Ясновидката Маг Джиляна, гадател

акаша акашови хроники записи

Акашовите записи крият енергията на любовта

Акашовите записи (Хрониките Акаша) отразяват всичко преживяно във всички реалности + как да четем от тях.

Акашовите записи съдържат отпечатъци на мисли, емоции, действия и опит, случили се някога във времето.

Те представляват отражение на всичко преживяно във всички животи и всички действителности.

Познанията са отпечатани върху много фино вещество, наречено Акаша. Там се съдържа описание на енергията на любовта, като всемогъща създателка на Вселената.

„Акаша“ е санкритска дума, която означава „етер“ в неговото митологично значение.

Изначално вещество, от което е изградено всецялото творение, а също и Божествена любов и Божествена светлинна и звукова вибрация, това е Акаша. В Индуизма Акаша е най-малкият елемент от астралния свят. Това е един от петте най-главни елемента, характеризиращ звука.

Акашовите записи са известни като хранилище на спомени.

Те са енергийно поле, което съхранява историята на всяко същество и съдържат познанията за минало, настояще и бъдеще. Те наподобяват човешката ДНК, тъй като съдържат цялата информация за всяка една душа.

Възгледите за Акашовите записи се съдържат във всяка религия и духовност на земята. В Библията те са наречени Книга на живота, Книга на паметта или още Очите на Бога и Божието слово.

Всеки може да се опита да получи информация от акашовите записи, но това се случва само когато имаме моменти на внезапна интуиция или някакви прозрения. В тези случаи можем да усетим личните си записи или тези на другите от групата на която принадлежим.

из хрониката акаша рудолф щайнер
“Из хрониката Акаша” на Рудолф Щайнер е преведена на български, потърсете я!

Ние сме създадени и свързани посредством енергията на любовта и никой без наше позволение не може да има достъп до нашите Акашови записи. Те са защитени от духовни пазачи, които ни съдействат да можем да се докоснем до собствените си записи. Но част от нашите хроники Акаша са достъпни, когато действията или мислите ни, които са ги породили, засягат и други хора.

Акашовите записи

Известни са няколко различни техники, чрез, които да се научим да получаваме информация от Акашовите си записи. Използват се медитация, устна молитва и дихателна техника.

Много са ползите от това, да се научим да разчитаме това божествено осветление. Там се съдържа целият опит на нашата душа и можем да намерим отговори в търсене на истината.

Чрез записите научаваме как да действаме за собственото си изцеление, как да постигнем духовно развитие, както и да разберем, какво е влиянието, което ни оказват минали животи върху настоящия.

рудолф щайнер акаша хроники записи
Рудолф Щайнер е четял в Акаша без проблем

Много от великите посветени са имали достъп до хрониките Акаша.

От по-съвременните окултисти най-мощен в това отношение е Рудолф Щайнер.

Неговите стотици томове с лекции са буквално “свалени” от акашовите хроники.

Ето защо е добре да се чете Щайнер, за да имате поглед върху това, какво може да очаквате, в случай че и на вас ви се отворят очите да четете акашовите записи.

По-долу ви даваме езотерични указания от самия Щайнер за това, как да се прави вечерна ретроспекция и така

да развием сетивата си за четене в Хрониката Акаша:

“А сега искаме да поговорим и за вечерната ретроспекция. Всяка вечер преди заспиване ние трябва да се върнем през своя ден от края към началото. Денят трябва да премине пред нас в картини. Едно нещо е важно, докато правим това, а именно, никога да не позволяваме да възникне чувство на съжаление. Съжалението винаги е егоистично. Онези, които съжаляват, желаят да са били по-добри; те имат едно изцяло егоистично желание. Ние трябва да се учим от своя всекидневен живот. Когато сме направили нещо лошо, не трябва да съжаляваме, а да мислим: в онзи момент аз не бях способен да постъпя по друг начин; но сега аз мога да го направя по-добре и искам в бъдеще да го направя по-добре.

За всяко преживяване през деня ние трябва да се запитваме: Направих ли го правилно, не можех ли да го направя по-добре? Човек винаги ще открие, че е можел да го направи по-добре. Докато правим това, едно нещо е много важно: да се научим да гледаме на себе си като на непознат, сякаш наблюдаваме и критикуваме себе си отстрани. Като цяло трябва да имаме възможно най-ясна мисловна картина за деня. Много по-важно е да запомним малки подробности, отколкото важни събития. Генерал, водил голяма битка, вечерта има картината на битката непосредствено пред очите си. Тя сама се набива в съзнанието му. За всички малки подробности през деня, например как си обува и събува ботушите, той вече не знае. А това е, което е важно, да имаме възможно най-пълна картина на деня. Например, виждаме себе си как вървим по улицата, и се опитваме да си спомним каква бе редицата от къщи, покрай какви прозорци минахме, какви хора срещнахме, как изглеждаха те, как изглеждахме самите ние; после виждаме себе си как отиваме в магазина и си спомняме какви продавачи дойдоха да ни посрещнат, какво носеха те, как говореха и се движеха. Ние трябва да се стремим с голямо усилие да си спомним такива малки подробности; това укрепва силите на душата.

Човек не трябва да си мисли, че му трябва цял час за това. В началото ще си спомня малко, и след това постепенна, с голямо усилие, все повече и повече. Накрая обаче с практика може да се стигне до момента, в който целият живот през деня може да премине през душата като табло с картини, ясно и с всички подробности, за пет минути. Но човек трябва да се стреми търпеливо. За онези, които повтарят събитията от деня набързо, само повърхностно, и ги отбелязват вяло, това упражнение изобщо не е от полза.

Нашата цел с това упражнение трябва да бъде следната: ако сме изминали дълъг път и в края на пътя бихме искали още веднъж да познаем пътя, откъдето сме дошли, ние можем да го направим по два начина. Първо, бихме могли да стоим с гръб към току-що изминатия път и да се опитваме да си спомним какво лежи зад нас. Ние можем, обаче, да се обърнем и да огледаме пътя. Когато сме преминали през период от време, в началото ние можем само да мислим назад с нашата памет, без да гледаме назад към изминалия период от време. Но това гледане назад, което познаваме само в пространството, е възможно също и във времето, и ние можем да се научим да го правим, когато се опитваме да оставим току-що приключилия ден да премине през нашето съзнание ясно и възможно най-образно и конкретно. Никое събитие от миналото не изчезва напълно; то още присъства в т.нар. Акашова хроника. Само по този начин човек се учи да я чете. В началото човек разпознава в нея онова, което касае самия него; постепенно и онова, което засяга и другите. По тази причина вечерната ретроспекция е толкова важно, незаменимо упражнение.

Езотеричните ученици може да забележат в себе си нещо странно: те може да забележат, че спомените им стават все по-лоши и по-лоши. Това е напълно естествено. Но това скоро ще се подобри, или, по-точно, паметта ще изчезне и нещо ново ще заеме мястото й. Новата способност ще бъде възможността да се вижда миналото директно. Тогава човек повече няма нужда от обикновената памет.”

Рудолф Щайнер, с.съч. 266/1

За Лиза Стоилова

Прочети още

Hobita

Няколко начина да прекарате времето си полезно и без електронни устройства

Толкова силно се сраснахме със своите електронни устройства, че забравихме какво е да живеем без …

2 Мнения

  1. Чудеса.НЕТ

    Молим, госпожо, не бъркайте Отца и Сина, иначе звучите неубедително и за другите си твърдения, например за хрониките Акаша (акашовите записи).

  2. Stanka Dobreva

    "Там се съдържа описание на енергията на любовта, като всемогъща създателка на Вселената."…..! ??… ДОКОГА ще пишете глупости а ? Любовта създала Вселената ….И разни глупачки по форумите във фейсбук повтарят тая глупост до откат ! Никъде във Вселената няма любов, а камо ли да създава материя ! Има Природни неизвестнви нам закони , които се приемат от тъпото човечество като чудо ! В Абсолюта, създателят на Вселената няма любов, а СЪЗИДАНИЕ и РАЗРУШЕНИЕ ! Любов има в Синът, той е Небесният Отец на човечеството, от когото са душите ни и Начало на Духовният Свят. Небесният Отец е нематериален , както и душите ни. Простакеси навсякъде ! А даже не видяха и познаха осъщественото Второ Пришестие ! Словото е на земята в плът !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *