Фън Шуй за дома – 8 съвета за късмет и щастие

Не всички съвети от Фън Шуй за дома могат да се прилагат винаги и за всеки дом, но можете поне да опитате

Вижте тези съвети на Фън Шуй за дома и ще внесете повече позитивизъм и свежест в дома си, за да сте щастливи вие и близките ви.

Съветитр от Фен Щуй за дома могат да се прилагат, за създаването на позитивна атмосфера

Съвети от Фен Щуй за дома могат да се прилагат, за създаването на позитивна атмосфера

1. Пуснете природата и свежия въздух у дома – отваряйте вратите и прозорците колкото може по-често. Чистият въздух пречиства пространството в дома. Сложете колкото може повече зелени растения, за да пречистват въздуха, близо до местата, където спите. Използвайте етерични масла, за да заредите въздуха с позитивна енергия. Но не забравяйте, че преди това трябва да проветрите добре целия си дом.

2. Подредете дома си – липсата на ред води до разсейване на положителната енергия, за това се стремете всичко в дома ви да е подредено и чисто. Изхвърляте периодично всичко, от което не се нуждаете и почиствайте редовно, за да не позволите на енергията да застоява. Всичко, което е счупено, повредено или ненужно няма място в дома ви, защото прекъсва потока на енергия.

3. Почистете фурната – чистата и подредена кухня ще ви доближи до просперитета. Особено важно е да поддържате фурната си в изрядно състояние винаги. Купете си медна купа и я дръжте винаги пълна с плодове. На масата в кухнята дръжте прозрачна ваза с оранжеви или жълти цветя.

4. Дръжте капака на тоалетната и вратата на банята затворени – банята е своеобразен „енергиен вампир“, според Фън Шуй и за това трябва винаги да държим банята и капака на тоалетната затворени.

5. Нека спалнята бъде тиха и свята – по възможност махнете всички уреди излъчващи електрическа енергия от спалнята. Не дръжте часовника или телефона си до главата. Добре е леглото да не е поставено на ъгъл или на една линия с вратата на стаята. Дръжте вратата на спалнята затворена. Цветовете в спалнята трябва да са нежни, топли и меки, за да предразполагат към здрав и спокоен сън.

6. Не дръжте огледало срещу входната врата – огледалата отразяват енергията и за това не трябва да се намират точно срещу входната врата, както и срещу леглото в спалнята.

7. Избягвайте остри ръбове и ъгли – кръглата форма е предпочитана във Фън Шуй. Острите ръбове излъчват негативна енергия. Където е възможно, ъглите не трябва да сочат към легла или столове, тъй като водят до безпокойство.

8. Използвайте подходящи цветове в дома си – зеленото символизира природата, жълтото- силата, а червеното и лилавото носят късмет. Използвайте нежни и топли цветове в жилищните пространства, за да ви носят спокойствие и мир.

Фън Шуй за дома – 8 съвета за късмет и щастие
4.3 (85%) 8 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Фън Шуй за дома – 8 съвета за късмет и щастие

  1. Това са елементарни неща,които един средностатистически българин знае, но и защо ли, прави така както се чувстваш щастлив.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *