Няма случайни срещи и случки в живота ни!

Всеки човек, всяко щастие и нещастие са предопределени от самите нас! Вижте защо.

Източните учения още от древността говорят, че в живота на човека няма нищо случайно, че всяка наша среща с всеки човек и всяко наше щастие или нещастие са предопределени и то от самите нас! Ето кои са причините за това.

Схемата за развитие на душите е да научават своите уроци и така да се усъвършенстват, но когато една душа сгреши и не усвои правилно поредния урок, тази грешка се превръща в нейна карма и душата ще трябва да изживее сторената грешка, за да може да научи правилно урока си. Това може да стане в същия живот или в някой от следващите.

В подкрепа  е и максимата „Всичко се връща”, която няма човек, който да не я е произнесъл поне веднъж в живота си, когато е бил нараняван.

За да преживеем своя кармичен урок, около нас се появяват предопределени хора, като сродни души, врагове, приятели. Целта на тяхното присъствие в живота ни е, че при сблъсъка с тях, ние развиваме определен вид качества, които ще помогнат за израстването на нашата душа.

И така, ето основните грешки, които правим и така предизвикваме наказание с кармични уроци:

Първата възможна грешка, която можем да направим, е отношението ни към нашите врагове.

Тяхното присъствие в живота ни е едно истинско предизвикателство, което се оказва доста моделиращо душата ни и съответно бъдещата карма.

Ако ние не успеем да се примирим с това, което са ни сторили нашите врагове или започнем да си отмъщаваме, което е още по-лошо, тогава научаваме грешно своя житейски урок и натрупваме карма, която по-късно се проявява в кармични уроци, които ние отново трябва да преминем, за да намалим или напълно да поправим нашите грешки. Те могат да се проявят и в този живот или в някой от следващите.

Друг кармичен урок са болестите. Чрез самото пътуване по преживяването на болестта, ние преоткриваме себе си и развиваме по-силни качества. Ставаме по-съвършени и се обръщаме към положителните енергии. Как, ако не чрез страданието, ще се обърнем за помощ към Бог за изцеление и утеха? Как, ако никога не сме и чували за страданието, за страха от несигурността и за плахата надежда, ще можем да разберем другите, които страдат като нас?

карма

Нищо в живота ни не е случайно. И в повечето случаи го предопределяме ние с нашите постъпки!!

Понякога болестта идва също като наказание, заради някакво сторено на ближния зло. Тогава човек получава наказание да изтърпи това, което сам е причинил на другиго. Ето това е обяснението на фразата: Всичко се връща. Да, връща се под формата на кармични уроци в настоящия или в следващи животи.

Следващата наша грешка, която може да ни навлече нови кармични сътресения, е погрешното отношение към парите. Това е едно от най-трудните изпитания, през които всяка душа трябва да премине. Ако не ги приемем като средство за осигуряване на нормалните ни нужди, ще имаме проблем.

Алчността носи доста лоши кармични уроци след себе си. Ако сме били стиснати и пресметливи и сме оставали глухи и слепи за чуждото нещастие  и нищета, кармата ще ни обрече и ние да страдаме така. И ние ще срещнем презрение и неразбиране на своето нещастие.

За да преодолеем по-лесно такава карма, трябва да бъдем по-щедри към бедните и към своите роднини.

Няма случайни срещи и случки в живота ни!
4 (80%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Няма случайни срещи и случки в живота ни!

  1. Прочетохме текста отново и го редактирахме. Не видяхме обаче история в него. За сметка на това е пълен с истини. Да, няма случайни неща, нито случайни срещи, нито случайни хора в живота ни. Кармата сами си я правим и доброволно се наемаме да си поправим грешките. Не разбрахме какво ви притеснява в този текст!

  2. Това ми напомня на религиозна проповед от смесен тип.

  3. Изключително мъдра и духовна статия…респект към Гери Борисова… Текста наистина е за четящи хора на много високо духовно ниво…за съжаление душите,които не я разбират…доказват,че е необходимо вече да започнат да работят над себе си/над своето духовно развитие/ – за това са дошли тук на Земята,за да станат просто по-добри същества….относно това дали има предопределеност за всеки…разбира се ,че има…та нали Сам Иисус Христос е знаел Съдбата си…знаел е..че ще бъде предаден от юда с целувка….но въпреки това остави за нас завета за живота..да следваме своя път в Истината..а всичко останало,което се случва е наистина просто Божия Промисъл……………..

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *