Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Китайски хороскоп, зодии, зодиак, съвместимост
Вижте нашия официален китайски хороскоп, съдържащ всички китайски зодии, тяхната съвместимост, професии, характер, качества. Добрият китайски зодиак!

Китайски хороскоп 2023

Най-добрият партньорски китайски хороскоп 2023. Съвместимост на различните зодии по китайския календар. Къде сте в универсалния китайски зодиак и каква е вашата любовна съвместимост?

Намерете в таблицата своята година и прочетете по-долу какво знаем за вас по китайския хороскоп. Също така можете да тълкувате и настоящата година:

Китайски календар

Пет столетия преди Христа китайците създали система за измерване на времето, която съчетали с философия и знания за света. Днес се казва, че китайският календар е акумулирал в основата си обширната мъдрост на Изтока. Той обаче не е създаден за един ден, а е претърпял преустройства. В началото били въведени 10-кратни и 12-кратни цикли за измерване, които съчетани съставили 60-кратните цикли.

Така първо измервали дните, а от 1 век след Христа – и годините.

Китайците систематизират годините в групи по 12, като смятат, че всички първи, всички втори, всички трети и т.н. години си приличат. Всъщност човекът преживява едни постоянно повтарящи се 12-годишни цикли. Характерните особености на всяка от 12-те години свързали с характерите на животните и така годините получили имена – година на плъха, година на петела, година на дракона.

Според една легенда, самият Буда е създал китайския календар, ръководен от Небесния император. Даже има история за имената на годините. Разказват, че преди да отпътува от живота, Буда призовал животните. Обаче дошли само 12. За да им благодари за уважението, Буда решил да нарече на тях 12-годишния цикъл. А поредността на годините спазила поредността на пристигане на животните.

Както знаем, първи е дошъл плъхът, защото всички първи години са наречени Година на Плъха. След него един по един дошли Бикът,Тигърът, Заекът, Драконът, Змията, Конят, Козата, Маймуната, Петелът, Кучето и Глиганът.

И така, годините приличат на животните, а хората, родени в тях, си приличат по някои основни характеристики. Отделно животът на всички ни се оцветява от същността на годината, която преживяваме.

Така например, 2016-та принадлежи на Маймуната. Всички, родени през нея, са зодия Маймуна, а пък животът на целокупното човечество се ръководи от качествата на червената огнена Маймуна – с нейната ловкост, интелект и остър ум. Затова 2016-та не е скучна, а разбива монотонността и клишетата със своите неочаквани завои.

Китайски зодии, китайски хороскоп

Променя планове, открива нови хоризонти, защото е годината на Маймуната и защото всички ние в момента я преживяваме и сме повлияни от нея.

Половината от зодиите в китайския календар са свързани с Ян – мъжкото начало. Това са всички нечетни години. Другата половина – четните, отразяват Ин, женското начало.

В момента сред живите хора на Земята са представени не повече от 8-9 цикъла от по 12 години. Така например представители на зодия Плъх са родените през 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 и 2008-ма, а следващите ще се появят през 2020-та.

Китайски зодии, китайски хороскоп 2020

Вижте според китайския хороскоп в коя година сте родени и какви характерни черти сте придобили. По-долу ще разкажем как годината на раждане влияе върху положението в обществото, върху кариерата и финансовото състояние, каква е любовната ви съвместимост с другите зодии и разбира се ще сравним написаното със съдбите на познати на всички велики личности.

Още в темата: ♠ Китайски хороскоп ♠ Китайски календар ♠ Легенда ♠ Как се определя зодията ♠ Описание на всяка зодия ♠ Характер ♠ Как се разпознава ♠ Качества ♠ В компания ♠ Начин на живот ♠ Избор на професия ♠ Работа ♠ Кариера ♠ Пари ♠ Любовна съвместимост ♠ Прочути личности ♠

Китайците вярват, че всеки вид година, който се повтаря на всеки 12 години, има свое специфично лице, което не прилича на никое друго. Вижте вашата.

Година на Плъха, 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936

Година на раждане:

1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
Следващият Плъх ще се роди през 2020.

Характер на Плъха

Китайски зодии, плъх, мишка, китайски хороскопХората от годината на Плъха възнамеряват да се доберат до успеха на всевъзможна цена и в това им помага вроденото им обаяние. При запознанство вие ще бъдете просто очаровани: на Плъха нищо не му струва да ви покори със своята общителност, енергичност и подкупваща дружелюбност. В компания е весел и непринуден, но нека това не ви заблуждава – той винаги поставя собствените си интереси преди грижата за многочислените си приятели. При това е свикнал да държи в тайна своите неща.

Общителен и разговорчив – понякога даже прекалено, Плъха обикновено без труд става душа на компанията, вдъхновител на идеи и организатор на всякакви събития. Обаче зад неговите емоции се крие хладен и пресметлив ум, обладан от огромни амбиции и ловкост, присъща на дипломатите.

В делата си Плъха е активна, енергична и напориста натура, свикнала да слага себе си на първо място. Той не очаква подаръци нито от околните, нито от съдбата и затова дори към приятните сюрпризи се отнася с повишено внимание. Плъхът е практик и реалист, свикнал да се държи под контрол. Когато се заеме с нещо, той не мисли да отстъпва.

Всички тези качества помагат на Плъха не само с лекота да печели доверието на хората, но и да използва това доверие за свои лични цели. Енергията му върши чудеса с околните – поддавайки се на притежавания чар и напористост, те нерядко, без дори да забележат, стават участници в тайни замисли и хитри интриги. Без да отчитат таланта му на манипулатор, мнозина се стремят към приятелство именно с Плъх.

Той е много умен, прекрасен събеседник, умее да изслушва и да дава ценни съвети. Най-стойностното е, че той помага не на обещание, но и реално. Естествено, ако това не противоречи на неговите интереси.

Плъха изживява настоящия ден ярко и наситено, обаче нито да миг не изпуска от поглед своето бъдеще. Това намира отражение в целите, които си самопоставя, и в плановете, които гради, за да ги реализира. Нерядко грижата за утрешния ден се превръща в стремеж за презапасяване, в трупане на ресурси за черни дни. В крайна мяра това се отразява в събирането на стари вещи, защото може да потрябват.

При избора на професия Плъха най-често предпочита дейности, които се вършат с мисъл, а не с ръце. Плъховете стават отлични журналисти, талантливи писатели, оратори, политици, ръководители, артисти, преподаватели, бизнесмени.

Плъха не е склонен да търси лесни пътища нито в приятелството, нито в любовта, нито в бизнеса. За него оптималният път не е краткият, а правилният и безопасният, при това непременно да е скрит от чуждия поглед. Обаятелен интелектуалец, енергична и ловка натура, Плъха във всеки момент е наясно дори с най-дълбоките си стремления и държи в арсенала си напълно достатъчно инструменти и хватки, за да си осигури желаното.

Кариера и пари на Плъха

За човека от годината на Плъха да прави кариера е равнозначно на това да диша. За него това е така естествено и нормално, че даже му се получава и без всякакво усилие. Кариерата е неговият естествен път на развитие и дори не се налага да прави избори. Наистина, кариерната стълбица на Плъха нерядко е скрита от чужди погледи и повече прилича на таен тунел или придвижване по резервното стълбище.

Затова драпайки по своя таен път, Плъха бавно, но сигурно придобива не показни награди и призове, а реалното влияние на сивия кардинал. Затова той винаги има авторитет и в очите на колегите си е направо велик. Не е странно, когато влиянието му се простира далече извън границите на заемания пост или длъжност.

Парите за родените в зодия Плъх са едновременно и цел, и средство. Той умее да цени благата и понякога е способен дори на разточителство, но в общи линии отношението му към парите не е напълно разумно. Той умее и да трупа, и да влага пари в успешни предприятия, а понякога инвестициите му са направо авантюра.

Но благодарение на острия му ум и интуиция, Плъха обикновено печели повече, отколкото губи. Той има силата да натрупа състояние, даже играейки на борсата или занимавайки се с други рисковани операции.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Заек, Змия, Маймуна
  • Добри отношения: Плъх, Тигър, Кон, Петел, Глиган
  • Възможни трудности в отношенията: Бик, Коза, Дракон, Куче
Прочути личности, Плъх

Жул Верн, Ив Сен Лоран, Антоан дьо Сент Екзюпери, Луис Армстронг, Хю Гранд, принц Чарлз, Джими Картър, Кларк Гейбъл, Марлон Брандо, Волфганг Амадеус Моцарт, кралицата майка Елизабет, Уилям Шекспир, Чарлз Дикенс, Лев Толстой, Емил Зола.

Година на Бика, 2021, 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, 1937

Година на раждане:

1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Следващият Бик ще се роди през 2021.

Характер на Бика
Китайски зодии бик, крава, китайски хороскоп

Хората от годината на Бика в детството си нерядко са изглеждали по-възрастни от съучениците си заради своята самостоятелност и разсъдливост. В компании той не е харизматичен лидер, който зове към неведоми хоризонти, а човек, чиято дума има голяма тежест и чийто авторитет не предизвиква съмнение. Бика не е съгласен на второстепенни роли. Той по-скоро ще си отиде, отколкото да бъде втора цигулка.

Практически Бика има сериозно отношение към всичко, което е негова отговорност. Той действа последователно и неотклонно, с пълна решимост да доведе нещата докрай. При това обикновено отдава предпочитание на проверения път: бидейки консервативен по природа, не одобрява новаторствата и иновациите, считайки ги за прекалено ненадеждни. Моментните неща не са му по сърце и душа.

Бика обича сигурното и истинското, стойностните неща, които заслужават да бъдат издигнати в главна цел на живота – било то природа, семейство, чистотата, благоденствието в дома или отношенията с приятелите.

Благодарение на тези си характерни черти, да се опознае Бика е не особено сложна задача: неговите движения са почти винаги спокойни, а думите му – премерени и точни. Околните се осланят на него, чувствайки могъщата му вътрешна мощ и удивителна целенасоченост на самобитната му натура.

Въпреки че тази зодия от китайския хороскоп не обича шумните компании, не бихме я нарекли мълчалива или самотна. Бика има практичен съсредоточен ум, умее да изслушва, да поддържа разговора и може без особено усилие да спечели доверието на събеседника си. Но горко на онзи, който подлъгвайки се по неговата сдържаност, ще му нанесе обида. В яростта си Бика е буквално страшен и способен да помете всичко по пътя си.

И в живота, и в любовта Бика е практик, който не е склонен да витае в облаците, а методично и упорито гони своето. Той е целеустремен и се придвижва напред, без да бъде спиран от пречките по пътя. В отношенията с противоположния пол не обича заобиколните пътища, да води сложни игри или да създава романтична обстановка. За неговата праволинейна натура това е абсолютно чуждо и непонятно. На своя любим Бика предлага надеждност и вярност до живот, а не въздишки и романтика на лунна светлина.

В работата тази зодия е упорита, винаги готова за трудностите, които умее да преодолява и да отстоява своето. Това я прави добър работник, способен на отговорност и на търпелив труд. Наистина Бика не умее да си пести силите и правилно да си организира работата. Често пори безогледно напред, когато е по-подходящо да се спре и да помисли.

Но затова пък неговото фантастично упорство и работоспособност му обезпечат ръководна длъжност, на която да прояви качествата си в пълна степен. И въпреки че на моменти той оказва натиск върху подчинените си, а неговото мнение е безапелационно, все пак неговата преданост към общото дело не се поставя под съмнение.

Силен и упорит, предан на работата и на семейството, Бика разбира само истинските ценности на живота. Последователно и неотклонно той върви към целите си, без да се разсейва с дреболии.

Кариера и пари на Бика

Като правило кариерата за Бика не е самоцел. Неговата пряма природа мрази интригите и всевъзможните хитрости, с помощта на които другите пробиват път пред себе си към върха. Той не обича подмолните игри, но въпреки това умее да върви нагоре по кариерната стълбица за завист на останалите. В това му помагат невероятното упорство, увереност и безпрекословен авторитет.

Бика много обича и цени не толкова разкоша, колкото комфорта, но какво да се прави, щом истинският комфорт струва така скъпо?! Уютният дом, здравата качествена мебел, надеждният автомобил – всичко това влиза в неговата „програма-минимум“ и го мотивира да заработва пари и да не ги пилее за глупости. В този план Бика не трябва да бъде наричан стиснат. Вярно, той може да не подарява всеки ден цветя или да води в скъпи ресторанти, но винаги ще направи наистина необходим и полезен подарък.

Любовна съвместимост на Бика
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Бик, Заек, Коза, Глиган
  • Добри отношения: Тигър, Дракон, Петел, Куче
  • Възможни трудности в отношенията: Кон, Плъх, Змия, Маймуна
Прочути личности от зодия Бик

Ричард Лъвското сърце, Данте Алигери, Наполеон Бонапарт, Ханс Кристиян Андерсен, Васко да Гама, Сандро Ботичели, Уолт Дисни, Винсент ван Гог, Ръдиард Киплинг, Йохан Себастиян Бах, Чарли Чаплин, Садам Хюсеин, Адолф Хитлер, Феликс Джерджински, Карлос Кастанеда, Ърл Стенли Гарднър, Ана Ахматова, Ричард Гиър, Джим Кери, Маргарет Тачър, принцеса Даяна, Валентина Терешкова, Владимир Висоцки.

Година на Тигъра, 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938

Година на раждане: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Характер на Тигъра
Китайски зодии, тигър

Хората от годината на Тигъра са лидери и бунтари. За тях не важат правилата, на които всички се подчиняват. Тигърът живее по свои закони, следвайки повелите на неспокойното си сърце. Вместо да ходи по утъпкани пътеки, той предпочита да търси нови, по-перспективни и интересни подходи. И действително ги намира. А понякога губи всичко.

Тигъра се разпознава по поривистите движения, откритото лице и обаянието, пред които всеки капитулира. Неговите идеи са така интересни, думите му – така искрени и горещи, че той без усилие заразява околните със своя ентусиазъм. Благодарение на това той нерядко се оказва вдъхновител на всякакви инициативи и мероприятия. За него е по-леко, отколкото на останалите, да организира нов проект или да се отдаде на нова авантюра.

Околните обаче не бива да забравят, че за Тигъра е от изключителна трудност да различи инициатива от авантюра. За него животът е пълен с неизвестности и прилича повече на опасно приключение. По тази причина и повечето от неговите нестандартни идеи съдържат в себе си елементи на риска. Повече от всичко този риск се заключава в способностите на Тигъра да се впуска в проектите си ва банк, за да получи всичко или нищо.

За него, с неговия максимализъм и искрена вяра в силата и способностите си, това изглежда нормално и допустимо. Освен това любовта на Тигъра към адреналина се проявява в увлечението му към опасни видове спорт и в избора на професии, свързани с риска. Понякога се случва и да наруши закона, но това е само заради неговата авантюристична нагласа и вродена самоувереност.

Тигъра е импулсивен. Той първо е обладан от някакво чувство или мисъл, подвластен е за някакъв период, но след известно време напълно го забравя. Самият той най-много страда от своя нелек, непокорен и поривист характер. Особено остро се проявява това в любовта. С неговата искреност, страстност и бурен устрем той по-скоро ще изплаши своя любим или любима, претърпявайки любовно фиаско. Ако все пак създаде стабилна връзка, семейният живот на Тигъра се оказва наситен и пълен с удивително дълбоки чувства.

Въпреки обаянието, отношенията на тази китайска зодия с околните трудно може да се нарекат идеални. Прямотата граничи с рязкост и е способна да обижда, а неумението да се подчинява създава в живота и на работа не малко проблеми. Бидейки по натура справедлив, Тигъра чака същото и от останалите и околните се възползват от неговата доверчивост в своя полза.

Неговият нестандартен начин на мислене, неочакваните постъпки и сила заставят хората да се отнасят към него със смес от уважение, възхищение и предпазливост.
Смелият, силен и благороден Тигър е рицар по природа. Понякога той необмислено се впуска в пререкания и конфликти, размахвайки несръчно лапи, допуска редица грешки, но прави всичко това от съвсем искрени подбуди. В неговото сърце гори ярък огън, неговите необичайни идеи и дела са способни да променят хода на историята.

Кариера и пари на Тигъра

Кариерата на поривистия Тигър е непредсказуема, какъвто е и той самият. Като правило в биографията му има главозамайващи възходи и неочаквани падения. Като цяло благодарение на нескончаемата му вяра в силите си, той е на върха. За това му помага талантливата му натура и способността да заразява останалите със своя ентусиазъм.

Същото важи и за парите. Тигъра не е склонен цял живот да събира и да осигурява старините си. Той ще проиграе на борсата всичко, което има, или ще вложи целия си капитал в никому неизвестна компания и ще се окаже собственик на внушително състояние. Или ще фалира. В нормални дни парите изтичат от него като пясък от шепи, обаче Тигъра притежава чудесни умения да си доставя този „пясък“ практически от въздуха, така че джобът му рядко остава празен.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Тигър, Дракон, Змия, Кон
  • Добри отношения: Плъх, Бик, Заек, Коза, Куче
  • Възможни трудности в отношенията: Маймуна, Петел, Глиган
Прочути личности, Тигър

Карл Маркс, Мерилин Монро, Хърбърт Уелс, Агата Кристи, Лудвиг ван Бетовен, Айсидора Дънкан, Джон Бон Джоуви, Стиви Уондър, Шарл Де Гол, Дуайт Айзенхауер, Фридрих Хегел, Марко Поло, Максимилиан Робеспиер, Мария Стюарт, Николо Паганини, адмирал Нелсън, Франсиско Гойя, Оскар Уайлд.

Година на Заека, 2023, 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939

Година на раждане: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Характер на Заека
Китайски зодии, заек

Хората от годината на Заека (тази китайска зодия е наричана още и Котка), умеят да произведат необходимото впечатление и да се впишат във всеки екип или колектив. Със своя урегулиран начин на живот, отговорност, доброжелателност, общителност и добри маниери Заека предизвиква у околните „бяла“ завист и стремеж да му подражават. Създава впечатление, че има удивителния талант да трупа положителни качества и да ги пуска в действие в нужното време на нужното място.

Това съвсем не означава, че Заека си криви душата. Той съвсем искрено се опитва да внесе хармония в живота си, използвайки всичките си качества, включително и това, че умее да създава добро впечатление. Той винаги се чувства в кожата си, винаги му е уютно и приятно на всяко място. Където и да се намира, той се чувства „у дома“.

В компания Заека много лесно се разпознава по това, че е облечен скромно, но с вкус, и се държи с достойнство. Той умее да поддържа разговора с лекота, независимо каква е темата. Не само говори, но и изслушва. Хората, обществото, разговорите – това е неговата стихия. Там той се чувства в естествената си среда, дори и когато не се опитва да изпъкне на общия фон.

В своя подреден, смазан като часовников механизъм живот Заека е длъжен само и единствено на себе си. Чужд на агресията, неговият стремеж е към комфорт – и душевен, и физически. Обикновено избягва ненужните неприятности и вълненията по въпроси, които смята за маловажни или без значение. Това се проявява във всяко нещо.

Така например Заека избягва преките сблъсъци, конфликтите, споровете. Дори когато гледа вечерните новини, той ще изключи телевизора или ще смени канала, ако се говори за война, несправедливост или катаклизъм. Близките му понякога го упрекват в безсърдечие и равнодушие, но не са прави. Просто Заека смята, че животът и без това е достатъчно сложен, за да добавя в него черни краски. Той не се задълбочава, отклонява поглед от неприятностите и стои далече от чуждите проблеми, след като няма как да помогне. По този начин Заека се обгръща в спокойствие и позитивизъм.

Не е странно, че описаното влечение на този представител на китайския хороскоп към спокойствието, го прави добър дипломат, способен да разреди всяка конфликтна ситуация. По същата причина той се отличава и на работното място. Неговият лек характер и готовност за компромиси в съчетание с внимателното вземане на обмислени решения го правят ценен работник и най-добрата кандидатура за всяка деликатна длъжност, за която се изисква висока отговорност.

Търговският талант е просто вроден у Заека. Той е прекрасен търговец, банкер, началник отдел продажби и да се изявява в професии, в които ще приложи безценните си умения. Както и да формира печалба, без да е поел излишен риск.

Амбициозният, но не агресивен, доброжелателен и тактичен Заек не само се стреми към хармония по света, но и знае тайната за постигането й: Искаш да направиш света по-добър? Тогава започни от себе си.

Кариера и пари на Заека

Заека не се стреми към блестяща кариера и високи постове. Неговата цел е по-трудна – да си намери стабилна позиция, която не би била засегната нито от рокади по върховете, нито от смяна на началника, нито от политически промени в страната, нито даже от икономически кризи и масови съкращения. И много често му се получава! На Заека се удава практически невъзможното – да бъде ценен от началниците и обичан от колегите. А това винаги му помага да оцелява и в най-трудните ситуации.

В печеленето на пари Заека няма равен. Той има търговски талант и прави пари от нищо. Безценното при него е умението да рискува умерено. Обичайно харчи за себе си рационално и винаги има в запас доста впечатляваща сума.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Бик, Заек, Плъх, Коза
  • Добри отношения: Тигър, Змия, Кон, Маймуна, Свиня
  • Възможни трудности в отношенията: Дракон, Петел, Куче
Прочути личности, Заек

Конфуций, Франк Синатра, Албърт Айнщайн, кралица Виктория, Мария Кюри, Фидел Кастро, Анри Стендал, Жорж Сименон, Едит Пиаф, Гари Каспаров, Уитни Хюстън, Уолтър Скот, Едвард Григ, Сергей Прокофиев, Святослав Рихтер.

Година на Дракона, 2024, 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940

Година на раждане: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Характер на Дракона
Китайски зодии, дракон

Хората от годината на Дракона са удивително ярки, силни, притегателни личности. Където и да се намират тези представители на китайския хороскоп, много е трудно да не бъдат забелязани благодарение на своята енергия, фантазия и нестандартен поглед към света. По-вероятно е Дракона да стане център на внимание и винаги да е във вихъра на събитията.

Как да разпознаем Дракон? Той умее да се държи много добре и когато говори за нещо, изглежда увлечен и уверен. Има добро чувство за хумор, купища вицове и шеги в запас и най-невероятните истории. Затова изразът „душата на компанията“ му приляга напълно.

Любознателността на Дракона не знае граници. Неговото хоби никога не е едно, той може да има десет увлечения, да колекционира етикети или пътешествия до екзотични страни. Той може неочаквано да се запали по нещо ново и недълго след това неочаквано да загуби интерес. Ясните граници и правила, обичайното занимание и постоянната работа за него са прекалено скучни. Той няма търпение да продължи, за да научи следващото интересно ново нещо.

Широтата на интересите му, живият съобразителен ум и интелигентен подход, съчетани с увереност и вътрешна сила, правят Дракона увлекателен събеседник и удивително харизматичен човек, на който трудно се отказва. Околните са привлечени от чара му като пеперуди от светлина и незабавно попадат под обаянието му, отваряйки пред него врати, които за други са недостъпни.

Дракона често се има за късметлия и любимец на Съдбата, тъй като много неща му се получават с лекота, сякаш без да положи никакво усилие.

Дракона никога не използва хората в свой интерес, въпреки че може да го прави. Той е искрен в своите симпатии и антипатии, не прави секретни планове и в повечето случаи не успява да извлече практическа изгода от своите успехи. Той просто живее пълноценен, наситен, ярък живот, знаейки, че на мястото на изпуснатите възможности и похарчените пари непременно ще дойдат други. Впрочем като силни личности, Драконите умеят не само спокойно да се отнасят към подаръците на Съдбата, но и с твърдост и мъжество да понасят трудностите и неудачите.

Дракона притежава силно обаяние, но обратно на очакванията неговите отношения с околните не протичат гладко. Нерядко той става обект на завист, лъжи и тайни интриги, при това неговата искреност и доверчивост му пречат да го разбере навреме. Освен това той е излишно праволинеен и несдържан и провокира около себе си конфликти. Въпреки че създава напрежение в екипа, Драконът може да направи отлична кариера практически във всяка една област.

Любознателен и смел, мъдър и обаятелен, той умее да живее пълноценно. Неговият потенциал не знае граници и ако съумее да насочи своята могъща енергия в едно единствено русло, то може да реализира и най-невъзможните мечти.

Кариера и пари на Дракона

Дракона не умее да прави кариера в разпространения смисъл на думата. Той не си поставя цел, която да гони с години. Все пак животът е така интересен и многообразен, че е грехота да бъде подчинен само на едно нещо. Въпреки всичко това, Дракона е способен да направи прекрасна кариера, тъй като със своята харизматична личност буквално привлича симпатиите на околните, включително и на хората с власт. Така той успява, без да работи специално за това – за завист на всички истински кариеристи.

Дракона е способен на щедри и често неочаквани жестове. Той може внезапно, поддавайки се на порива, да преведе голяма сума за благотворителност или да купи съвършено ненужен предмет на разкоша. Може да замине за Сомалия, без да си е отделил пари за обратен билет, и да се върне оттам с набити пети. С други думи: неговите разходи впечатляват, но многообразните му източници на пари остават неизвестни – даже той не е съвсем наясно. Удивителното е, че обикновено Драконът тъне в пари, при това не малко.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Дракон, Тигър, Кон, Куче
  • Добри отношения: Бик, Змия, Коза, Маймуна, Свиня
  • Възможни трудности в отношенията: Плъх, Заек, Петел
Прочути личности, Дракон

Салвадор Дали, Луис Карол, Николай II, Бърнард Шоу, Зигмунд Фройд, Джон Ленън, Че Гевара, Фридрих Ницше, Жана д’Арк, Марлене Дитрих, Сара Бернар, Марчело Мастрояни, Жан Жак Русо, Николай Римский-Корсаков, Имануел Кант, Фридрих Велики, Робърт Опенхаймер. Владимир Путин.

Година на Змията, 2025, 2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, 1941

Година на раждане: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Характер на Змията
Китайски зодии, змия

Хората от годината на Змията знаят как да гонят поставените цели. При това стремежите им са най-разнообразни – от научни или благородни до абсолютно меркантилни. За Змията целта е най-важната, като няма значение каква точно е тя. Попадащите в този китайски знак са съгласни на усилия и жертви, само и само да я постигнат.

В обществото Змията демонстрира безукорен вкус и обноски. Обикновено е облечена прекрасно, умее майсторски да поддържа светски разговор и със своите дипломатически умения е способна да умиротвори обстановката или да предотврати задаващ се конфликт. В нея има блясък и вътрешна твърдост, която заставя околните да се отнасят с почит и уважение, а някои и със заострено внимание.

Въпреки че с право носи името „светска лъвица“, тя има прекалено сериозни и твърдо установени възгледи за живота. Към своята личност и към чуждите хора прилага само най-високи критерии, като не обича празни приказки.

Обикновено Змията е сдържана и не е многословна, дори в контактуването с роднини и с интимния партньор. За нея важи онзи стар израз: глътнал бастун и дори стойката й е аргумент за това твърдение. Змията държи хората на дистанция и е голямо изпитание да се установи какво наистина таи тя в душата си. Чувствата на Змията са силни, но тя умее да се контролира, преживявайки и радостите, и скърбите дълбоко в сърцето си.

По същия начин дори близките й понякога не успяват да се досетят какви цели си е поставила и какви планове крои. С нейния силен, упорит, трудолюбив характер е способна да посвети целия си живот на решаването на една единствена задача, на една работа, на една идея и дори на един единствен човек. Поставяйки пред себе си такава цел, тя винаги й остава вярна, дори и да трябва да използва нечисти средства. Змията майсторски и незабележимо се възползва от ситуациите, от хората и от техните чувства в интерес на твоето Голямо Дело.

Змията се доверява повече на своя развит инстинкт и на интуицията си, отколкото на логиката, и обикновено не греши, сочи опитът на мъдреците, вложен в китайския хороскоп. Интуицията на попадащите в тази зодия е способна да твори чудеса и понякога способностите им са буквално на екстрасенс. В същото време умът е ясен, трезв, аналитичен и владее дара да убеждава.

В работата Змията никога не гори, не бърза и не се тревожи, но в точни момент е способна да вземе правилното решение. Това я прави ценен работник дори и за най-отговорните области, при които се иска организираност, точност и внимание – в науката, медицината, банковото дело и други. В същото време парите сами се лепят към късметлийката Змия и за нея е детска игра да си намери добре платена работа. Обаче само тя си знае колко труд и безсънни нощи се крият зад тази привидна лекота.

Силна и упорита, мъдра и прозорлива, безкрайно вярна на своите идеали, Змията върви към една цел, но може да прояви при това невероятна гъвкавост. В арсенала й се намират множество средства, които й помагат да постигне своето, и рано или късно тя получава всичко, което иска.

Кариера и пари на Змията

Змията е кариеристка по рождение, макар че това е казано в положителния смисъл на думата. В основата на нейните постижения стоят безкрайно упорит труд, съчетан с висок професионализъм. Тя има остър ум, прекрасна памет и организаторски талант и с тях постига с лекота успехи в каквото и да се изявява – от плетенето на макраме до политиката и бизнеса. След като си хареса професия, малко вероятно е да смени избора си, по-скоро ще се изкачва по кариерната стълбица, докато стигне самия й връх. В това й помагат вроденият й нюх, проницателност и дипломатически талант.

Змията не знае какво е недостиг или лишения. Тя си знае цената и въобще не би приела работа за незначителна заплата. Тя харчи много, но никога над това, което заработва, така че накрая се сдобива със солиден капитал. Разходите на далновидната Змия са рационални. Тя оставя огромни суми в модните магазини и салоните за красота, но го прави не от суета или нарцисизъм, а защото е практична и знае, че хората посрещат по дрехите и чак след това изпращат по ума. Особено в деловите кръгове.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Змия, Тигър, Плъх, Свиня
  • Добри отношения: Заек, Дракон, Коза, Маймуна
  • Възможни трудности в отношенията: Кон, Куче, Петел, Бик
Прочути личности, Змия

Чарлз Дарвин, Пабло Пикасо, Авраам Линкълн, Грета Гарбо,Мохамед Али, Индира Ганди, Джон Кенеди, Кристиан Диор, Анри Матис, Франс Шуберт, Махатма Ганди, Густав Флобер, Едгар Алан По, Николай Коперник, Грета Гарбо, Аристотел Онасис, Джакомо Казанова.

Година на Коня, 2026, 2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, 1942

Година на раждане: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Характер на Коня
Китайски зодии, кон

Хората от годината на Коня, умеят да получава удоволствие от живота. Енергията им е огромна и те се напъват винаги да бъдат в центъра на събитията. Околният свят им се струва така интересен, че винаги са нетърпеливи, винаги бързат за някъде: ако са вкъщи, бързат да излязат за среща с приятели, ако са в компания, бързат за следваща среща, после – за кино или за следващото интересно място, на което имат намерение да отиде.

Коня не е философ по натура, а възприема света на първо място чрез своите емоции и чувства. Затова той обича всевъзможни зрелища, с удоволствие ходи на театър, на развлекателни събития, по заведения и рядко отказва да пробва нещо ново – било то ястие, спорт или нова любов.

В компании Коня обикновено привлича към себе си повишено внимание: той се държи в центъра, смее се много и говори оживено. В разговора, следвайки своите препускащи мисли, той увлечено прескача от една тема в друга. Когато мнението му не бъде одобрено, бързо губи самообладание. Коня толкова много си вярва – от душа и сърце, че неговата разгорещеност не знае граници.

Дори и да твърди нещо невярно, той защитава мнението си така бурно, сякаш от това му зависи животът. Коня бързо се гневи. Той се ядосва на мига и също толкова бързо му минава, като отклонява вниманието си към нещо друго. Обаче ако има насреща си упорит събеседник, който не е готов да прости и да подмине темата, то тогава следва грандиозен скандал. Конфликтът не може да се предотврати. Коня често се оказва източник на горещи спорове, но също така той практически няма врагове – твърде му е сложно да се обижда, още по-малко – за дълго.

Въпреки своята разгорещеност, Коня обикновено превъзходно усеща момента и умее да направлява емоциите на околните и да ги канализира в необходимата посока. Именно той е способен в нужния момент да се включи, да намери правилните думи или да разреди напрежението с някоя удачна шега.

Благодарение на това, че се ползва с популярност, той може да направи кариера в области, които са свързани с манипулирането на тълпата – политиката, шоу бизнеса, връзките с обществеността. Коня има много приятели и познати. Той не би се хванал за каква да е работа, но по-скоро ще го привлече колективът.
За Коня парите имат не малко значение. Те означават на първо място приятни преживявания, които се осигуряват с пари.

После – хубави вещи, комфортни мебели, уютен дом, пътешествия и развлечения…. с други думи: пълноценен ярък живот. Ето какво значи благосъстояние. Попадащите в този знак от китайския хороскоп се стремят към блага, за които са готови и да се трудът. Донякъде те успяват да постигнат своето. Околните нерядко виждат в склонността на Коня към осигуряване на комфорт проява на егоизъм, обаче самият той е на мнение, че ако всеки направи щастлив само един човек – себе си, то в резултат целият свят ще стане едно прекрасно щастливо място за живеене.

В търсенето на нови и нови впечатления енергичният, весел, обаятелен, общителен Кон е готов да обиколи света. За него животът е едно голямо приключение, в което съществува един главен герой. И най-интересното в него винаги предстои.

Кариера и пари на Коня

Коня не си представя живота без общуване и това управлява избора му на професия. Неговата позитивна нагласа и енергичност го правят незаменим при обслужването на клиенти, на организаторски длъжности, при необходимост да се говори на голяма аудитория. В тези области Коня няма равен и може да направи отлична кариера, дори без да й се е посветил. Помага му това, че той има връзки в много области и сфери, включително и в най-влиятелните.

Конят обича не толкова парите, колкото благата, които ще си набави с тяхна помощ. Затова той смело влага средствата си в най-перспективното нещо на света – в самия себе си, когото обичай най-много. Нали е прекрасно да се нахраним вкусно, да си легнем на меко и да почиваме на Малдивите?! Наистина, Коня може понякога да е на червено или да изпитва проблеми с кредита си, обаче благодарение на своите широки познанства той винаги ще се измъкне от ситуацията, като няма да претърпи загуби или щети.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Тигър, Дракон, Петел, Маймуна, Куче
  • Добри отношения: Кон , Плъх, Заек , Коза.
  • Възможни трудности в отношенията: Бик, Змия, Глиган
Прочути личности, Кон

Джон Траволта, Рембранд, Фредерик Шопен, Никита Хрушчов, Борис Елцин, Леонид Брежнев, Александър Солженицин, Нил Армстронг, Владимир Ленин, Шон Конъри, Сергей Королев, Марк Тулий Цицерон, Фредерик Шопен, Дмитрий Шостакович, Теодор Рузвелт, Вивалди, Исак Нютон, Нил Армстронг, Пол Маккартни.

Година на Козата, 2027, 2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955, 1943

Година на раждане: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Характер на Козата
Китайски зодии, коза

Хората от годината на Козата (китайската зодия е позната и като Овца), са такива, че практически е невъзможно да им се откаже. Те знаят съвсем точно на коя врата да почукао, какво да правят, какво да говорят, така че да получат желаното. При това Козата не строи някакви сложни планове за утрешния ден и не плете хитроумни инстриги, а просто и се харесва и умее да провокира у околните безкрайното им желание да й помогнат.

В обществото Козата обикновено изглежда очарователно: тя е мила, артистична, умна, с тънко чувство към изкуството и нерядко проявава всевъзможни творчески таланти. При общуване предпочита не толкова да говори, колкото да слуша: няма да дърпа чергата към себе си, а с неподправен интерес ще разпитва събеседника си за неговите дела и планове.

Нерядко Козата ще търси съвет за себе си, при това наистина ще го приложи на практика, както и накрая ще покаже искрена благодарност за услугата. Това донякъде се отличава от обичайното светско поведение, когато всеки говори за себе си. Но Козата отдава доброволно първото място на друг и с това печели голямо преимущество.

Впрочем, всичко казано съвсем не значи, че Козата е сговорчива. Тя е способна да закъснява, да забравя напълно за часовника, да бъде доволно мрачна, капризна и придирчива в дреболиите. Със своите колебания и съмнения е способна да изкара и най-търпеливите от равновесие. Но през повечето време демонстрира оптимизъм и добро настроение, което предава и на околните.

И най-главното: Козата никога не дава вид, че тя си е самодостатъчна и никой друг не й е нужен. Обратно, тя много се нуждае от хора – с техните съвети, внимание, покровителство, приятелство, любов. Така околните се чувстват важни и значими и постоянно са на линия да й съдействат.

В отличие от доста други хора Козата не умее да таи своите проблеми надълбоко в душата си и още по-малко да ги решава самостоятелно. В сложни житейски ситуации на нея й е необходимо да говори и да се оплаче – за нея това е началната стъпка към решаването на самия проблем. И действително, раздирайки се от съмнения и безпокойство, потънала в своите беди – истински или въображаеми, Козата винаги намира утеха, идеалния съвет и реална помощ. Впрочем тя самата има добро и отзивчиво сърце и в същите ситуации с охота е на линия, за да се отзове на свой ред.

Козата е съвсем непрактична и обикновено харчи повече, отколкото печели. Тя не се сеща как да оползотвори талантите, които притежава, и как да ги обмени срещу пари. Може да живее в дългове и да харчи пари за безсмислени неща.

Прекрасно разбирайки всичко това, Козата с охота приема да живее под чуждо ръководство – било то на родители, на любимия човек или на началника в службата. Това я избавя от необходимостта да взема решения, да предприема действия и впоследствие да понесе отговорност за тях. Козата е способна на пълни обороти да се отдаде на радостите в живота и да оцветява с ярките си емоции живота на другите.

Талантлива и елегантна, с богато въображение и отзивчиво сърце, очарователно егоистична, Козата прилича на голямо дете. Възможно е отстрани да си кажете, че тя се нуждае и чака от другите, обаче ако се вгледате, ще видите, че тя отдава на тези други не по-малко от това, което получава.

Кариера и пари на Козата

Козата има особено отношение към парите – тя не разбира много добре как да борави с тях и какво да ги прави. Даже да печели големи суми, те изтичат от ръцете й като нито тя самата, нито другите могат да разберат защо и къде отиват средствата й.

Затова Козата обича да се доверява на близки хора, които да контролират разходите й. Козата си мисли, че е скромна и се задоволява с малко, но всъщност на нея й е невъзможно да си представи живота без скъпи удоволствия и чести излизания. И изненадващо това й се получава някак с лекота, дори и когато портмонето й е изцяло празно.

Козата не прави кариера целенасочено, обаче сред многочислените й родственици и познати все се намира покровител, който я устройва на топло местенце и й помага да се изкачва по кариерната стълбица.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Бик, Заек, Куче, Глиган
  • Добри отношения: Коза, Тигър ,Змия, Дракон, Кон , Петел
  • Възможни трудности в отношенията: Плъх, Маймуна
Прочути личности, Коза

Гай Юлий Цезар, Александър Пушкин, Сервантес, Бенито Мусолини, Михаил Горбачов, Айзък Азимов, Астрид Линдгрен, Иван Бунин, Жозефина Бонапарт, Микеланджело Буонароти, Джон Форд, Едисон, Михаил Калашников, Джонатан Суифт, Ани Жирардо, Джордж Харисън, Оноре дьо Балзак, Марк Твен, Мик Джагър, Робърт де Ниро.

Година на Маймуната, 2028, 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944

Година на раждане: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Характер на Маймуната
Китайски зодии, маймуна

За човек от годината на Маймуната, целият живот е една голяма игра. Тя е ловка, съобразителна и бърза и играе само по своите правила. Отстрани може да изглежда несериозно и даже забавно, обаче зад безобидната й външност се скриват наблюдателност и остър прозорлив ум.

В общуването Маймуната няма равна: тя е душата на компанията и кралица на всички събирания. Тя знае вицове и безчислени истории, които може да слушаме с часове със затаен дъх. Маймуната има огромно количество приятели и познати, с които постоянно се шегува, но тя влага хумор и към своята личност. Наистина тя не винаги е чиста като сълза. Хуморът е нейната най-силна страна и нейното най-жестоко оръжие. Нейният сарказъм може да бъде безпощаден и знаейки това околните се отнасят изключително внимателно.

Малко могат да се похвалят, че знаят истинските цели и намерения на Маймуната. Възможно е да ви се види повърхностна и простовата, но ако я опознаете, ще видите, че не е така. Даже намирайки се в най-гъстата тълпа, в епицентъра на събитията, Маймуната винаги заема позицията на наблюдател. Нейният остър ум е свикнал да схваща на мига и да запомня всяка информация, която може някога да й бъде от полза. И нерядко се оказва, че Маймуната знае за ставащото и най-малките детайли, докато други – дори и съвсем близки, не знаят на практика нищо.

Информацията, която е получила, Маймуната умее в нужния момент да пусне в ход, възползвайки се от нея в свой интерес. На някои представители на тази китайска зодия не са несвойствени интригите и заговорите. Те умеят да измислят хитроумни планове и майсторски да ги претворяват в живота, за да се доберат до целта си или да унищожат врага.

Все пак по-често Маймуната използва този свой талант по по-безобиден начин. Обикновено за нея е достатъчно да чувства контрол над ситуацията, а събраната информация прекрасно й позволява да го постигне. Ако заради някакви обстоятелства не й се случи да бъде господар на положението, то дори и най-сложните проблеми не са в силата си да я заставят да отпусне хватката си. Тя е изобретателна и умее бързо да намери изход от положението, дори и то да изглежда абсолютно безизходно.

На хората от тази китайска зодия не им достига търпение и упорство, обаче благодарение на своята общителност, интелект, дар слово и виртуозно умение да използва скрити лостове, им е дадено да правят възхитителна кариера и да станат известни, особено в политиката, шоу бизнеса, търговията, журналистиката. Въпреки че не умее целенасочено да трупа капитали, Маймуната рядко изпада в безпаричие.

Ярка и остроумна, общителна и ловка, Маймуната смело следва повика на Съдбата. Животът за нея е сложна, но вълнуваща игра, правилата на която са й кристално ясни и в която умее да се включи и да спечели.

Кариера и пари на Маймуната

За китайската зодия Маймуна никак не е от значение как се нарича длъжността, която заема, а какво реално влияние обезпечава тя. Като правило тя е назначена на висши постове и със своята далновидност и ум прави отлична кариера. Тайната й не е монотонния труд, а харизмата и публичните таланти. Благодарение на това Маймуната буквално лети нагоре и стремително се издига по кариерната стълбица, понякога взимайки по две стъпала наведнъж.

Маймуната е от тези, които с лекота заработват големи пари и после с лекота ги харчат. Тя не си отказва абсолютно нищо и винаги има в ръкава поне още три начина да изкара още средства, за да си достави това, което желае.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Маймуна,Плъх ,Кон, Глиган
  • Добри отношения: Заек, Дракон, Змия, Петел
  • Възможни трудности в отношенията: Бик, Тигър, Коза, Куче
Прочути личности, Маймуна

Папа Йоан Павел II, Байрон, Маркиз дьо Сад, Елизабет Тейлър, Сергей Бондарчук, Хари Худини, Род Стюарт, Хари Труман, Федерико Фелини, Джани Родари, Роберт Рождественски, Поанкаре, Шопенхауер, Спиноза, Антон Чехов, Джордж Лукас, Нелсон Рокфелер, Александър Дюма-син, Джек Лондон, Леонардо да Винчи, Пол Гоген.

Година на Петела, 2029, 2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945

Година на раждане: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Характер на Петела
Китайски зодии, петел

На човека от годината на Петела, Съдбата е приготвила доста разнообразни сюрпризи. В неговия живот може да има не малко възходи и падения, обаче той безпределно вярва в способностите и силите си, дори и в случай че обстоятелствата не се развиват в негова полза.

В компания Петела умее да бъде ефектен и да се представя по прекрасен начин. Той е общителен, достатъчно разговорлив, облича се по модата и се държи много уверено. В разговор предпочита да се да се похвали и да преувеличи, включително и своите многочислени достойнства. Но той не го прави от високомерие, а защото не овладява своето остроумие и желанието си да участва в необичаен, а не банален и безинтересен разговор.

Въпреки че си пада по ефектните преувеличения, Петела по натура е справедлив дотолкова, че изпада в праволинейност и безкомпромисност. Без да прецизира думите си, без да отчита последствията, без да премери как да се изрази, той ще каже в очите ви абсолютно всичко, което му се е събрало в душата, при това най-подробно и директно.

Така той нерядко провокира спорове и нанася обида на отсрещния. Без да е особено чувствителна натура, Петела се затруднява да проумее как наранява невнимателната дума. Всичко това прави Петела лош дипломат, но околните трябва да са спокойни, че не държи змия в пазвата си.
Увереността в себе си – това е силната страна на китайската зодия Петел. Неговата ахилесова пета е прекалената самоувереност, която понякога го кара да загуби твърда земя под краката си.

Затова Петела е способен да извърши безразсъдни постъпки, тъй като не е успял правилно да прецени своите сили и възможности. Кой се хвърля безстрашно в схватка с превъзхождащи го противници. В работата нерядко го упрекват за това, което е обещал да свърши, но не го е направил, защото то се е оказало по-голямо от възможностите му. Но той не го прави от самохвалство, а просто защото безгранично вярва в своите сили.
Самоувереността на Петела намира отражение и в неговия маниер на поведение.

Предварително уверен, че е прав, той трудно си признава, че е сгрешил и трудно отстъпва в спор. Петела охотно раздава съвети на другите, даже и когато никой не го е помолил за това. Впрочем, въпреки неговата безцеремонност, тази зодия има много познати и истински, предани приятели, които ценят неговата искреност, вярност, надеждност и благородство.

Самоувереността на Петела нерядко му носи негативи, но не по-малко пъти тя му обезпечава и огромни ползи. Неговата увереност се предава на околните, давайки му преимущество при кандидатстване за работа и в други ситуации на конкуренция. Като се възползва от това, че умее да се представя блестящо, а също и на артистичния му талант, Петела умее да заработва добри пари, въпреки че ги харчи прекалено необмислено.

Индивидуалната работа не е за него. На Петела е необходим екип, както и да получава одобрението на околните. Затова хората от тази зодия могат да направят добра кариера в области, в които може да демонстрира своите познания – преподавателска дейност, политика, реклама, мениджмънт, шоу бизнес и други.

Храбър и благороден, талантлив и честен, Петела като един Дон Кихот, винаги е готов да защити слабия и да застане зад гърба на приятел. Неговата вяра в себе си го заставя да си възлага сложни задачи, дори такива, които въобще не е в силите си да реши.

Кариера и пари на Петела

Петела на първо място е публична личност и превръща в публика дори колегите си в службата. Той предпочита да си избере работа, чрез която ще демонстрира многочислените си таланти. Добра кариера му осигуряват артистизмът и самоувереността.

Разходите на Петела са непремерени. Той е способен на щедри, но за съжаление не винаги обмислени жестове. Нищо няма да го спре да даде значителна сума за костюм от току-що излязла колекция или да обогати някой беден, неизвестно откъде появил се роднина. Възможно е след това Петела да съжали за стореното, обаче той никога няма да възприеме директен съвет, дори и когато има огромна нужда от него. Ако изпадне във финансово затруднение (а това му се случва понякога), вие няма да разберете, защото той не афишира паричните си проблеми и се справя с тях сам.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Петел, Кон, Куче
  • Добри отношения: Плъх, Бик, Коза, Маймуна
  • Възможни трудности в отношенията: Тигър, Заек, Дракон, Змия, Глиган
Прочути личности, Петел

Екатерина Велика, Станислав Лем, Рихард Вагнер, Юрий Никулин, Андре Мороа, Андрей Сахаров, Енрико Карузо, Ив Монтан, Джулета Мазина, Жан Пол Белмондо, Йоко Оно, Йохан Щраус, Рабиндранат Тагор, Джузепе Верди, Фенимор Купър.

Година на Кучето, 2030, 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946

Година на раждане: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Характер на Кучето
Китайски зодии, куче

Хората от годината на Кучето са безкомпромисни и честни. Те не остават безучастни към несправедливостите, на които са станали свидетели. Винаги са в готовност да защитят слабия, което им носи доста конфликтни ситуации и неудобства, но и заслужено уважение и любов от околните. Положителните качества на Кучето може да се изброяват безконечно. То е умно, честно, вярно и самоотвержено. То е предано на приятелите, които спокойно разчитат на него.

Освен това Кучето е отговорно и благородно и никога не те изоставя в беда. В компания хората от тази китайска зодия по-рядко говорят и по-често слушат. Те не винаги умеят да изразят с красиви фрази своите мисли, защото разсъждават първо със сърцето. Затова Кучето предпочита реалните дела пред думите, а в разговорите се проявява като великолепен разбиращ и съчувстващ слушател.

Кучето притежава ярко въображение, с лекота влиза в чужда ситуация и я взима присърце. Той ще изслуша жалбите и проблемите на приятелите си, след което ще се втурне да помага, безкористно харчейки своето време и сили. При това тази помощ не се ограничава с един съвет, а е реална, конкретна и действена.

Притежавайки такива ценни качества, Кучето често се оказва единствения душеприказчик на приятелите си и знае всички техни тайни. На него можете спокойно да се облегнете и да облекчите душата си, да споделите любовна тайна, без да се страхувате, че някой ще научи слабостите ви или че ще се възползва от тях. Кучето гледа на чуждите грешки от високо и няма навика да съди. То е прекалено скромно и деликатно и с разбиране се отнася към недостатъците на другите.

Такъв характер е много удобен за околните, но понякога носи вреди на Кучето. Острото му чувство за справедливост го заставя не само да съчувства на близките, но и да взима присърце неща, които не зависят от него като войни, катастрофи, катаклизми, бедност.

Всичко това е източник на безпокойство за Кучето. Най-трудно му е като човек на честта да приеме и разбере предателството. Когато се сблъска с него, то е способно да изпадне в депресия и песимизъм. Освен това Кучето нерядко се хвърля да защитава слабия, без да е разбрало добре всички обстоятелства в конфликта, и това го прави източник на допълнителни усложнения, спорове и кавги.

Отговорност, трудолюбие, любов към работата и добри организаторски способности – тези качества правят от Кучето добър служител и незаменим на работното място, включително и когато е поставен на най-висши ръководни постове. То като никой друг умее мъдро и ефективно да управлява колектива. Кучето е способно да взима добри решения, да гони поставени цели и въпреки че никога не преследва пари, то все пак умее да ги заработва в достатъчно количество.

Благородна и искрена, честна и великодушна натура, Кучето не се примирява с несъвършенството на света, смятайки че е в състояние да го прекрои, така че да стане поне мъничко по-добър.

Кариера и пари на Кучето

Кучето не се стреми специално към кариера. То просто се старае да работи съвестно и този факт в повечето случаи се оказва напълно достатъчен, за да преуспее. Трудолюбиво, честно, отговорно, то с лекота привлича симпатиите на началниците и колегите. Дори когато заема най-високи длъжности, където с лекота попада по волята на Съдбата, Кучето не вирва високомерно носа си и прекрасно се спогажда с подчинените си . Единственото, което е в състояние да му препятства кариерата, е неговата излишна прямота и неумението да замълчи.

Кучето се отнася относително спокойно към парите. То не желае да трупа запаси и не харчи разточително за свои нужди, но в същото време е готово винаги да помогне със средства на хора от обкръжението си, както и на съвсем далечни познати. И дава възможност другите да се възползват безсрамно от неговата добрина и съчувствие.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Дракон, Кон , Коза, Петел.
  • Добри отношения: Куче, Бик, Тигър, Плъх.
  • Възможни трудности в отношенията: Плъх, Заек, Змия, Маймуна.
Прочути личности, Куче

Бриджит Бардо, майка Тереза, София Лорен, Майкъл Джексън, Жак Ив Кусто, Стивън Кинг, Уинстън Чърчил, Лайза Минели, Силвестър Сталоун, Ги дьо Мопасан, Акира Куросава, Александър Твардовски, Виктор Юго, Бенджамин Франклин Александър Дюма-баща, Ърнест Хемингуей, Сократ, Юрий Гагарин, Робърт Стивънсън, Григорий Разпутин.

Година на Свинята, 2031, 2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947

Година на раждане: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Характер на Глигана
Китайски зодии, глиган, свиня

Хората от годината на Глигана се отличават със справедливост и искреност. Неговото «да» означава «да», а «не» означава «не» и толкова! Същото той очаква и от околните. Поговорката, че който дълго впряга коня, после язди бързо, приляга на 100% на тази зодия. И наистина, в битовите неща Глиганът е спокоен, дори бавен. Той никога не бърза да вземе решение, обмисля и претегля всички «за» и «против», за да изключи ненужния риск.

Но затова пък когато вземе решение, от неговата мудност не остава и следа. Глиганът демонстрира удивителна решителност и твърдост. Той е настроен само за победа и не е свикнал да отстъпва. Тази мъдра тактика – първо да се мисли, а след това да се действа, му осигурява успех във всички начинания.
Околните уважават Глигана заради вътрешната му мощ, сговорчивост, увереност, сила на волята.

При това той не излага качествата си на показ, а ги проявява само в случай на необходимост. В общуването Глиганът демонстрира светски характер – той е енергичен, общителен, любезен и миролюбив. Той стига дотам да прости на събеседника си необмислено изказване или обидна дума. Въобще Глиганът е удивително търпелив към недостатъците на другите, затова в конфликтна ситуация той се държи най-разумно, обективен е и охотно се съгласява на компромиси.

Миролюбието, съчетани с чувството за справедливост и вярата му в хората, правят Глигана лесна жертва за мошеници. В работата той е много умен, обаче в житейските ситуации може да прояви излишна доверчивост, от която околните се възползват по най-безсрамен начин. Заради своята искреност и честност Глиганът си създава истински приятели. Те го подкрепят при всякакви обстоятелства, измъкват го от беди и не го оставят в калта, без да подадат ръка.

Упорство, трудолюбие, съсредоточеност и умение да не се фиксира върху трудностите и препятствията към поставената задача правят от Глигана добър работник. На него може да се възложи отговорна работа и него плаши усърдната работа. Той може да направи кариера на учен, изследовател, писател и да се прояви в куп други области, при това често срещу добра заплата.

Във финансов план Глиганът е късметлия. Съдбата му поднася парични изненади по-често, отколкото на другите. Абсолютно неочаквано, без да се стреми или желае, той получава крупна сума от лотарията, успява да се настани на добре платена работа или получава голямо наследство. Обаче Глиганът се отнася към парите със спокойствие и философски.

Невъзмутим и отговорен, силен и упорит, великодушен и миролюбив, Глиганът никота не тъпче трупове по пътя си към целта. Неговата победа е заслужена и честна, и това го признават дори неговите противници.

Кариера и пари на Глигана

Обикновено кариерата на практичния и делови Глиган прилича на уверено начертана права линия. Още докато се намира на най-ниските стъпала на развитието си, то ясно вижда крайната цел, колкото и далече да е тя. И е готов да й отдели толкова време, колкото е необходимо. Неговите методи са проверени през вековете – това са упорството и трудолюбието, благодарение на които Глиганът в зряла възраст достига максимална висота. Неговата отговорност и донякъде консервативност го правят изключително подходящ за ръководни длъжности.

Глиганът е сред най-богатите зодии от китайския хороскоп. Неговото благосъстояние не зависи толкова от пряко положените усилия, колкото от самото разположение на звездите. Неговата финансова обезпеченост предизвиква завист, докато той се отнася към парите съвършено спокойно.

Любовна съвместимост
  • Най-благоприятно съчетание за любов и брак: Бик, Змия, Коза, Маймуна
  • Добри отношения: Плъх, Заек, Дракон, Куче, Глиган
  • Възможни трудности в отношенията: Тигър, Кон, Петел
Прочути личности, Глиган

Елвис Пресли, Ален Делон, Стивън Спилбърг, Елтън Джон, Владимир Набоков, Карл Юнг, Алфред Хичкок, Джон Рокфелер, Хенри Форд, Ротшилд, Уди Алън, Дюк Елингтън, Оливър Кромуел, Хенри Кисинджър, Роналд Рейгън, Блез Паскал, Ото фон Бисмарк, Франсоаз Саган, Томас Ман, Модест Мусоргски Калиостро, Аркадий Райкин, Проспер Мериме, Марсел Марсо.

За Кристина Ботева

Прочети още

Ето каква е любовницата Скорпион в леглото!

Скорпион. Жена и любовница в леглото. Дете Скорпион, как да го опознаем

Жената Скорпион: Каква любовница е в леглото? Особености на детето Скорпион. Ще разгледаме тези два …

3 Мнения

  1. бате Валко

    Какъв китайски календар бе хора?! Това си е български календар! Дори ЮНЕСКО го потвърждава! Нали Китай и Япония са били под българско владичество близо 200 години…

    • Чудеса.НЕТ

      Ще се радваме, бате Валко, ако ни дадете повече подробности и споделите с нас източниците на информацията, с която разполагате, че китайският календар е всъщност български. Това за българското владичество над Китай и Япония също е много интересно и бихме искали да напишем публикация по темата! Ако и други читатели имат достъп до подобна информация, молим ви, изпратете ни я!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *