По-добре убити кучета, отколкото деца

Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували са открили от фондация „Четири лапи“ на сметището в Благоевград. Съответно веднага нададоха вой до небесата за горките животинки. Вместо да вършат това, за което са се сбрали, от фондацията си играят на детективи и търсят трупове.

  

Интересно ми е защо когато едно дете бъде жестоко нахапано от бездомни псета, от т.нар. природозащитни организации няма ни вопъл, ни стон, скриват се в миши дупки и се спотайват, докато всичко отшуми.

  

Не одобрявам убийството нито на хора, нито на животни, НО ако трябва да се избира – по-добре да има убити кучета, отколкото хора и деца. За никого не е тайна, че бездомните кучета се множат непрекъснато, а кастрации се правят от дъжд на вятър. А и това, че едно куче е кастрирано, не означава, че не е опасно.

  

Според фондация „Четири лапи” излиза, че нападението над човек или дете от глутница кучета е нормално, а другото е издевателство над кучетата?! Нещо не е наред в логиката им, не мислите ли? Ако беше открит труп на човек, умъртвен от кучета, „Четири лапи” щяха да си мълчат. Излиза, че когато кучета убият дете – детето е виновно. Когато хората убият кучета-убийци – това вече е издевателство. Не знам дали откривате приликата, но на мен ми прилича на българското правосъдие.

  

Жалко е за убитите животни, но те тежат първо на съвестта на „Четири лапи”, защото фондацията възпрепятства да се реши този въпрос у нас така, както е решен в Западна Европа. Въпросната фондация и много други като нея са създадени по западен модел. Но що за любов към животните е това да ги кастрират и да ги натирят да водят полугладно съществуване на улицата, както и да спят през зимата под открито небе. На Запад природозащитниците така ли се грижат за животните? Това е безотговорно отношение, а изявленията им са просто евтин PR и оправдаване на заплатите, които получават т.нар. природозащитници.


  Десислава Добрева

По-добре убити кучета, отколкото деца
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “По-добре убити кучета, отколкото деца

  1. Икзлючително плиткоумна статия, която пак спекулира с децата – тия изметорчета, които ги снимат по новините как на по 14 години в полунощ пият и друсат по дискотеки, гонят репортери. Тия същите, които не знаят кой е Аспарух, но знаят кой е Азис. Тези, които наскоро писаха, че в един град си направили дърво на смъртта, където разчленявали и бесели животни. Тия ли деца? Нямаме нужда от такива, ако това са бъдещите българи – по-добре тук да свършим с хилядолетната ни история.

    Свобода за животните, а за човека – „всекиму своето“, както е казал Левски.

  2. Десислава Добрева : Майната им на децата, на псевдо журналистчета като теб и на другата измет. Хората са виновни кучетата да са по улиците и е тъпо да търсиш отговорност на същество, което действа инстинктивно. Предпочитам улични кучета пред 90% от българските прости изроди!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *