Един източен култ е сред тайните на Ватикана
Един източен култ е сред тайните на Ватикана

Един източен култ е сред тайните на Ватикана

Култ във Ватикана е пазен в тайна от самото създаване на католическата църква

Ватиканът и Рим, заедно с Лондон, Вашингтон и Париж, са най-важните столици на така наречения елит. В произхода на Ватикана се прикрива култ на сатанисти, които са пренесли поклонението на шумерската „дама на небесата” и други езически божества. Мнозина изследователи на тайните общества и духовните науки са стигнали до извода, че зад управлението на Ватикана стои друго начело с черен папа. В самото начало на основаването на католическата църква те са пренесли в нея езически поклонения под маската на християнството.

Един източен култ е сред тайните на Ватикана
Един източен култ е сред тайните на Ватикана

Тези знания са достъпни само за малък кръг от поклонници, докато болшинството от последователите вярват и приемат всичко, което им се поднася като информация от свещениците и папата.

Нито един от героите изрисувани или изваяни в храмовете на елита, не представляват всъщност тези, които смятаме, че са според официалното им представяне. Например в поклонението на Дева Мария е бил култът към Нинхурсаг (Ninhursag).
Тя е известна в шумерските химни като “истинска и голяма дама на небесата”.  Археолозите са намерили в шумерските плочи записани имената на езическите божества Енки и Нинхурсаг.

В миналото е живял един цар на Салим и свещеник на Всевишния Бог, описан в Библията – Мелхиседек. В тайните общества, по-точно в масонството с това име се свързва степента на първосвещеник от висок ранг. Мелхиседек е потомък на един от синовете на Ной – Сим, който е първороден и е бил поклонник на живия Бог. Друго име, което е от древните жреци е Нимрод от потомците на сина на Ной – Хам. Нимрод е един от основателите на езическите вярвания, пълна противоположност на Мелхиседек. Той е царувал над Вавилон и други градове в Сенаарската долина и е основал град Ниневия в Асирия. Според някои източници е бил жрец на бога-риба Дагон, който се среща също в масонството.

Ватикана
Ватикана

Инана е внучка на Енлил, брат на Енки и почитана езическа богиня. Нейните езотерични символи са звездата с 8 лъча, гълъбът и бухалът. Тя е била известна в цялата история с много имена: Ищар, Семирамида, Венера и богинята – демон Лилит.

В древността е имало и култ към богинята Диана. В Библията са описани в книгата Деяния на апостолите глава 19-та, патилата на апостол Павел в град Ефес, където е имало храм на богинята Диана известна и като Артемида, на която са се покланяли в цяла Мала Азия. Култът към нея е прехвърлен също така на дева Мария. Всъщност според доктрините на Библията и на християнските църкви, Дева Мария е починала и се очаква да получи своята награда при възкресението, а култът към нея не е Библейско учение, а вмъкнато в християнството чрез култът към споменатите езически богини.

Според някои източници, в Бохемския клуб, който е едно от така наречените тайни общества са извършвани човешки жертвоприношения. Така, че човешките жертви, които са принесени на богинята бухал в Бохемската гора са всъщност посветени на Инана. Все пак източниците са различни, сред тях са Алекс Джонс и Уайни Хершел.

С въведените езически култове в католицизма се прикрива езическо поклонение в служенето в църквите им. Същевременно с узаконяването на християнството в Римската империя започва през вековете постепенно въвеждане на закони в пълно противоречие с доктрините на Библията, които са били прилагани до 313 г., когато е спряно преследването на християните. По този начин са въведени един куп суеверия, заблуди и човешки традиции. По време на Реформацията, те били изчистени, като основните вести на протестантите били: спасението е само чрез вяра в Исус, а не с делата и заблудите на католицизма и че антихристът и звярът от Откровението са Римокатолическата църква с техните учения, четете – ТУК. В Православната църква тези учения са почти същите, с известна разлика и някои от тях са узаконени малко по-късно, отколкото в западната църква. Ние също сме допринесли в делото на Реформацията с движението на богомилите преди то да започне в Западна Европа, което било окачествено като манихейска ерест, с примес на павликянство. Самото павликянство е било достатъчно прогресивно и е било разпространено по земите на Византия и по нашите, но не толкова много.

Скрижалите с 10-те Божии заповеди
Скрижалите с 10-те Божии заповеди

Сред заблудите и фалшивите учения на католицизма влиза и промяната на десетте Божии заповеди.

Втората от тях е премахната, защото забранява поклонение пред мъртви, идоли и да се прави изображения, включително на Бог, дева Мария и светиите. Следователно тя има отношение и към учението за смъртта и спиритизма. По този въпрос – ТУК.

Четвъртата заповед е променена напълно, която повелява да се помни и освещава съботния ден, като той е заменен с освещаването на езическата неделя като ден на Слънцето в религията на Древния Рим, а и на други езически народи. Щом заповедта започва с думата помни, това означава, че ние трябва да я помним. С техните събори, католиците са въвели постепенно пазенето на неделята на мястото на съботата окончателно през 11-ти век. В Православната църква това е станало малко по-късно и дори узаконяването на неделята на Запад е една от причините да се скарат и разделят двете църкви, защото патриархът във Ватикана е поставил условие на Цариградския да узакони неделята заедно с някои други изисквания. Пазители на съботата е имало през тъмните векове сред отхвърлените християни, за павликяните се казва същото и за богомилите, за тях обаче сведенията са по-оскъдни. По тия времена тя се е спазвала почти навсякъде до 11-ти век.

Както видяхме според различни източници, езическите култове към Нинхурсаг и Диана са заместени с култа към Дева Мария. Много искрени и честни хора в последното време, когато се наложи Нов световен ред, ще се осъзнаят и напуснат редовете на католицизма и други църкви приели съюз с него и ще се отделят да спазват истинското поклонение на живия Бог. Те ще откажат да приемат белега на звяра 666 от Откровение 13-та глава, който е религиозен и сочи на Ватикана и папата. За това има предупреждение в следващата 14-та глава на тази книга от Библията. Самите католици признават, че са извършили промяната в десетте Божии заповеди в техния катехизис в противоречие с писаното от Бог. Всичко тези промени са направени за отклоняване на хората от правилния начин на поклонение на Бог, с което да загубят спасението си.

Още по темата за тайните на Ватикана – ТУК, повече в клиповете.

Цитати от Библията
Цитати от Библията

За Иван Василев

Прочети още

Съществуват ли ангели?

Съществуват ли ангели и как да контактуваме с тях чрез камъните

Съществуват ли ангели? Как да намерим ангели на Земята и да установим контакт с тях …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *