2013 10 17 062807
Такова чудовище никой не е виждал

5-метрово легендарно чудовище излезе от дълбините! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Много рядък обитател на дълбините – същински морски змей, бе открит във водите до малък остров

По време на почивка сътрудничка на Морския институт на остров Каталина направи потресаващо откритие. За невижданото по размери морско чудовище, намерено край брега на Южна Калифорния в неделния следобед, предават всички световни медии.

Такова чудовище никой не е виждал
Такова чудовище никой не е виждал

26-годишната Жозефин Сантана забелязва под водата, на няколко метра дълбочина, нещо огромно и сребристо, и се гмурва, за да направи откритието на живота си. Оказва се, че загадъчното създание е мъртво.

“Жалко, че нямам фотоапарат – никой няма да ми повярва”, казва си тя и решава да го извади на брега. Разбирайки, че няма да успее сама да се справи, Жасмин търси помощ от плажуващите. Както съобщава NYDailyNews задружните усилия на 15 души са били необходими, за да се извади на брега морското чудовище.

15 души извадиха от океана "морския змей"
15 души извадиха от океана “морския змей”

След подробния оглед, учените стигат до извода, че 5,5-метровото чудовище е така нареченият „Крал на херингите“, или риба-ремък. Най-дългата костна риба в света е почти непозната за науката, тъй като живее в океанските бездни, на дълбочина под 1000 метра.

Главата на 5,5 метровото същество
Главата на 5,5 метровото същество

Нейната ужасна муцуна и огромно змийско тяло, са в основата на легендите морския дракон – страшилището за моряците от древността.

Жозефин със своето откритие
Жозефин със своето откритие

Снимките и видеото, публикувани в интернет, породиха подобни асоциации и у съвременниците. В социалните мрежи темата е сред най-коментираните. Някои са толкова изплашени от морския змей, че искат да се закрие зоната за плуване.

5,5-метровото чудовище
5,5-метровото чудовище

Службите на бреговата охрана в Калифорния и Морския институт на остров Каталина са засипани с телефонни обаждания от обезпокоени граждани. Всъщност, „кралят на херингите“ е съвсем безобидна риба и няма опасност за къпещите се, обявиха учените.

Морските и океанските дълбини крият все още интересни и непознати може би обитатели. Може в близкото бъдеще да бъдем изненадани от мутанти на риби от радиацията и химическото замърсяване.

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Кратки и забавни, трудни, смешни и интересни логически задачи с отговори. Най-трудните математически задачи с отговори. За 1, 2, 3 клас и за възрастни.

20+ логически задачи с отговори

Кратки и забавни, трудни, смешни и интересни логически задачи с отговори. Най-трудните математически задачи с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *