Северна Корея – нов доклад за преследване на християните

Християните страдат от грубо преследване в Северна Корея под ръководството на диктатор Ким Чен Ун в нарушение на човешките права

Християните в Северна Корея са изправени пред изнасилвания, мъчения, поробване, и биват убити за вярата им, разкрива и предупреждава нов злокобен доклад от Christian Solidarity Worldwide (CSW).

В доклада на базираната във Великобритания организация за религиозна свобода и благотворителност CSW, се казва, че има тотални нарушения и отричане на свободата на религията и убежденията в Северна Корея , че свободата на религията и убежденията до голяма степен са несъществуващи и това е под ръководството на диктатора Ким Чен Ун.

„Религиозните вярвания се възприемат като заплаха за лоялността поискана от върховния лидер, така че всеки, който има религиозния вярвания е строго преследван,“ се казва в доклада.

Християните страдат значително заради анти-революционните и империалистически етикети, прикрепени към тях от ръководството на страната.“

Сред документирани инциденти срещу християни са “ висене на кръста над огън, смачкани под парен валяк, хвърляни от мостове и тъпкани“.

Други престъпления включват „извънсъдебно убийство, изтребление, поробване (принудителен труд), насилствено изселване, произволно лишаване от свобода, мъчения, преследване, насилствено изчезване, изнасилване и сексуално насилие, както и други нехуманни действия“.

Въпреки, че режимът официално казва, че има само 13 000 християни в Северна Корея, истинската цифра се смята, че е много по-висока. Cornerstone Ministries International, която работи със севернокорейски християни в страната, както и в Китай, смята, че има между 200-300,000 общо.

Вярващите са принудени да практикуват вярата си тайно, а ако бъдат заловени, се изпращат на известните трудови лагери с тежък режим в Северна Корея. Един беглец е разказал пред CSW, че докато той е бил задържан, той се е срещнал със затворник, който е изпратен в лагера, просто, защото е прекарал един месец в Китай за изучаване на Библията.

„Политиката за вина по асоциация се прилага, което означава, че близките на християните също са задържани, независимо от това дали те споделят християнската вяра“, се казва в доклада.

„Дори севернокорейци, които са избягали в Китай и които са били или са станали християни, често са репатрирани и впоследствие затворени в лагер за политически затвор.“

Въпреки интензивно преследване, в Северна Корея има 121 религиозни обекти. Центърът за севернокорейските права на човека казва, че в държавата има 64 будистки храмове, 52 хиндуистки храмове, три протестантски църкви, католическа катедрала и една на Руската православна църква.

Всичките пет църкви са в столицата, Пхенян, обаче, и анализатори предполагат, че те могат да функционират предимно за подобряване на имиджа на Северна Корея пред международната общност, а не като свободни места за поклонение.

Има и непотвърдени съобщения за 500 домашни църкви в Северна Корея, където физическите лица, чиито семейства са били християни преди 1950 г. – когато е започнала Корейската война – е позволено да се събират за поклонение. Въпреки това, те нямат право да избират лидери или да използват религиозни материали.

Християните не са единствената религиозна група, които страдат от комунистическия режим. Будистите и хиндуистите също се третират като революционери, макар че по-големият брой на храмовете от църквите „предполага, че режимът може да има по-висока степен на толерантност към убежденията, които се считат за характерни за Азия или на Корейския полуостров“, казва CSW.

Въпреки това, изследванията показват, че храмовете са поддържани като обекти на културното наследство, а не като функциониращи религиозни сгради.

„Виждал съм будистка книга веднъж в храма,“ заяви един от работниците пред комисия на САЩ по международна религиозна свобода. „Тя имаше каишка с китайски букви написани върху нея. Има храмове, но хората нямат право да вярват в тях.“

„Тези религиозни обекти, организации и институции имат за цел да покажат наличието на религиозен плурализъм и приемане, но реалността е, пълна с противоречия“, казва CSW.

Комисията на ООН за разследване и други източници са свидетелствали за „използване на тези формални съоръжения, организации и институции за политически средства.“

CSW призова международната общност да подкрепи сезирането на Северна Корея към Международния наказателен съд за неговите нарушения на човешките права.

„Режимът е активно враждебен към религията и религиозните вярващи, както на вътре в страната, така и в международен план. Много севернокорейци страдат заради вярата си, и международната общност трябва да действа спешно да се сложи край на безнаказаността и гарантиране на отчетност“, казват от CSW.

„ООН и другите членове на международната общност трябва да гарантират, че правата на човека са централни в преговорите със Северна Корея … всички усилия трябва да бъдат направени, за да се потърси отговорност и справедливост за севернокорейския народ, специално за хората, които страдат от нарушаването на правата на човека по злоупотреби в мащаб несравним в съвременния свят. “

Избиване на християни от ислямисти в мюсюлманските страни – около 100 000 християни са убивани всяка година от мохамедани.

Избиване на християни от ислямисти в мюсюлманските страни – около 100 000 християни са убивани всяка година от мохамедани.

Издевателствата над християните в Северна Корея могат да се сравнят само с престъпленията в ислямските страни. Там положението е още по-тежко. Според докладите, в тях на всеки 6 минути е убит по един християнин за миналата 2016 година. За година тази цифра е около 100 000 заклани или избити християни. От една страна азиатските комунисти, от друга ислямистите са предани на Сатана и изпълняват пъкления му план за света.

В създаването на едните и на другите имат пръст католиците, още преди да се обособят като такива през 6 – 7 век и за комунизма чрез тайните общества на масони и йезуити. За съжаление и в Русия от месец юли свободата на християните и на свободното слово са много ограничени с новите антитерористични закони, от които няма никаква полза срещу тероризма. По темата – ТУК.

Северна Корея – нов доклад за преследване на християните.

Северна Корея – нов доклад за преследване на християните.

С ограничаването на свободата на християнската вяра, тъмните сили се стремят колкото си може повече хора да измрат, без да са покаяни и без да са си уредили отношенията с Бога. Целта на Сатана и демоните е повече хора да измрат непокаяни, а да споделят тяхното наказание в огнения пъкъл и да не получат Божия дар – вечния живот, обещанието и надеждата за Христовите последователи.

Чрез Библията и вярата в Исус Христос се получава спасението – вечния живот при първото възкресение по време на Второто пришествие на Исус. А това е най-важният въпрос за човека. На този свят сме временно, със смъртта следва вечността и вярата в Бога е единственото средство, което може да даде на смъртните хора вечен живот. Четете Библията!

Още за заговора на католиците със създаването на Исляма – ТУК.

Северна Корея – нов доклад за преследване на християните
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *