Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Учителят Дънов
Учителят Петър Дънов

Учителят Петър Дънов: Да се преродиш означава да се захванеш отново за работата, която си напуснал

Дали го приемат или отричат, но името на Учителят Петър Дънов е добре познато у нас. А в чужбина благоговеят пред мъдростите, които е завещал в своите трудове

Учителят  Дънов
Учителят Петър Дънов

Учителят Петър Дънов създава ново учение, което носи неговото име Дъновизъм. Учителят Петър Дънов поставя началото на т.нар. Всемирно бяло братство. В него е събрана мъдростта на християнството, на източните философии и религии.

Задачата на Учителя Петър Дънов била да покаже не само на българите, но и на целия свят, че Рила е място, от което струи силна космическа енергия. Затова на поляната около рилските езера Учителят Петър Дънов събирал последователите на Бялото братство, които изпълнявали космическият танц паневмитрия.

Учителят Петър Дънов учи своите последователи, че съществува прераждане. Според неговото учение човешкият Дух е вечен, но той влиза в различни човешки тела, за да може да се усъвършенства.

Самият Петър Дънов твърди, че в него се е преродил духът на Иисус Христос, за да може чрез него да продължи започната мисия на Земята. Да подготви съзнанието на хората, които обитават Земята за шестата раса.

Според Учителя Петър Дънов животът на всеки един дух и на всяка една душа върви по пътя на спиралата. Тръгнали от една изходна точка, те вървят нагоре, благодарение на поредицата от прераждания до момента, в който достигнат най-високата точка. А тя е да се слеят с Абсолюта.

Смисълът на един човешки живот е да се постигне реализация на висш разум и развитие на способности на друго, по-високо ниво, да се освобождаваме от ограниченията на нисшите форми на съществуване.

Учителят Петър Дънов обяснява, че човек не съществува единствено и само на Земята или в Слънчевата система. Човекът населява цялата Вселена, която се състои от множество по-малки Вселени, Слънца и от множество планети. Но хората от другите Вселени са много по-напреднали от нас.

В момента тече Великият пост преди Великден. Това е чудесен повод всеки да се замисли върху своята съдба и да си даде сметка дали думите на Учителя Петър Дънов – да се преродиш означава да се захванеш отново за работата, която си напуснал, важат и за вас.

Калинка Петрова

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Какво точно представлява модерната рейки терапия?

Какво е рейки терапия? Сеанс. Цена, специалисти

По тракийска рецепта цери болни уникалната лечителка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *