Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Св. арх. Михаил събира невидимото войнство на Архангеловден
Св. арх. Михаил събира невидимото войнство на Архангеловден

Ето кого събира Св.арх. Михаил на Архангеловден?

Имен ден празнуват много от българските имена на 8 ноември – Събор на св. арх. Михаил (Архангеловден)

Не пропускайте да честите празника на Михаил, Михаела, Микаела, Ангел, Геле, Ангелина, Рада, Радка, Радко, Рангел, Райна, Радостина, Радостин, Райчо, Райко, Рая, Рачо, Руси, Огнян, Пламен, Пламена, Емилия, Емил, Милка, Милко, Милчо, Михо, Милен, Милена.

Св. арх. Михаил събира невидимото войнство на Архангеловден
Св. арх. Михаил събира невидимото войнство на Архангеловден

На 8 ноември всяка година БПЦ почита празника Събор на Св. арх. Михаил. Приема се, че на този ден Св. арх. Михаил събира всички ангели, които са разделени в различни йерархии и старшинства, заедно с останалите безплътни същества, помощници на Господ.

Св. арх. Михаил се приема за главен предводител на ангелското войнство. Наричат го още архистратиг Михаил.

Св. арх. Михаил води активна борба против силите на злото и на тъмнината. Той държи копие в едната ръка, а с крака е стъпкал дявола като символ на злото по света.

Св. арх. Гавриил е вестител на тайните Божии. Той уведомява праведния Йоаким, че ще се роди дъщеря в неговото бездетно семейство и ще я нарекат Мириам (Мария).

Той се явява на Дева Мария, дава й бяла лилия и й възвестява благата вест, че ще роди син, когото ще нарекат Иисус, който ще бъде цар над царете. Отново се явява на Пресвета Богородица и я предупреждава, че земните й дни изтичат.

Св. арх. Рафаил е церител на физическите и духовни недъзи на хората и на животните.

Останалите четирима архангели не са толкова известни. Св. арх. Уриил е просветител на човешките души. Св. арх. Салатиил е молител и застъпник на хората пред Бога. Св. арх. Йехудиил прославя Господа, а Св. арх.Варахиил разнася Божиите благословения.

Останалите безплътни същества са разпределени в няколко групи. Най – висшата и най-близка до Светата Троица група са Серафими, Херувими и Престоли.

Към средната йерархия спадат т.нар. Господства, Сили и Власти. Към най-ниската йерархия се отнасят Начала, Архангели и Ангели. Те са най-близо до хората и могат да осъществяват мисловно-телепатична връзка.

Според Библията, когато човек се роди, той получава по един ангел-хранител, който се грижи за него и го напътства в правенето на добри дела.

Калинка Петрова

сподели бутон

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *