Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Уникални снимки на НАСА! Заснет е мистериозен мост (СНИМКИ)

Уникални снимки на НАСА! Заснет е мистериозен мост (СНИМКИ)

Апарат на НАСА е заснел древен мост свързващ Индия и Шри Ланка

Апаратите на НАСА са заснели от Космоса уникален мост на 1,7 милиона години. Твърди се че древното уникално средство е било използвано до 1480 година, когато силен циклон го е отнесъл.

Скоро откритото съоръжение сякаш е направено от варовикови късове. Съоръжението представлява 30 километрова конструкция, която е дело на хора, заради начина на изграждане. Нарича се Мостът на Адам или по-скоро е познат, като Рам Сети.

Началото на веригата от варовикови късове започва от остров Памбан, Индия и свършва до остров Маннар, който е във владенията на Шри Ланка. Водите между Индия и Шри Ланка са с дълбочина от 1 до 10 метра и този факт е  пречка за корабите, когато преминават в този участък.

Според древната индийска легенда Рамаяна, която разказва за случки от преди около 2 милиона години, се споменава подобен мост, който бил съграден по поръчка и под командването на известния с безсмъртието си Рама. Според индийците Рама е въплъщение на Висшето.

Археолозите не се интересуват от митове и легенди, за да разучават произхода на човека, но тази легенда създава усещане, че индийските митове не са само митове, а има и доза истина.

Легендата разказва, че мостът е построен по през времето на „Трета юга“за да може Рама да отиде до Шри Ланка, където се намирала красавицата Сита, която била кралица и държана от демона Равана за заложница. Рама, за да осъществи замисленото се обърнал за помощ към Хануман, друга популярна личност от хиндуистката митология. Хануман бил индийски бог-маймуна. Богът решил да помогне на Рама, събрал хората си и ги накарал да изградят широка пътека до Шри Ланка.

От НАСА потвърждават достоверността на снимките и изказват мнение, че структурата на моста не е естествена и изглежда, като дело на хора. Най-загадъчна остава възрастта на тази каменна структура. Ако тайната скоро бъде разгадана може да се наложи да се пренапише човешката история.

 

 

 

За Лиза Стоилова

Прочети още

Spestyavane Pari Freelancer

Как да спестяваме пари като фрилансъри?

Когато решите да стартирате на пазара на фрилансърите, е нужно да огледате решението си не …

Едно мнение

  1. стволови клетки

    Не мога да повярвам, как след толкова години продължаваме да откриваме нови и нови неща.За какво ли е бил използван този мост.Може би е бил таен път, да се стигне до определена точка без никой друг да разбере.Винаги е невероятно да откриеш нещо подобна и се надявам, че нашето любопитство като човечество никога няма да изчезне, в противен случай и ние самите бихме си останали развити само до една степен, което е жалко, имайки предвид, че нашият мозък е развит само около 10 процента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *