Черепът на двуглавото дете от Бенгалия и Стефан Бибровски – хора с необичайни съдби
Черепът на двуглавото дете от Бенгалия и Стефан Бибровски – хора с необичайни съдби

Шокиращи снимки от миналото на хора с необичайни съдби

Предлагаме Ви няколко шокиращи снимки на личности от миналото с необичайни съдби, за които е трудно да повярвате, че са истински

Миртъл Корбин, момичето с 4 крака

Жозефър Миртъл Корбин е роден с четири крака в окръг Линкълн, Тенеси през 1868 г. Вместо да има паразитен близнак, допълнителните й крака са в резултат на още по-рядка форма на обединено побратимяване, известно като дипигус, което й дава две пълни тела от кръста надолу. Миртъл Корбин е от хората с необикновени съдби.

Миртъл Корбин
Миртъл Корбин

Тя е живяла през викторианската епоха, е имала два “по-вътрешни” крака. Те са имали свобода на движение, но са били твърде слаби, за да подкрепят тежестта й при ходене. Казва се, че Миртъл също е имала и два репродуктивни органа и че въпреки този сериозен недостатък тя се жени за лекар на 19-годишна възраст. На него те е родила 5 деца, 3 родени от едната вагина и две от другата. Миртъл е починала на 6 май 1928 г.

Стефан Бибровски, лъвът

Следващият от хората с необикновени съдби е известният “лъв” – жител на Полша, роден през 1890 г., за съжаление е страдал от хипертрихоза. Тялото на Стефан Бибровски е било напълно покрито с дебел слой коса. Заради невежеството на онези времена той бил определен като син на дявола и майка му го изоставила,. Тя го дала на шоумен, който го завел в Америка и го накарал да изпълнява сцени с циркова компания. В зряла възраст човекът решава да се възползва от нещастието си, за да оцелее, и поради тази причина участва в Германия в Музея на восъка и в Октоберфест. Той е умрял през 1932 година.

Двуглавното дете от Бенгалия

През 1783 г. едно дете с две глави се е родило в село в Бенгал. И то е сред хората с необикновените съдби. Уплашената акушерка го хвърлила в огъня. Бебето е спасено, но е понесло много сериозни изгаряния на едното ухо и едното око от горната част на главата. Семейството е много бедно и решава да се възползва от “двойния череп” на детето, като го изложи на улиците на Калкута, а славата му стана такава, че е било поискан в домовете на английската аристокрация. Неговите малформации са много редки: всъщност вероятността двама сиамски близнаци (единият от които има само развит череп) да са обединени от главата, се случва на един бебе на всеки 2,5 милиарда новородени.

Мъже, родени с допълнителни зърна

Полителията е заболяване, което включва появата на един или повече излишните зърна при хора и други бозайници. Изглежда, че хората често се заблуждават за тях, че са дребни неща и че могат да бъдат отстранени чрез операция. Изглежда, че тази болест засяга по-често мъжете, отколкото жените и особено черните мъже, особено афро-американците. В повечето случаи това са спорадични събития, но понякога появата на “допълнителни” зърна може да бъде наследствена.

Полителията или хипертерията е биологичният феномен на свръхестествени зърна, макар и без млечна жлеза . Те обикновено се намират в гръдната линия, която следва зърната в гръдния кош до корема. Ако те са големи, трябва да бъдат премахнати. Те обикновено са малки и ги бъркат с брадавици или нещо подобно.

Черепът на двуглавото дете от Бенгалия и Стефан Бибровски – хора с необичайни съдби
Черепът на двуглавото дете от Бенгалия и Стефан Бибровски – хора с необичайни съдби

За Иван Василев

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *