Коледният венец държи болестите далеч от дома ви

За да е пълна радостта, освен елхата, по Коледа е добре да имате и втори зелен акцент. По традиция това е коледният венец.

Открай време се смята, че той притежава способността да отпъжда от дома всякакви болести и тревоги. Нещо повече – силата му стига дотам, че не допуска да прекрачи прага и смъртта.

Можете да купите такъв венец от пазара, но ако имате малко търпение, сръчност и свободно време, опитайте се да го изработите сами. Ще са ви нужни дебела и тънка медна жица, здрав черен конец, клонки от бор или ела, червени топки, сухи цветя, лъскави ленти.

След като се сдобиете с всичко това, започнете работа. Най-напред извийте дебелата медна жица в кръг с избран от вас диаметър. С клещи захванете двата края на телта. Зелените клонки подредете върху получения кръг и ги прихванете с меката тел или със здрав черен конец и ги стегнете колкото се може по-здраво. Внимавайте как ще скачите краищата на зелените клонки, за да не стърчат.

След като сте сторили тези операции, започнете да украсявате венеца с топките, сухите цветя, лъскавите ленти и различните играчки, с които разполагате: Дядо Мразовци, джуджета, Снежанки и пр.

Играчките прихванете с помощта на ефектни лъскави разноцветни ленти. После идва ред да закачите венеца на вратата, но можете да го поставите на стената или да го окачите на полилея с помощта на панделка. В случай че решите да положите венеца на масата, сложете в центъра му свещ и я запалете в тържествената нощ.

Подобни статии за още четене:
Коледният венец държи болестите далеч от дома ви
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *