Ето какво се случи с „Излел е Делю хайдутин”!

Българската народна песен, която полетя в Космоса, вече е напуснала пределите на Слънчевата система с космическия апарат „Вояджър-1”

Уникалната българска народна песен „Излел е Делю хайдутин”, която полетя в Космоса, вече е напуснала пределите на Слънчевата система. Астрономите на Американската космическа агенция НАСА са получили така дългоочакваното потвърждение, че космическият апарат „Вояджър-1” е напуснал Слънчевата система, оповести сензационната новина сайтът novini.bg.

Валя Балканска

Валя Балканска изпя уникалната народна песен „Излел е Делю хайдутин”

На борда на американския космически апарат има диск с най-прекрасните картини и звуци от Земята, както и образци на някои технологии от 70-те години на ХХ век, когато той бе изстрелян от повърхността на планетата ни.

Сред тях е култовата българска народна песен „Излел е Делю хайдутин” в изпълнение на космическия глас на ненадмината певица Валя Балканска. Благодарение на тази сензационна новина, за излизането на „Вояджър-1” извън пределите на Слънчевата система, днес земляните можем само да се гордеем, че първото човешко творение е излетяло в междузвездното пространство.

Американският космически звездолет е снабден с три миниатюрни ядрени двигателя, който пътува из междугалактическата Вселена със скорост от 18 км в секунда. Към момента той се намира на разстояние от 19 000 милиона км от Земята.

сподели бутон

Ето какво се случи с „Излел е Делю хайдутин”!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето какво се случи с „Излел е Делю хайдутин”!

  1. Най-после една смислено написана статия. И без груби грешки. Калинка, получаваш една червена точка.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *