Истинско ЧУДО! Огромен КРЪСТ ще озари Благоевград

Гигантски светещ кръст ще озари небето над Благоевград като истинско чудо, за този уникален проект са съюзили усилията си църквата, горското стопанство и Общината

Огромен светещ кръст ще озарява небето над Благоевград.

От няколко седмици вървят преговорите между Общината и горското стопанство, както и всички други отговорни институции по този уникален проект – издигането на 33-метров православен кръст.

Той ще извисява снага в местността Заюва поляна над града, представи проекта кметът на Общината Атанас Камбитов, цитиран от БЛИЦ.

Кръстът ще бъде светещ и се осветява града и през нощта. Този проект е приет много добре от Българската православна църква. Това е изключително важен факт, сподели кметът Камбитов.

Очаква се уникалното съоръжение да бъде издигнато през месец май, когато за Великден кръстът вече ще осветява небето над Благоевград.

Градоначалникът заяви още, че ще бъдат оформени няколко пешеходни пътеки в района, където ще бъде кръстът. Очаква се да бъде сменено предназначението на прилежащия терен около десетина декара. Там ще бъде изграден по предварителни планове, параклис с пейки и беседки, както и кътове за отмора.

Уникален огромен светещ кръст ще озари Благоевград

Уникален огромен светещ кръст ще озари Благоевград

Там гостите и жителите на Благоевград ще могат да се разхождат и да си почиват.

Кметът каза още, че в момента се търси проектант, който да направи плановете за изграждане на втора черква в централната част на Благоевград.

Както самият Атанас Камбитов заяви, храмът „Въведение Богородично” е крайно недостатъчен да побере всички вярващи миряни, идващи да се поклонят в града.


сподели бутон

Истинско ЧУДО! Огромен КРЪСТ ще озари Благоевград
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *