духовно пробуждане
Всеки има свое духовно пробуждане, което е строго индивидуално

Духовно пробуждане – когато промяната идва отвътре

От няколко години темата духовно пробуждане става все по-популярна, но какво всъщност означава това и от къде идва

Всеки има свое духовно пробуждане, което е строго индивидуално – няма учебник или правила, по които се случва, няма срокове – начална и крайна дата.

Всеки има свое духовно пробуждане, което е строго индивидуално
Всеки има свое духовно пробуждане, което е строго индивидуално

Ами ако нашето съзнание е скрита духовната област, която квантовата физика и духовността разкриват? Чрез промяната на мозъчните вълни и начина, по който виждаме нещата, ние можем да променим реалността. Когато се вгледаме дълбоко в себе си, сме способни да се докоснем до други светове.

Истории от повечето култури разказват за Златната епоха, идеалният свят, в древни времена, когато боговете управлявали. Ацтеките, инките, маите,евреите, индианците, австралийските аборигени, както и повечето духовни учения, разказват за 4 (или 5) свята в глобалната история. По същия начин науката описва 4 (или 5) първични мозъчни вълни, за които се посочва, че се отнасят до нашето съзнание.

Качествата на всеки свят съответстват на подобни качества в нашите мозъчните вълни. Ако тези измерения съответстват на нашето подсъзнание (и съзнание), тогава трябва да има сфери, които са индивидуални и други, които са нашето колективно съзнание.

В психологията те се наричат „архетипи“ – предварително зададен начин за разбиране на нещата. Идеята за архетипите принадлежи на великия Карл Юнг, ученик и съвременник на Зигмунд Фройд, изучавал духовната страна на нещата, Кабала, алхимия, Хинди, будизъм и сравнителна митология. Неговите трудове и терапия са базирани на идеята за архетипите.

Тези архетипи като майка, дете, герой, мошеник, създател, са изконни, от които всички ние произхождаме. Тези идеи говорят за нашата древна история и продължаващите колективни влияние.

При духовно пробуждане воалът между физическото и духовното се повдига, позволявайки ни да видим много по-голяма част от реалността. Пред нас се разрива всичко, което сме крили от самите себе си – като личности и части от колективната душа.

Нашите мозъчни функции в четири основни състояния, групирани по тяхната честота и сила на съзнанието: алфа, бета, тета и делта.
Тъй като процесът на възнесение или духовно пробуждане естествено премахва завесата, той повдига нашата собствена вибрация и променя нашите мозъчни вълни. Ние ще бъдем принудени да отидем дълбоко вътре в себе си да се изправи пред собствената си и пред колективната тъмнината.

За Ralica Ilieva

Прочети още

Духовно развитие, медитация, позитивизъм, Самоусъвършенстване, смирение 08

Условия за вътрешно пробуждане: Позитивно мислене, медитация, смирение

Всеки е забелязал, че душата му сякаш се пробужда, когато се очарова от нещо красиво. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *