Уникална болница ликвидира страданието с миниинвазивна хирургия

Нека първо обясним какво означава миниинвазивна хирургия

Може би повечето от вас са наясно от самото наименование, че става въпрос за интервенция с минимално вмешателство.

Миниинвазивна хирургияМиниинвазивната хирургия означава възможно най-щадяща хирургическа намеса. Всички знаем колко сили и време са необходими на организма, за да се възстанови дори и от една не толкова сложна операция, като ваденето на зъб, например. Представете си какво ще е ако ви предстои операция на гръбначния стълб…

„СБАЛ – Гръбначен център“ е специализирана болница точно в тази насока. За една година здравното заведение е дарило здраве и свобода на движенията на повече от 1080 души. Почти половината са предимно млади хора и това означава, че на тези пациенти им е даден уникален шанс никога повече да не се върнат в болницата със същите оплаквания.

Минимално инвазивната хирургия става все по-популярна не само у нас, но и по света. Най-добрите родни специалисти в областта работят в „СБАЛ – Гръбначен център“. Операциите се извършват чрез миниатюрни разрези, вместо един голям отвор. Тъй като разрезите са малки, пациентите се възстановяват по-бързо и не изпитват дискомфорт в сравнение с конвенционалната хирургия.

По време на минимално инвазивната процедура, хирурзите правят няколко малки разреза в кожата – само няколко сантиметра. Дълга, тънка тръбичка с миниатюрна камера, прикрепена към края (наречен ендоскоп) преминава през един от разрезите. Снимки от ендоскопията се проектират върху мониторите в операционната зала, така че лекарите могат да получат ясна (и по-увеличена) картина на хирургичната област.

Тъй като разрезите са малки, обикновено се чувства и по-малко болка, има по-малко белези и възстановяването е по-бързо, отколкото от конвенционалната хирургия.

Уникална болница ликвидира страданието с миниинвазивна хирургия
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *