църква камък
Десетки вярващи от цялата страна посещават постоянно малката църква на манастира "Свети Георги Победоносец" в село Горни Богров, надявайки се да получат отговор на молитвите си

Необикновен камък в малка църква събира хора от цяла България

Десетки вярващи от цялата страна посещават постоянно малката църква на манастира “Свети Георги Победоносец” в село Горни Богров, надявайки се да получат отговор на молитвите си

Причината за този огромен интерес е един необикновен камък, вграден в олтара на манастирската църква, за който се твърди, че расте и притежава чудодейна сила, помогнала на стотици бездетни семейства да се сдобият с така желаната от тях рожба, както и на много хора да се излекуват от болестите си.

Върху камъка има изсечен йерусалимски кръст, във всеки един от четирите ъгъла на който има изсечени четири по-малки кръста, символизиращи четиримата евангелисти.

църква камък
Десетки вярващи от цялата страна посещават постоянно малката църква на манастира “Свети Георги Победоносец” в село Горни Богров, надявайки се да получат отговор на молитвите си

Легендата разказва, че камъкът попада в България през XIII в., когато рицари кръстоносци го донасят със себе си от Голгота – лобното място на Иисус Христос. Впоследствие манастирът и малката църква са изпепелени от османците, но хората въпреки всичко продължават да посещават тайно святото място, за да отправят молитвите си. По-късно вярващите изненадващо забелязват, че камъкът по мистериозен начин увеличава размерите си, нараствайки с повече от метър за изминалите 800 години.

Отец Антим, който се грижи за манастира “Свети Георги Победоносец”, споделя, че камъкът в манастирската църква е доказателство за невероятната сила на Бог, за когото няма невъзможни неща. Той все пак припомня, че молитвите на хората трябва да бъдат насочени не към камъка, а към Бог, тъй като именно той е този, който извършва чудесата.

Манастирът в Горни Богров е известен и със своето аязмо, открито след пророчески сън на послушницата Сийка през 2004 г., в който Богородица ѝ посочва определено място в манастирския двор, на коeто има лечебна вода. Впоследствие такава наистина е открита, а извършеният анализ показва, че по химичен състав тя е идентична с тази от легендарното Мъртво море. Водата има лечебни свойства и помага при бъбречни проблеми и безплодие.

За Константин Серафимов

Името ми е Константин Серафимов и съм част от екипа на Chudesa.net и Lekar.bg. Интригуват ме чудесата, които се случват в този невероятен свят, а здравната тематика ми е слабост.

Прочети още

Kanabidiol Polzi 03

9 научно доказани ползи от канабидиол

Конопеното масло е екстракт от семките (в рядкост от други части) на растението Cannabis Sativa. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *