Склонността към едно или друго заболяване зависи от характера

Предразположението към боледуване и към какви заболявания човек е най-склонен до известна степен се определя от характера, темперамента, личностните качества и начина на мислене, твърдят психолози.

Егоистът, сочат те, има по-големи шансове да се разболее от алергия или рак, отколкото някой алтруист.

Ако човек не се грижи за хората около себе си и се отнася враждебно към тях, клетките на тялото постъпват по същия начин – започват да изработват антитела срещу себеподобните си или се разрастват в ущърб на всички останали.

Това според изследванията може да доведе например до ракови образувания.

Заядливият характер и склонността към язвителни забележки е пряк път към язвата на стомаха и дванадесетопръстника, жлъчните мисли водят до проблеми с черния дроб и пикочния мехур.

Особено чувствителните натури често реагират на преживяванията с носови, а много от жените – и с маточни кръвотечения.

Скоростта на образуването на тромб, запушващ определен съд, също зависи от психологическото състояние. Когато някой се вълнува, кръвта му се съсирва по-бавно.

Успокои ли се, всичко се връща в норма. Дори от научна гледна точка предсказването към какви заболявания е склонен даден човек не изглежда лишено от смисъл.

За целта не е необходимо да се ходи при гледачка или да се прави хороскоп -достатъчно е да се поговори с психолог, заключават с известна доза шега учените.

Склонността към едно или друго заболяване зависи от характера
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *