Канадка проговори с шотландски акцент след падане от кон

50-годишната канадка Шарън Кембъл-Реймънт преживя един много необичаен инцидент, който истински озадачи медицината, пише сайтът 30dumi.eu, позовавайки се на информация на „The Mirror“

Става ясно, че майката на две деца решава да се отдаде на любимото си занимание – ездата, но неочаквано пада от коня и губи съзнание, след като удря главата си.

padane-aktsent

Шарън започва да говори с шотландски акцент

Когато се събужда, в продължение на няколко дни тя мълчи , а когато най-после започва да говори, близките ѝ направо остават поразени, тъй като Шарън звучи с шотландски акцент. Тя дори си служи и с идиоми от този език, макар че до този момент не е посещавала никога  Шотландия.

Впоследствие канадката е прегледана от лекари, които в крайна сметка я диагностицират с т.нар. синдром на чуждестранния акцент, който до този момен е наблюдава при аналогични обстоятелства при едва 60 души по света.

Шарън заявява, че приема случилото се като някакъв мистериозен знак за нещо, което трябва да извърши. През септември 2010 г. тя посещава Шотландия заедно със съпруга си Дъг, тъй като нейните предци идват от тази страни в Канада преди повече от един век.

Подобен случай се разигра и в британския град Плимът, където жена неочаквано проговори с китайски акцент след силен пристъп на мигрена.

Канадка проговори с шотландски акцент след падане от кон
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *