му в НЛО и пришълците, щастливи и нещастливи номера и т.н. Така когато разбрал, че купената за тях къща в Бел-Еър (предградие на Лос-Анджелес) има номер «666», Рейгън се разпоредил незабавно да се преправят всички карти и къщата да се води на номер «668».

Всъщност, семейство Буш дължи своята блестяща политическа кариера именно на астролога на Роналд Рейгън Джойс Джилсън, която преди изборите през 1980 г. му помогнала да си намери кандидат за вицепрезидент. Главният аргумент, който повлиял за избора на Буш-старши, бил това, че е зодия «Близнаци» Буш по-добре от останалите шестима кандидати подхождал на «Водолея» Рейгън.

Трудно е да наречем Хилари Клинтън, която има претенции да бъде първата жена-президент на САЩ, завършена материалистка. В хода на първата предизборна кампания на своя мъж тя нееднократно тайно се е срещала с меиума Джин Хюстън. Джин разказала пред журналисти как веднъж по време на спиритически сеанс в солариума на Белия дом през 1995 г. Хилъри потънала в транс и за известно време в нея се вселили духовете на Елинор Рузвелт и Махатма Ганди.

Приятелството на Фидел Кастро с черната магия се е завързало още в ранното му детство. Тежкоболното 6-годишно момче било спасено от неминуема смърт именно от тъмните сили. Майката на бъдещият команданте посветила живота на сина си на Аягуна, Майката на бъдещия Команданте посветила живота му на Аягуна. Това е най-силното от 16-те въплъщения на Обатала, върховното божество в афрокубинските култове.

Фидел Кастро пък още от ранно детство общувал с черната магия. Тъмни сили избавили от неминуема смърт тежко болното 6-годишно момче, след като лекарите вдигнали ръце от него. Майката на бъдещия Команданте посветила живота му на Аягуна. Това е най-силното от 16-те въплъщения на Обатала, върховното божество в афрокубинските култове. Веднъж дошъл на власт, Кастро веднага заявил, че революцията е покровителствана от „ориш“ – боговете на местната религия, сантерията. Червеното и черното, цветовете на „Движението на 26 юли“, винаги са били символи на Елегба, бога на съдбата в сантерията, който отваря и затваря Вратите на щастието и несгодите.

В живота на Кастро всичко се върти около числото 13. Фидел е роден на 13 август 1926 г. (26=13+13). Влиза в политиката на 26-годишна възраст. Начело на шепа революционери атакува на 26 юли 1953 г. казармите Монкада. Дори избира 13 август, за да спре да пуши любимите си пури.

В „просветена“ Европа подобни увлечения не се посрещат добре и хората ги пазят в тайна. Но бившият руски премиер Виктор Черномирдин навремето се оплаква с половин уста, че Жак Ширак се опитвал по време на преговори да му повлияе чрез кодирани жестове. Имаше слухове, че научил това изкуство от Елизабет Тесие, известна гледачка. Френски журналисти писаха, че Ширак редовно вземал уроци от сенегалския магьосник Сиди Мансур и ясновидеца Мустафа Диаби от Кот д’Ивоар.

А според запознати бившият иракски президент Саддам Хюсеин достигнал професионално равнище в магията. Отвъдните сили обаче не му спасиха живота. За Саддам работела цяла група екстрасенси и чародеи.

Доверието му успяла да спечели една твърде красива магьосничка от Мароко, която освен това била и еврейка. Все пак той бе излъган от джиновете, предсказвали, че ще надвие англо-американските войски. Но дори и след поражението Саддам оставал убеден, че куршум не го лови заради папагалската кост, имплантирана под кожата на дясната му ръка. Талисманът наистина успя да предпази Саддам от куршуми, но не и от бесилката.

Новые известия

Съветник по черна магия. Общото на Фидел Кастро, Рейгън и др. с магиите
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *