Райска ябълка – терапевтични свойства и ползи

Уникалната райска ябълка напълно заслужава името си – тя притежава много добри полезни свойства и ползи за здравето и е силен съюзник на имунната система

Терапевтичните свойства на вкусната райска ябълка и ползите са многобройни и всички са много добри за здравето на тялото. За производството на тези сладки плодове е дървото на каки – чието научно наименование е райска ябълка – който принадлежи към семейството на Абанасови (Ebenacee) и идва от Азия, от Китай и Япония: точно в азиатския континент, няколко от тези дървета са били в състояние да оцелеят на атомната бомба в Нагазаки; функция, която му даде прякора „Дървото на мира“. Научното име на растението е Diospyros kaki, в което Diospyros означава от гръцки божествен огън. Но какви са хранителните стойности и ползи на полезната райска ябълка? Разберете повече за нея в следните редове.

Сладката райска ябълка помага за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и подобрява усвояването на желязо.

Сладката райска ябълка помага за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и подобрява усвояването на желязо.

Сладката райска ябълка ​​тонизира и дава мощност.

Райската ябълка съдържа наред с другите неща, предимно вода – около 80%, влакна, витамини, сред които по известните и важните – С, А и В, и минерални соли, като калий, манган, фосфор, селен, калций, магнезий и натрий. Благодарение на съдържанието на тези вещества, от плодовете се получава високо тонизираща енергия.

Тя укрепва имунната система.

Благодарение на съдържанието на витамин C, плодовете на райската ябълка са в състояние да засилят защитните сили на организма и да го укрепят, а след това на имунната система подкрепя тялото: следователно имунната система е в състояние да защити тялото по-добре срещу бактериалните агресии. Имунната система е много важна и е в състояние да унищожи най-малко една ракова клетка на ден.

Райските ябълки подобряват храносмилането и се борят срещу запек.

Райската ябълка е в състояние да подобри храносмилането и да се бори с констипацията: тя представлява, всъщност, отлично решение срещу нарушения, свързани с храносмилателната система и чревния тракт. Тя е следователно показана, за техните свойства като добро слабително средство – благодарение на нейното високо съдържание на фибри  – но ако се консумират незрели, са богати на танини и, следователно, имат свойствата на адстрингенти (действат запичащо).

Райските ябълки са полезни за пречистване и като диуретик.

Райските ябълки имат също свойството за пречистване и действат отлично като диуретик: тези функции в действителност са предоставена от присъствието на калия в тях.

Противодействат при стрес, умора и загуба на апетит.

Уникалната райска ябълка напълно заслужава името си - тя притежава много добри полезни свойства и ползи за здравето и е силен съюзник на имунната система.

Уникалната райска ябълка напълно заслужава името си – тя притежава много добри полезни свойства и ползи за здравето и е силен съюзник на имунната система.

Тези плодове са вкусни и полезни  и освен това много добре могат да се противопоставят на физически и психологически стрес, умора – даже и на хронична, която има и симптома загуба на апетит. Плодовете не са показани обаче в случаи на диабет или затлъстяване.

Предотвратяване на здравето при  сърдечносъдови заболявания и на усвояването на желязо.

Плодовете на райската ябълка са способни да предотвратят сърдечносъдови заболявания. Те могат също и да подобрят усвояването на желязо.

Те защитават различни органи.

Накрая сладката райска ябълка може да защити различни органи: те всъщност са показан за превенция на далака, панкреаса, стомаха и тънките черва, както и към различни чернодробни заболявания и за такива, които имат компрометирана чревна флора.

Райска ябълка – терапевтични свойства и ползи
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *