Произход на празника 8 март – ето каква е истината

Какъв е произходът на празника 8 март, който е започнал да се празнува в началото на 20-ти век в бившия СССР и дали е безобиден?

Добре е да знаем какъв е произходът на празника на жените 8 март и дали има черно минало в основаването му. В някои страни, сред които главно бивши социалистически страни, на известната дата 8 март се празнува денят на жената. Но има и такива жени, които отказват да го честват. Защо се получава така? Не е изминал и век от времето, когато в социалистическите страни е приет специален ден на жените, който има история с произход от официални срещи на комунистки, сред които има и членки на окултни тайни общества. За празник на жената за първи път е отбелязан в САЩ на 28 февруари 1909 г. по предложение на Американската социалистическа партия.

Произход на празника 8 март – ето каква е истината.

Произход на празника 8 март – ето каква е истината.

На следващата година на 27 август в Копенхаген е проведена международна конференция на жените, която е организирана от соц. интернационал. По предложение на Клара Цеткин, германска социалистка, която членувала в тайни общества и е от еврейски произход, е било взето решение: всяка година да се празнува ден на жените и работничките в една от първите недели на пролетта. Това време от годината съвпада напълно с празник на богинята Астарта, който е бил отбелязван през езическите времена. Така е възникнал за първи път през 1911 г. денят на жената, преди 100 години.

На 8 март 1917 г. еманципирани работнички от Петроград правят демонстрация срещу войната, глада и т. н. подтиквани от хора с определено скрити цели. След Октомврийската революция през ония години в Русия, участвалите във Втората международна конференция на комунистките, те също препоръчват 8 март да стане ден на жената и да бъде международен. Това е станало през 1920 г. в Москва. През 1965 г. същата дата е обявена за официален неработен ден и празник на нежните половинки в тогавашния СССР.

Александра Коллонтай и Дибенко през 1919 г.

Александра Коллонтай и Дибенко през 1919 г.

Дори след падането на тоталитарните режими и до днес този ден обявен от комунистите продължава да е неработен в Русия и в други страни членки на Съветския съюз, като: Молдова, Беларус, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан, Украйна, а също и в Монголия и Македония.

Главна роля за приемането на този ден в СССР изиграва феминистката Александра Коллонтай, за която има слухове (не доказани дали са верни) в Русия, че била любовница на вожда на революцията Ленин, който бил бисексуален и с когото тя се е запознала в Париж през 1911 г.. Интересен е и фактът, че той бил масон свързан с парижките ложи и след революцията, когато много хора в СССР са подложени на глад, Ленин изпраща твърде голяма сума пари във Франция на Парижката велика ложа.

Цитат от книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества".

Цитат от книгата „Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества“.

Г-ца Александра се омъжила за Владимир Колонтай, царски офицер, от когото родила син само след година – казвал се Миша, но това не било проблем на техния приятел Владимир Саткевич да я задоволява, помагайки на мъжа й. При едно от посещенията си в град Кронщадт г-жа Александра се срещнала с един младеж Павел Дибенко 17 години по-млад от нея, който бил матрос-председател на Центробалт (Централна болшевишка организация на Балтийския флот). Той добре се справял в леглото и също споделял нейните идеи за свободната любов. Тя се омъжила повторно на 25 март 1918 г., за Дибенко, чийто брак е обявен във вестник Правда и бил първият съветски брак (без участието на църквата), прославил се със сексуална разпуснатост и неморалност. През лятото на следващата година, когато пристигат в Крим, комунистката Александра Коллонтай наричана и Шурочка открила писма от непознати и познати дами в джоба на дреха на съпруга си, дори и от нейната лична секретарка Тина Дюшен 19-годишна.

Няколко години по-късно, след като Шурочка, докато отсъствала съпругът й Павел Дибенко в Одеса, който бил с други 2 жени, тя научава за това и се развежда. Дибенко се оженил през 1923 г. за Валентина Стафилевска. Александра написва книги, в които разкрива възгледите си за жената-комунистка, която е типично нова, за равенството между половете и сексуалната свобода. Коллонтай (Шурочка) извършвала пропаганда на свободната сексуална любов, сравнявана с чаша вода. Тя твърдяла, че за всяка комсомолка да преспи с мъж комсомолец е все едно да изпие чаша вода. Това сравнение става през 1920 г. и не е никак случайно. СССР е първата страна в света приела абортите с декрет подписан от великия вожд Ленин.

Днес абортите в някои страни са незаконни, но в много други те са често срещана практика. По данни на СЗО всяка година в света се извършват около 53 милиона аборти , което е зашеметяваща цифра, а през последните 19 години, са били извършени повече от 1 милиард убийства на неродени деца чрез узаконени от правителствата аборти. Едва ли се налага да обясняваме подробно, че 8-ми март е служил на комунистическата пропаганда на нейните цели и е бил една манипулация.

Какъв е произходът на празника 8 март?

Какъв е произходът на празника 8 март?

В Библията Бог е казал чрез пророците да не ходим по обичаите на народите, които Той изпъждал отпред евреите, има се пред вид в миналото в тяхната история, защото те извършили гнусотии и затова Той се е погнусил от тях, пише в Левит 10:23. А в Новия завет пише, че всяко растение, което не е засадено от Бог Отец, ще бъде изкоренено – Матей: 15:13.

Бог осъжда греха и езическите практики. По повод носенето на мартеници през месец март, което има езически български корени, ние не правим нещо лошо, някакъв грях с това, ако не влагаме религиозен смисъл, а го приемаме само за народен обичай, приет от цялото общество.

Произход на празника 8 март – ето каква е истината
5 (100%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *