Една необяснима тайнствена подводна структура изумява учените
Една необяснима тайнствена подводна структура изумява учените

Една необяснима тайнствена подводна структура изумява учените

Сред едни от необяснимите открития в нашия свят е и една тайнствена подводна структура в Балтийско море

Експерти изчисляват, че около 50-80% от всичкия живот на Земята се намира под повърхността на океаните. Към днешна дата, ние сме изследвали по-малко от 10% от тази огромна площ. Има безброй открития, които чакат да бъдат открити в почти всички краища на океаните на нашата планета. Сред едни от необяснимите открития в нашия свят е и една тайнствена подводна структура в Балтийско море, за която все още няма обяснение от експертите.

Находката в Балтийско море е без съмнение, едно от любимите ни открития. Мистериозният обект, който е бил открит на дъното на Балтийско море през лятото на 2011 г. изглежда привлича повече внимание, отколкото правят това други открития.

Една необяснима тайнствена подводна структура изумява учените
Една необяснима тайнствена подводна структура изумява учените

Откриването на странния предмет, който се намира на дъното на Балтийско море е с диаметър от около 60 метра. Той има странна формация с овална форма, но най-важното е една странна следа зад обекта, която е идентифицирана и се предполага, че може в действителност той да се е разбил в дъното и да е останал в напълно неподвижно положение на мястото в морето, където е и до днес. Следата е подобна на спирачен път след разбиване в морското дъно.

Самото откриване е достатъчно странно. Изследователите твърдят, че електрическите съоръжения не работят, когато се минава с кораб в близост до мястото му. Когато са на 200 м до него апаратурите и мобилните телефони на хората в кораба не работят, а след като се отдалечат се възстановяват отново. Това  е един загадъчен предмет и чака своето разрешаване.

Една от популярните теории, които се появиха, откакто отборът от шведски водолази наричащи се Ocean X, е открил мистериозния обект е, че това е паднала летяща чиния. А също и за подводни тайни бази на някакви извънземни и други подобни теории, които по-скоро са подходящи за сюжет на фантастичен филм. Истината обаче е, че истинският произход на морските аномалии в Балтийско море все още остава загадка.

С такива теории много се спекулира и затова не им се връзвайте. Има и свръхестествени явления, с които се занимават и окултни и спиритически клубове, което е за наша вреда само. Ето един смайващ случай, за който сме писали – ТУК.

Според опонентите на шведските водолази, има финансова изгода, тъй като към подобно явление от такъв странен обект, проявяват интерес богати туристи. Подобна е може би и историята с чудовището в Лох Нес и други чудати животински и свръхестествени открития, макар че за динозаврите е напълно възможно да има оцелели екземпляри тук-там по света, както е описано в лекцията във видео клипа. Те не са живели в чак толкова далечни епохи колкото ги представя еволюционната теория, а заедно с човека само до преди около 4500 години. Вижте клипа по този интересен въпрос.

Тайнствена подводна структура в Балтийско море предизвиква аномалии с електрическите уреди
Тайнствена подводна структура в Балтийско море предизвиква аномалии с електрическите уреди

Това е наистина един странен обект със странно поведение върху електрическите уреди. Ако водолазите са искали да се разбере какъв е предметът, щяха да откъснат парче от него по време на гмуркането и да установят учените за минути с какъв произход е той – земен или извънземен. Напълно възможно е тази тайнствена подводна структура да се окаже базалтно скално образование.

За Иван Василев

Прочети още

Цена на индийски люляк и откъде да го вземем?

Как да засадим индийски люляк. Цена и откъде? Оформяне и отглеждане

Цена на индийски люляк и откъде да го вземем? Обявите “Продавам”. Как да засадим индийски …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *