ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Разбери кой празнува днес!

Днес някои православни християни имат имен ден

На 24 януари се почита паметта на Преподобна Ксения Римлянка и Преподобни Филон, епископ Колпастийски. Днес имен ден имат всички с имената Аксения, Аксиния, Ксения, Оксана.

Ксения Римлянка е родена с името Евсевия, което значи благочестива и това отговаря изцяло на нейната религиозна същност. Тя произхожда от знатен аристократичен род и когато станала девойка, родителите и я сгодили за римски сенатор. Младото момиче обаче имало съвсем други планове за своя живот. Евсевия избягва от своята сватба и се посвещава изцяло на любовта си към Иисус Христос, каквото било желанието и от малка.

На 24 януари се почита Преподобна Ксения Римлянка

Девойката заминава с две от своите другарки от детството за Александрия и от там се прехвърлили към малко островче. Там трите се посветили изцяло на Христовата вяра, а за да не я намери семейството и, Евсевия сменила името си на Ксения. По-късно Римлянка става дякониса, а проповедите и са мехлем за душата на мнозина от народа. След смъртта и, Православната църква я обявява за светица. До ден днешен паметта и бива почитана на датата, на която се счита, че е умряла – 24 януари. Това е историята на поредната християнка, отдала целия си живот на вярата.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!


Подобни статии за още четене:
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *