Ясновидката Маг Джиляна, гадател

8 причини за оредяване на косата (косопад)

Причини за косопад: Падането или неприятното оредяване на косата, както и растежът й, са естествени процеси, характерни 3а всички хора без изключение.

По този начин организмът ни периодично се обновява, старите клетки умират и на тяхно място се появяват нови.

Разбира се, съществува и норма, според която е естествено дневно да падат между 60 и 100 косъма. Ако загубата на коса е в тези граници, няма място за безпокойство, тъй като на тяхно място ще поникнат нови. В случаите, при които косите, останали по гребена, са доста повече, трябва да се замислите за лечение и предприемане на адекватни мерки против косопад и други здравословни проблеми.

1. Най-баналната е недостиг на желязо в организма.

Жените губят постоянно кръв заради месечния си цикъл, особено при по-обилна менструация. Възможно е падналото ниво на желязото да е предизвикано и от строгите диети, на които се подлагат много жени. Можете да познаете, че ви липсва този важен елемент, по бледата кожа на лицето, бледите длани, ако се чувствате сънливи и постоянно уморени.

Да потвърдите или да отхвърлите това предположение ще ви помогне изследване на кръвта. Ако това се окаже причината за изтънялата ви коса, трябва да увеличите месото и черния дроб в менюто си или да приемате добавки с желязо.

2. Стресът е враг номер едно на женската красота и здраве.

Сигурно сте забелязали, че когато сте нервни и притеснени, това незабавно се отразява на косата ви. При единични стресови ситуации проблемът бързо отминава, но ако постоянно сте „под пара”, кръвоносните съдове по главата толкова се свиват, че косопадът придобива хроничен характер.

3. Болестите също не бива да се подценяват.

Неразположения, свързани с щитовидната жлеза, анемия, диабет, възпаление на белите дробове, поликистозни яйчници, венерически заболявания, увеличение на надбъбречните жлези, са безпощадни към състоянието на косата.

4 Внимавайте с лекарствата.

За много от тях се знае, че могат да предизвикат косопад като реакция на организма. Сред тях са някои противозачатъчни, хапове за високо кръвно, диуретици, антидепресанти, стероиди и дори аспирин. Преди да посегнете към някое хапче, прочетете листовката към него и евентуалните противопоказания и ако в нея е посочено, че е възможен косопад, консултирайте се с лекар дали е възможно да замените този медикамент с друг.

5. Не изтезавайте косата си.

Боядисването, къдренето, сушенето, опъването, връзването вредят на косъма. Ако постоянно го третирате, давайте му и почивка.

6. Диетични добавки и селен.

Установено е, че някои диетични добавки могат да предизвикат падане на косата. Сред тях са тези, съдържащи селен, както и различни вносни билки, в които могат да се открият тежки метали.

7. Косопад при климакс, пубертет или бременност.

По време на климакс, пубертет или бременност косопадът се причинява от повишено ниво на тестостерона (мъжкия полов хормон). Това е най-сложният проблем, за разрешаването на който може да се приложи и хормонална терапия. Във всеки случай, преди да се пристъпи към сериозно лечение, трябва да се консултирате със специалист в тази област – трихолог (трихологията е наука за строежа, болестите и лечението на косата).

8. Лошо кръвоснабдяване на главата.

Има и една сериозна причина, която води до косопад – нарушение на кръвоснабдяването на съдовете на главата. За това допринася прекалената употреба на кафе, което рязко разширява и рязко свива съдовете. Смесено с коняк или ликьор, то се отразява още по-неблагоприятно.

Как да направим тест?

Основните причини за оредяване на косата при жените, изброени в удобно за споделяне в социалните мрежи изображение.

Манипулацията е проста и е достатъчно да разгледате по-внимателно какво е останало върху гребена, след като се срешете. Проверете дали на края на падналите косми има тъмна миниатюрна топчица. Ако такава липсва, всичко е наред.

Ако откриете нещо подобно, опитайте да не миете косата си три дни и след това хванете и подръпнете снопче коса в областта на слепоочията и на темето. Ако всеки път, когато направите този експеримент, в ръката ви остават повече от пет косъма, това е сигнал, че определено имате проблем и се налага да вземете мерки.

Най-важното в този случай е да определите каква е причината.

За admin

Прочети още

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много полезни за здравето

Плод на черна черница – лечебни свойства във фитотерапията

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *