Житен режим

Житен режим унищожава токсините в тялото

Житен режим, разработен от Петър Дънов, топи мазнините и унищожава токсините

Житният режим е дело на учителя Петър Дънов. Житното зрънце е дар от бога, то съдържа в себе си цялата информация за Вселената и ни дарява с Живот.

Житния режим се прилага винаги в началото на пролетта, когато природата не се е събудила напълно, а ние искаме да подготвим тялото си за топлото време. Много подходящо е прилагането му в началото на месец март, което съвпада и с Великденските пости. Основното му действие е обновяване на клетките и пречистване от натрупаните токсини в тялото, вследствие от вредните ни навици .

Житен режимРежимът има три основни стадия: подготовка, същинска част и захранване. Изключително важно е след края на диетата да не се нахвърляте на храната.

Съвети за етапа на подготовката:

1. От първия ден изключваме напълно от менюто си месото и сладкишите.

2. Постепенно намаляваме всички животински храни , като яйца, сирене , кашкавал, мляко.

4. Продължаваме на постни супи, ориз, варени картофи и сурови ядки.

5. Постепенно включваме жито, но в малки количества.

6. През последния ден трябва да приемаме само плодове, зеленчуци и ядки.

Същинска част на режима:
Всеки ден трябва да изяждаме 100 грама жито, 3 ябълки, 9 ореха и от 3 до 5 лъжички чист пчелен мед. Това трябва да се случва три пъти на ден.

Житото, което ще приемаме през деня се приготвя така: накисва се в глинен или дървен съд с вода с температура около 22 градуса, като сменяме водата на 8 или 12 часа, като житото трябва да покълне за 36 часа. Много е важно да е в начален стадий на покълване. Последната вода може да се изпие в първия ден от режима, тя е невероятно полезна.

Съвети за захранването след 10 ден.
На 10 ден е необходимо да се захраним с ангелска супа. Тя се приготвя от 1 или два картофа, които се варят и след това може да се подправи с лимонов сок, черен пипер, магданоз, но в никакъв случай сол. В последствие към тази супа може да се добавят цял морков и глава лук. Така се храним в продължение на 2 дни и постепенно включваме плодове, зеленчуци и чак тогава преминаваме към другите храни.

За Лиза Стоилова

Прочети още

ретинол А витамин палмитат

10 важни неща за ретинола и Витамин К

През последните години Витамин А, наречен ретинол, си спечели голяма популярност в САЩ и Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *