Sveti Panteleimon 3
Безплодни жени зачеват след посещение на храма "Свети Пантелеймон"

Свети Пантелеймон помага в старозагорското село Мирово

Чудодейният параклис „Свети Пантелеймон” цери безплодие

Легендите за чудодейни изцеления чрез молитви към Свети Пантелеймон водят стотици вярващи от цялата страна в параклиса край старозагорското село Мирово – пише „Уикенд”. Храмът се слави не само с чудотворната икона на светец, но и с аязмото, за чиято вода се смята, че е целебна. Някои от поклонниците преспиват в параклиса с надеждата молитвите им да стигнат по-бързо до светеца – отбелязва изданието.
Чудеса на изцеление и спасение от черни прокоби събират вече 15 години хора от цялата страна в параклиса „Свети Пантелеймон”. Още в миналото мястото било известно с голямата си лечебна сила. Там, където е построен храмът, някога е имало малък параклис, до който бликал чудодеен извор. Когато станало най-голямото земетресение у нас през 1928 г., известно като Чирпанското, свещеникът, 9-годишно дете и неговият баща загинали.

Безплодни жени зачеват след посещение на храма "Свети Пантелеймон"
Безплодни жени зачеват след посещение на храма “Свети Пантелеймон”

Според легендата преди 15 години чирпанлийката Щерона Ваклушева се разболяла тежко и след няколко операции решила да вдигне църква на същото място.
„Оттогава тук стават много чудеса, толкова много, че те дори вече не ни учудват. Идват майки с пеленачета. Разказват, че заченали месец след като посетили храма” – разказва местният свещеник.
„Това е храмът на Иван Костов. Той го нарече „Свети Пантелеймон” на името на светията лечител и ми дари 10 хиляди долара, за да го построя. Самият той имаше проблеми с кръвта и като оздравя, направи щедрото дарение. Стана вегетарианец и започна нов живот. Много нелечимо болни търсят тук спасение, но не знаят, че всички болести идват от злите помисли. Една изречена дума може да порази човек като стрела” – споделя ясновидката Щерона Ваклушева.

След като чул за чудесата, които стават в “Свети Пантелеймон” изпълнителят Илия Луков купил лично камбаната за църковната камбанария. Всяко лято на 27 юли, когато се почитал светията, певецът пристигал в Мирово, за да се включи в храмовия празник с няколко свои изпълнения – подчертава изданието.

 

 

 

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

Прераждаме ли се в същото семейство?

Прераждане в същото семейство? Твърде вероятно! Починало дете

Прераждаме ли се в същото семейство? Твърде вероятно е починало дете да се върне в …

Едно мнение

  1. Индиго родена

    Как може да вярвате на тази жена, тя и дъщеря и страдат от болестта митомания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *