Носете злато за сила и сребро за спокойствие

Златото е Ян – мъжкото начало, активната сила; то възбужда. Среброто е Ин – женското начало, пасивната сила; то успокоява

Още в древността китайските целители извеждали излишъка от енергия от биологичноактивните точки по време на акупунктура със сребърни игли, а насищали с енергия с помощта на златни.

злато и сребро според зодията и не само - 01Венчалната халка, която символизира връзките на брака, се носи на безименния пръст не случайно.

Тя прекъсва хормоналния канал, следователно намалява желанието на съпрузите „да кривнат от правия път”.

ВАЖНО: Ако ви интересува как се носи Злато и сребро според зодията, научете го <== ТУК!

Но, от друга страна, постоянното носене на пръстени, гривни, верижки въздейства отрицателно на човека.

Така например последни изследвания на учени показали, че при мъже, които носят постоянно брачната си халка, половите разстройства се срещат по-често, отколкото при онези, които не я носят въобще или я свалят за през нощта.

злато и сребро според зодията и не само - 02Постоянното носене на гривна прекъсва шест меридиана едновременно. Може би именно за да приглушат жизнения им тонус, на робите в древността поставяли железни нашийници.

Защо пръстеновидните предмети толкова силно въздействат върху енергийните меридиани?

Оказва се, че опръстененият метал е способен да притиска енергийните канали, както гуменият турникет притиска артерията. Най-логичното обяснение на този факт дава биоенергетиката. Още от училище помним, че ако проводник с ток се постави в затворен контур,г в него възниква електродинамичната сила на самоиндукцията. В резултат силата на тока се увеличава.

злато и сребро според зодията и не само - 03Да допуснем, че потокът на енергията в нашето тяло е проводникът, а пръстенът – контурът. Поставяйки металното украшение, ние едновременно усилваме жизнения „ток”, но колкото повече го усилваме, толкова по-голяма е вероятността енергийният меридиан да се затвори. Не случайно в стари времена графините и баронесите си поставяли украшения само по време на балове, а след това ги прибирали в кутийка.

Носете злато за сила и сребро за спокойствие
Носете злато за сила и сребро за спокойствие

Бижутата не бива да се носят постоянно. 3 -4 часа в денонощие са достатъчни. Изключение правят обеците, защото меката част на ухото не е съединена с енергийни меридиани. Ако искате да носите любимата си верижка постоянно, откопчайте я. Направете й от двете страни на закопчалката незабележимо звено от конци. Същото е и с гривната.

За да не нанасят вреда металните пръстени, избирайте такива, които са с естествени камъни без обков или са по начало отворени.

Погледнете и ТОВА: Кога намереното злато носи нещастие?

Носете украшения само от метали, които подхождат “на вашия организъм. Проверка за съвместимост се прави с помощта на мускулно тестиране (взема се в ръка вещта от изследвания метал: ако мускулите на ръцете отмаляват, значи металът е неподходящ)…

За Serafima

Прочети още

Прераждаме ли се в същото семейство?

Прераждане в същото семейство? Твърде вероятно! Починало дете

Прераждаме ли се в същото семейство? Твърде вероятно е починало дете да се върне в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *