силата на мисълта

Силата на мисълта: Лечение, отслабване, подмладяване

Как работи силата на мисълта, според Джон Кехоу. Норбеков. Подсъзнанието. Материализация, визуализация, самовнушение. Действа ли – доказателства. Лечение. Отслабване.

Още в текста: Подмладяване с мисъл.

За любов. Пари и преуспяване. Местене на предмети. Силата на думите и желанията. Упражнения и техники. Йога. Ноетика. Какво казва Петър Дънов? Книги: Еленко Ангелов. Богомилите. Филм (вграден).

Мислите, които минават през ума Ви са отговор на всичко, което се случва в живота Ви. Вашите преобладаващи идеи оказват влияние върху поведението Ви, отношенията с околните и целият Ви житейски път.

Те преминават от Вашия съзнателен ум към подсъзнанието и въздействат върху делата Ви.

Черните мисли могат да окажат негативно влияние върху Вашето тяло. Депресираните лица много често страдат от слаба имунна система, сърдечни заболявания, хипертония и други здравословни проблеми.

От друга страна положителните мисли намаляват стреса, увеличават релаксацията и допринасят за благосъстоянието на организма.

Когато съзнанието Ви е ангажирано с определено желание, цялата Вселена Ви съдейства за реализирането му.

силата на мисълта желания
Може да постигнете всяка цел, използвайки силата на мисълта

Как работи силата на мисълта?

На първо място, за да предизвикате положителна промяна в живота си, е нужно да визуализирате това, което мечтаете да Ви се случи.

Представяйте си най-малките детайли, цветове и дори аромати. Вашето подсъзнание ще приеми тези умствени сцени като реални преживявания.

За да се сбъднат желанията Ви, се нуждаете от време, търпение и позитивизъм.

Може да прилагате силата на мисълта за увеличаване на финансови постъпления, издигане в кариерата, изграждане на бизнес, подобряване на здравето, промяна на обстоятелства, привличане на любов.

За да привлечете позитивни емоции, трябва да се освободите от черните мисли и да ангажирате ума си само с добри, щастливи и позитивни идеи.

Когато изпитвате радост, удоволствие, любов, Вие ще се чувствате удовлетворени и ще видите повече перспективи в живота си.

Подсъзнанието

Подсъзнанието играе много важна роля в оформянето на Вашата личност, поведението Ви и начинът Ви на живот.

То съдържа информация, спомени, навици, вярвания, умения, които човек не осъзнава.

Подсъзнанието може да бъде добър съюзник при борбата за постигане на успехи в живота Ви. Тази част от ума Ви не познава ограничения и може да привлече към Вас всичко, за което си помислите.

Затова всяка мисъл, се запечатва във Вашето подсъзнание, което не може да разграничи реалност от илюзия.

Представяйки си образи и картини, към които се стремите, Вашето подсъзнание приема мечтите и стремежите Ви за напълно възможни. То приема идеи, които са свързани с чувства и убеждения.

За да „програмирате” успешно Вашето подсъзнание, трябва да сте убедени, във Вашите желания, да влагате чувства и емоции.

Всичко, което Ви е необходимо е ясна цел и изгарящо желание тя да бъде постигната. Интензивността на желанието осигурява енергия за подсъзнанието, което от своя страна ще Ви насочи по пътя към неговото изпълнение.

как работи силата на мисълта
Самовнушението помага за реализиране на мечтите

Материализация, визуализация, самовнушение

Въображението е портал, чрез който може да преодолеете всички ограничения.  Ако то е силно и искрено, Вие ще постигнете успехите, към които се стремите.

Чрез увеличаване на интензивността на Вашата концентрация и спокойствие, Вие може да реализирате всяко свое желание.

Визуализацията оказва голямо влияние върху подсъзнанието. В комбинация със самовнушение, Вие може да постигнете всичко, за което мечтаете.

Всеки ден, отделяйте по малко време за себе си и Вашите желания.

Намерете подходящо за релаксация място, където може да останете насаме със себе си. За да се концентрирате, се нуждаете от пълна тишина.

Преди да започнете процеса на визуализация, трябва да пречистите съзнанието си от негативни убеждения, мисли и идеи, както и от всякакви съмнения.

Визуализирайте мечтата която имате, като си представяте и най-малките елементи и детайли. Изричайте желанията си на глас. Това действие е много важно, когато става въпрос за самовнушение. Вие трябва да обвържете тези изявления с мисли, емоции, чувства, звуци, аромати.

Визуализирайте себе си в постигането на самата цел. Важното е да усетите същото удовлетворение и радост, които бихте изпитали при реализиране на целите си.

Действа ли – доказателства

Има множество доказателства, в подкрепа на теорията, че човешките мисли и намерения могат да променят физическата реалност.

За пример можем да дадем опита с ориз на доктор Масару Емото. Той поставя варен ориз в два буркана. На единия слага табела „благодаря”, а на другия – „глупак”.

В продължение на 30 дни към оризът в съд с надпис „благодаря” са отправяни положителни мисли, а към съседния – отрицателни.

Резултатът е чист и бял ориз в единия буркан и гнил и мухлясал в другия.

Този експеримент определено действа в подкрепа на безграничната сила на мисълта и чудесата, които могат да бъдат постигнати с нея.

Лечение със силата на мисълта

Позитивното мислене съвсем не Ви прави мечтатели, които живеят извън реалността. Чрез него Вие просто игнорирате неприятните ситуации, в които попадате и предприемате един по-светъл и добронамерен метод за решаване на проблемите си.

Според учени в областта на психологията, силата на мисълта може да окаже благоприятно влияние върху здравословното Ви състояние.

Ползите за здравето включват повишена продължителност на живота, прогонване на депресията, понижаване на стреса, преодоляване на нарушенията в съня, повишаване на имунитета. Освен това позитивните мисли стабилизират физическото и психическото състояние и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Предполага се, че положителната нагласа Ви дава възможност да се справите по-добре със стресови ситуации и намалява вредните последици от напрежението върху тялото. В голяма част от случаите оптимистите живеят здравословно – спортуват, спазват диета, не пушат.

Силата на мисълта може да Ви помогне да преодолеете всяко едно заболяване и да възстановите нормалното си физическо и психическо състояние.

Вашето тяло се подчинява на Вашият ум, затова и позитивните емоции са толкова важни.

Когато ангажирате съзнанието си с отрицателни мисли, тялото бива засегнато от болести. Положителните и красиви мисли Ви даряват с младост, жизненост и очарователност.

силата на мисълта наднормено тегло
Отслабването е възможно със силата на мисълта

Отслабване със силата на мисълта

Силата на мисълта е много добро средство за отслабване. Може да използвате връзката между ума и тялото, за да изглеждате в добра физическа форма.

Това означава, че трябва да включите в този процес визуализация.

Ако Вие се виждате слаби и красиви, Вашето подсъзнание ще приеме това като истина и ще направи тялото Ви да изглежда така както си го представяте.

Това е един вид „умствена диета”, която може да комбинирате с физически упражнения и прием на по-малки и здравословни порции храна.

За да има ефект силата на мисълта, е необходимо няколко пъти на ден да се усамотявате и да си представяте тялото, което искате да притежавате.

Забравете за това как изглеждате сега и визуализирайте себе си в красиви дрехи, сред свои познати, които Ви правят комплимент за външния Ви вид.

Изградете в ума си образи, емоции, действия, аромати. Начинът, по който мислите се отразява върху Вашето тяло. Помислете върху това, което желаете да постигнете, а не върху онова, което искате да избегнете.

Подмладяване с мисъл

Сигурно сте забелязали, че позитивните хора около Вас изглеждат много по-млади и красиви, от угрижените, вечно недоволни и затрупани с проблеми индивиди.

Силата на мисълта е толкова мощна, че може да „смъкне” десет години от плещите Ви, без да се подлагате на хирургически интервенции за подмладяване.

Отделяйте по няколко минути дневно, за да си представяте, че изглеждате с десетилетие по-млади и енергични. Не пропускайте да визуализирате този Ваш образ ежедневно.

Само след няколко седмици ще усетите промяната, която се отразява върху лицето и тялото Ви, както и прилива на енергия.

Силата на мисълта е добър вариант за подмладяване, но не забравяйте, че трябва да бъдете оптимисти и да не се ядосвате за незначителни проблеми.

Силата на мисълта за любов

силата на мисълта партньор
Привлечете любов в живота си, използвайки въображението си

Силата на мисълта не се ограничава само до здравето, красотата и кариерата. Тя може да има положителен ефект и върху любовта.

Ако нямате човек до себе си, а имате желание да срещнете подходящата половинка, заложете на визуализация.

Представяйте си Вас и бъдещият Ви партньор на разходка в парка, на плаж, на романтична вечеря.

Опитайте се да усетите пеперудите в стомаха и любовта, която струи от двама Ви. Тази енергия ще помогне съдбовната среща да настъпи по-бързо.

Не забравяйте да визуализирате себе си като красиви, умни и привлекателни. Ако се харесвате самите Вие, ще бъдете обичани и ценени от Вашия бъдещ партньор.

силата на мисълта богатство
Силата на мисълта може да Ви направи богати

Пари и преуспяване чрез силата на мисълта

За да стабилизирате финансовото си състояние, трябва да заложите на положителни мисли. Ако продължавате да се концентрирате върху липсата на пари и да се тревожите за това, то Вие никога няма да забогатеете.

Позитивните мисли привличат позитивни преживявания, затова вместо да инвестирате енергията си в притеснения и тревоги, се опитайте да повярвате, че парите ще дойдат при Вас.

Визуализирайте образи и ситуации и най-важното – чувствайте. Силата на мисълта работи, когато се усещате удовлетворени от реализацията на Вашите мечти.

Представете си, че сте много богати. Как се чувствате? Щастливи, свободни, развълнувани. Точно тези положителни емоции ще Ви помогнат при привличането на пари или изпълнението на друго Ваше желание.

Местене на предмети

силата на мисълта предмети
Местенето и огъването на предмети е възможно при силна вяра и концентреция

Телекинезата (местене на предмети със силата на ума, без физически контакт) може да бъде постигната чрез проектиране на част от съзнанието си в обекта, който искате да преместите.

Според някой хипотези магнитните вълни, идващи от мозъка са толкова силни, че могат да местят и дори огънат предмети.

За целта е необходимо да сте уверени в себе си и способностите си. Това е първата и най-важна стъпка, която трябва да предприемете, ако имате желание да развиете телепатични способности.

Телекинезата изисква много високо ниво на концентрация. Едва ли ще преместите един обект, ако умът Ви е ангажиран с други идеи, стрес и тревоги. Трябва да се научите да фокусирате Вашите мисли само и единствено върху изпълнението на конкретната цел.

Съсредоточете се върху обекта за определено време (10 минути). Опитайте се да почувствате, че сте свързани с него, че той е част от Вас.

Визуализирайте промяната, която искате да направите. Представете си, че местите предмета. И накрая се опитайте да преместите предмета, като вложите цялата си енергия и концентрация.

За да развиете тези способности, Вие се нуждаете от време. При някой хора резултатите настъпват след седмица, други се нуждаят от месеци или дори години, за да усвоят телекинезата.

Силата на думите и желанията

Разбира се, че всяко Ваше желание може да се превърне в реалност. Освен визуализиране на своите мечти, Вие може да се възползвате от силата на думите.

Когато се усамотите и се концентрирате върху Вашите цели и желания, задължително се възползвайте от силата на думите.

Те имат реална власт и неслучайно се използват в молитвите на вярващите. Думите разкриват състоянието на душата и най-точно описват това, което силно желаете. Използвани по правилния начин, те имат силата да променят света. Затова не се страхувайте да изричате на глас това, което желаете.

Упражнения и техники

Има някой много прости техники, които могат да Ви помогнат за постигане на желанията Ви.

Постарайте се да общувате само с позитивни хора, бъдете благодарни за хубавите неща в живота Ви и не на последно място – спортувайте. По време на физическа активност, Вашият мозък произвежда ендорфин, който действа положително върху тялото.

За Вашата концентрация и спокойствие, практикуването на йога и медитацията са изключително важни.

силата на мисълта упражнения
Йога помага за постигане на вътрешен баланс и концентрация

Йога

Целите на йога са различни и варират от подобряване на здравословното състояние до освобождаване от стреса и релаксация.

Упражненията са предназначени за преодоляване на вътрешно напрежение и постигане на хармония между ума и тялото.

Силата на мисълта, в комбинация с ползотворна тренировка може да доведе до преодоляване на стрес, здраве, издръжливост, постигане на целите.

Ноетика

Ноетиката е наука, занимаваща се със силата на човешките мисли. Нейните последователи вярват, че една промяна в човешкото съзнание може да доведе до изменение в реалността.

Напълно е възможна чрез силата на положителното мислене, Вие да предизвикате оздравяване, подмладяване и сбъдване на желания.

Петър Дънов за силата на мисълта
Дънов и неговите последователи вярват в силата на мисълта

Какво казва Петър Дънов?

Учителят винаги е твърдял, че силата на мисълта е толкова мощна, че може да промени човешкия живот.

Ако Вие мислите положително, привличате късмета, добротата и щастието на своя страна.

Обратното – страхът и отрицателните мисли, изпиват Вашите сили и енергия и носят нещастия и житейски провали.

Петър Дънов определя положителните мисли като генератор на мечти, цели и желания.

Книги: Еленко Ангелов

Нашумелият в последно време психолог, Еленко Ангелов е редактор на поредица от книги. В тях авторът съветва своите читатели да загърбят всички лоши чувства и да откриват положителната страна на нещата, дори и в най-лошите ситуации.

Еленко Ангелов има своя рецепта за щастие, която се състои в позитивно мислене и постигане на успехи, използвайки силата на мисълта.

Джон Кехоу

Джон Кехоу е световно признат психолог, занимаващ се с изучаване на подсъзнанието.

Неговата книга „Подсъзнанието може всичко” оглави списъка на бестселърите в редица страни. Четивото е преведено на множество езици, а автора намира съмишленици и последователи във всяка една държава в света.

Норбеков

Мирзакарим Норбеков е руски учен – представител на алтернативната медицина. Авторът на редица книги е застъпник на теорията, че за да се излекува, човек се нуждае само от позитивна нагласа.

Много учени отхвърлят трудовете на Норбеков, обявявайки го за самозванец. Все пак последователи не му липсват и Норбеков се радва на голяма слава.

Богомилите

Според някой източници, последователите на това движение са използвали силата на мисълта, за да пречистят мислите и душата си.

Богомилите са се хранили природосъобразно, използвали са билки и са практикували медитация.

Това доказва, че дори и в далечното минало, хората са вярвали в силата на мисълта и в техниките за постигане на вътрешен баланс.

Филми за силата на мисълта

Създадени са много филми за силата на мисълта. Насладете се на видеото и не забравяйте, че силата на мисълта може да Ви помогне или навреди, затова бъдете позитивни!

Първоначално публикувано на:17.11.2015 @ 11:18

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

иванка младенова лечение на алкохолизъм 01

Иванка Младенова, лечител: Лечение на алкохолизъм с молитва и билки за отказване от наркотици в София

Лечението не е мое, на Бога е, казва Иванка Младенова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *