Пречистете тялото си от токсините!

Най-общо като токсин се определя всичко, което не е в хармония с организма ни. А храните, които приемаме играят много важна роля в изхвърлянето им от организма.

Трябва да има баланс между протеините, мазнините, фибрите, минералите и фитонутриентите, които приемаме.

Неподходящите храни блокират способността на тялото да се пречиства и тук ще ви посоча кои са тези храни, на които бихте могли да разчитате в случай, че искате да пречистите организма си:

Руколата е полезна за пречистване на тялото от токсините.

Руколата е полезна за пречистване на тялото от токсините.

– Кръстолистни зеленчуци – това са броколите, къдравото зеле, брюкселското зеле, карфиолът, китайското зеле и китайските броколи.

– Зелен чай – тази вълшебна напитка има невероятно благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства организма, съдържа витамин С и е силен антиоксидант.

– Рукола – руколата съдържа витамин С, витамини от групата В, минерални вещества, етерични масла и помага при пречистването на организма.

– Кориандър – кориандърът съдържа витамин С, витамините B1, B2, R, етерични масла и каротин. Подобравя храносмилането.

– Чесън – този естествен антибиотик съдържа витамините A, В1, В2, алицин (понижава холестерола в кръвта и има антиоксидантни свойства).

Чесънът също е полезен за пречистване на тялото от токсините, благодарение на своите антиоксидантни свойства.

Чесънът също е полезен за пречистване на тялото от токсините, благодарение на своите антиоксидантни свойства.

– Какао – какаото съдържа витамините A, B1, B2, B3, В5, C, E, антиоксиданти, мазнини и растителни протеини, флаванол, който е в състояние да подобри кръвообращението в мозъка.

– Към изброените храни, които помагат за пречистване на тялото от токсините можем да добавим и ябълковия пектин. Той пречиства от някои тежки метали и други токсини.

Пречистете тялото си от токсините!
4.3 (86.67%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *