Лечение с вода? Възможно е!

Ако имате здравословен проблем, опитайте лечение с вода

Водата не е просто течност, която е необходима на клетките в тялото. Тя действа като пречистващ филтър за организма, премахва токсините и вредните вещества.

За никой не е тайна, че чаша топла вода, приемана сутрин на празен стомах е пътят към доброто здраве и дълголетие.

Този прост ритуал ускорява процеса на пречистване на токсините от тялото, понижава холестерола, подпомага процеса на отслабване, влияе върху нормалното функциониране на мозъка, стомашно-чревния тракт и правилната обмяна на веществата.

През деня може да пиете вода винаги, когато почувствате жажда. Най-добре е това да се случва поне половин час преди хранене.

Учените са изчислили, че необходимото количество от животворната течност е 30 мл. на 1 килограм телесно тегло.

Лечение с вода - един наистина лесен метод за разрешаване на здравословните проблеми

Лечение с вода – един наистина лесен метод за разрешаване на здравословните проблеми

При дехидратация страда цялото тяло. Смущенията, причинени от недостиг на вода в клетките на нервната система, веднага се проявяват под формата на болка. Често главоболието сигнализира, че организмът има нужда от вода.

При липса на вода може да пострада и храносмилателната система. Една от причините за поява на запек е именно дехидратацията. В този случай може да приложите лечение с вода, което в комбинация с умерено движение бързо ще даде положителни резултати.

Редовният прием на прозрачната течност намалява апетита и нормализира обмяната на веществата.

За да се възползвате от процедурата лечение с вода е необходимо да приемате течността поне половин час преди хранене и 1 час след това.

Вече Ви споменахме, че 30 мл. вода на килограм телесно тегло е нормалната дневна доза. Това прави около 8 чаши дневно за един възрастен.

Според японците е много важно при чудодейното лечение с вода, прозрачната течност да бъде гореща. За да има ефект този метод е необходимо поне 30-40 минути преди закуска да изпиете 600 мл. гореща вода.

Радвайте се на морето.

Радвайте се на морето.

Ако повтаряте процедурата всяка сутрин в продължение поне на 1 месец, Вие ще успеете да излекувате диабет. В случай, че имате гастрит или запек е необходимо да пристъпите към уникалното лечение с вода. Прилагайте го в продължение на 10 дни и ще забравите за неприятните здравословни проблеми.

Към ползите от вътрешната употреба на водата може да се добавят и ползите от външната й употреба. Най-добре е за целта да се ходи на море. Солите в морската вода са друг много полезен фактор за лечение с вода. Докато човек плува или просто стои в морето, през кожата влизат макар и малко от солите на морската вода, а това  е полезно за ставите, за разширените вени, действа тонизиращо и други. Това е една много полезна терапия.

Лечение с вода? Възможно е!
4.2 (83.33%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *