Ясновидката Маг Джиляна, гадател

мумио
За лечебните свойства на мумио са знаели още в дълбока древност

Мумио – „чудотворен балсам“ с безброй лечебни свойства

За лечебните свойства на мумио са знаели още в дълбока древност

В Бирма мумио е било наричано кръв от планината, а в Древен Китай са носели мумио със себе си винаги, когато тръгнат на път.

Мумио се добива в трудно достъпните планински склонове на Хималаите – смолисто вещество, което се отделя стените на пещерите.

Какво означава шилажит (мумио)

Находищата на шилажит се намират в близост до места, където живеят диви гълъби, прилепи, гризачи. Това са и места, където растат лечебни билки като мащерка, валериана,мента, пелин и др, с които се хранят животните.

В превод от санскрит „шилажит“ означава „победител от планината“. Освен че помага при редица заболявания, мумио помага за възстановяване след заболявания, при физическа умора, подобрява функциите на дихателната и сърдечно-съдовата система.

Цветът му е тъмнокафяв, има смолиста миризма и може да се разтваря във вода, като оставя малко количество утайка.

Чудотворното мумио съдържа 28 микро и макроелементи – калий, натрий, манган, никел, калций, магнезий, алуминий, силиций, ванадий, мед, желязо, барий, молибден, сребро, берилий, цирконий, титан, галий, стронций и тежки метали – в много малки количества, 10 окиси на метали, стероиди, терпеноиди, витамини В1, В12, Р (биофлавоноиди), алкалоиди, фибри, восъчни вещества, балсамови вещества, полифеноли, пчелна отрова.

Какви свойства има?

Мумио влияе на обменните процеси в организма, усилва процесите на регенерация в различни тъкани, има противовъзпалително антитоксично, общоукрепващо действие, антиоксидант, възстановява занижените функции на периферните центрове на нервите и участва в биосинтезата на клетките на ДНК.

Мумио като лекарство

Мумио се прилага при редица заболявания като проблеми с храносмилателните органи и язви, на черния дроб, далака, при задържане на урина се взема по две десети от грама до половин грам мумио на един прием разреден във вода или натурален сок от зеленчуци като магданоз или билков чай, два пъти дневно – сутрин както обикновено на гладно преди закуска и вечер преди лягане.

Това прави количество колкото една пшеничено зърно разредено в 3 супени лъжици течност. За един месец се изразходва от 10 до 25 грама от мумио. Противопоказан е алкохолът и при язвени болести се спазва диета. Един лечебен курс е предвиден за двадесет и пет до двадесет и осем дни, а след 10 дни почивка може да се продължи за тези, които имат хронични заболявания.

При безплодие и на двата пола, отслабена функция на половата система– по 0,2 – 0,3 г мумио разреден със сок от боровинки или моркови сутрин на гладно преди храна и вечер преди лягане отново в същото съотношение 1:20 за период от 25-28 дни. Мумиото може да се разбърка също и с жълтък от яйце или билков чай.

мумиоСъхранение на мумио:

Температурата на съхранение трябва да е между 5 и 25 градуса. Важно е съдът, в който се съхранява да е херметически затворен, защото в противен случай се втвърдява, в следствие на влагата, но това не означава, че губи лечебните си свойства.

Съхранявайте водния разтвор в хладилник за 15 дни.

Мумио (shilajit) се продава на опаковки по 20 г., според някои изследователи срокът му на годност е 40-50 години, а според други не е ограничен. Мумио разтворено във вода да се съхранява до 15 дни в хладилник.

Какво представлява мумио на таблетки?

Един от най-лесните начини за приемане на мумио е на таблетки. Произвеждат се според всички изисквания на модерните технологии, като по този начин се запазват всички полезни вещества в удобна и практична форма.

Обикновено дозата е 1-2 таблетки, разтворени в 3 с.л топла вода. Сутрин на гладно се приема 1 с.л; на обяд – 1 час преди хранене; 2 -3 часа преди сън.

Прави се курс от 10 дни, след което се повтаря отново след 5 дни. Друга схема е – 25-30 дневен курс без прекъсване, с повтаряне след 10 дневна почивка.

Помага ли за забременяване?

В Бирма мумио е било наричано кръв от планината
В Бирма мумио е било наричано кръв от планината

Мумио може да се използва при безплодие при мъже и жени поради силните си антиоксидантни функции и положителното въздействие на клетъчно ниво.
0.3 грама мумио се смесват със сок от моркови. Консумира се по 2 пъти на ден – сутрин на гладно и вечер преди лягане. Съотношението е 1:20. Курсът на лечение продължава 28 дни.

Домашен крем с мумио в грижа за кожата – за корема, хубаво дупе и срещу стрии

Мумиото може да бъде изключително полезно и в грижата за красивата и стегната кожа. Често пъти при рязко отслабване коремът се отпуска прекалено много и не изглежда особено привлекателно. Лечебният ефект идва от регенреативната способност на мумио. Ексфолира горния слой на кожата и я прави копринено мека.

Благодарение на изглаждащия ефект помага за справянето със стрии и целулит и подпомага изгарянето на мазнините в проблемните места.

Една от тайните за красива кожа се препоръчва и при популярния метод за отслабване „Системата минус 60“, разработена от Екатерина Мириманова е масаж с кафе и мумио за гладка и стегната кожа на корема.

За целта вземете няколко супени лъжици мляно кафе и го смесете с крем, в който са разтворени две таблетки мумио. Вечер преди лягане мажете корема и другите проблеми места по тялото си. Сместа действа като скраб и благодарение на свойствата на мумио, изглажда кожата и я прави нежна и мека. Лъжица смляно ленено семе, изядена на гладно ще допринесе за усилването на лечебните свойства на мумиото.

Мумио при астма

Чудотворният балсам помага и за справянето с астма. Препоръчвала го е и самата баба Ванга:

Взема се мумио колкото пшенично зърно – 0,2-0,3 грама – оставя се да се разтвори във вода и се използва 3-4 часа след хранене.

Мумио при хашимото

За лечебните свойства на мумио са знаели още в дълбока древност
За лечебните свойства на мумио са знаели още в дълбока древност

Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, при което тъканта на щитовидната жлеза се унищожава в следствие на възпалителен процес. Мумио е един от алтернативните начини за провеждане на лечение на заболяването. Приемът е на 4 курса по 10 дни, като след всеки курс се почива по 7 дни. На 70 кг тегло се приема по 0,2 г; до 80 кг – 0,3 г; до 90 кг – до 0,4 г; при по-голямо телесно тегло – 0,4 -0,5 г.

Мумио при рак

Мумио може да се прилага при рак под формата на компреси – разтворете 3 грама мумио в 100 мл вода и правете компреси по един път на ден. Пие се по 0,2 грама сутрин на гладно, 30 минути преди закуска.
!! Лечението с мумио не трябва да изключва консултацията с лекар и не трябва да се използва без състоянието да бъде изяснено от специалист.

За какви заболявания помага мумио и как се използва:

Разгледайте и последвайте албумчето в Pinterest “Мумийо (шилажит, мумийо) – цялата информация и снимки на едно!”, което съдържа допълнителна информация и постоянно се обновява.

Рецепти с мумио
Рецепти с мумио
Рецепти с мумио 2
Рецепти с мумио 2

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

Земята произход

Ученият Елис Силвър: Ние сме извънземни на Земята, произхождаме от друга планета!

Интересна теория се базира на твърдението, че Земята е затвор, на който човечеството е пратено, …

Едно мнение

  1. iskam telefon na koito da moga da poru4am i da pitam za pasta mumio?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *