Октопод с глава на жена побърка рибарско село (ВИДЕО)

Истинска мистерия! Октопод с глава на жена попадна в мрежите на индонезийски рибари и побърка народа в рйона на Паданг.

Странното същество изплашило хората от района на Паданг

Мекотелото изглежда като пришълец от друг свят – туловището му прилича на човешка глава, върху която ясно личат очертанията на големи очи и нос. Край „черепа“ като коси-змии на Горгона се вият пипалата, пише razkritia.com Съществото с визия на хуманоид очевидно  не става за тенджерата и загатва на любознателните туристи, че може би нещо с екологичната характеристика на района не е съвсем наред. В района на Индонезия впрочем се срещат едни от най-редките болести и страдащи от тях хора днес придобиват световна известност – например Мехурестият човек.

Човекоподобният октопод вероятно е послание от природата, която се гневи на човешката алчност и безхаберно отношение към екологията. А може да има връзка и с драматичните събития около убийствените земетресения и цунами, които съсипват отделни точки от тази част на света. На практика никой не знае какви промени настъпват в океана след такива събития и как те се отразяват на живия свят.

Форумите, които умуват върху необичайното същество, почти изцяло клонят към тезата, че става дума за мутант. Но в каква посока точно мутира живият океан и какво се е случило с конкретния екземпляр, никой не може да каже. Без съмнение човекът има пръст в тези промени и сам реже клона, на който седи. Природата наистина не прощава грешките, които лекомислено правим всеки ден.

Октопод с глава на жена побърка рибарско село (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *