Билков чай за черен дроб за неговото пречистване и детоксикация.
Билков чай за черен дроб за неговото пречистване и детоксикация.

Билков чай за черен дроб за пречистване и детоксикация

Предлагаме Ви рецепта за билков чай за черен дроб, който е подходящ за пречистване и детоксикация специално за важния орган

Черният дроб е орган, който филтрира всичко, което ядем и пием, задържа отпадъците и токсините, които понякога се борят да експулсира, с тази рецепта ще помогнете на пречистващия орган да се отърве от вредните вещества. Този билков чай за черен дроб е с подбрани билки, които са абсолютно най-доброто за пречистването му – магарешки бодил и артишок.

Бял трън
Бял трън

Бял трън

Белият трън или както е известен още като магарешки бодил, е тревисто растение, което расте свободно в гората и градините, дори и близо до градовете и се характеризира с красиви цветове и дълги, остри шипове, които го покриват изцяло.
Магарешкият бодил е добре известно растение за лечение на чернодробни заболявания, хепатит C или други заболявания, произтичащи от злоупотребата с алкохол или лекарства. Благодарение на своите невероятни полезни вещества, плодът на магарешкия бодил е особено подходящ за основно пречистване на черния дроб, освобождавайки го от шлаката и вредните токсини в тялото.
Белият трън също е перфектен, за освобождаване на тялото от вещества, отделяни от лекарства, които често е трудно да бъдат експулсирани и в допълнение също има защитно действие върху чернодробната тъкан.

Артишок

Артишокът е добре известно средиземноморско растение още от времето на древните египтяни. Сред многото полезни свойства на артишока, на първо място стоят пречистващото и детоксикиращото действие, което има върху черния дроб.

Артишок
Артишок

Това е благодарение на веществото цинарин, което е на фокус. То се намира в листата и вътрешността, и насърчава диурезата и секрецията на жлъчката.

Освен това, благодарение на това вещество, артишокът е полезен за насърчаване на изцеление на болести като хепатит, цироза на черния дроб и жълтеница.
Артишокът е незаменим в случай на отравяне с лекарства и химикали, така че е препоръчително да се консумира след масивно лекарствено лечение, за да се улесни експулсирането на следите на лекарствата от организма.
И към казаното дотук, артишокът също така насърчава храносмилането: след изобилно хранене, трябва да се консумират билков чай на базата на артишок, за да се улесни процеса на храносмилането.

Продукти: вода – чаена чаша, 4 листа от прясна артишок, лъжичка от бял трън и сушени 2-3 листа от прясна мента. По желание се добавя мед за подслаждане.

Билков чай за черен дроб за неговото пречистване и детоксикация.
Билков чай за черен дроб за неговото пречистване и детоксикация.

Приготвяне на лековития билков чай за черен дроб: сварете вода в тенджера, добавете трите билки в кипящата вода и оставете така да врат още 10 минути на котлона. Филтрирайте инфузията преди консумация. Подсладено с мед или други естествени подсладители на вкус.

За да се възползват от предимствата на този билков чай за черен дроб, консумирайте по чаша, когато имате повод. Ако искате да се подобри здравословното Ви състояние, препоръчително е да консумирате този билков чай веднъж на ден. Ако имате проблеми с черния дроб или сте в нетрезво състояние, консумирайте 2 чаши на ден, докато симптомите изчезнат.

За Иван Василев

Прочети още

Прераждаме ли се в същото семейство?

Прераждане в същото семейство? Твърде вероятно! Починало дете

Прераждаме ли се в същото семейство? Твърде вероятно е починало дете да се върне в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *