Зверствата на Ислямска държава – открити са масови гробове

Проучване доказва, че до 15 000 жертви на терористичната групировка Ислямска държава са били погребани в масови гробове в Сирия и Ирак

Направените разкопки, картографиране и свидетелство на местните хора предлагат още ясни доказателства от мащаба на престъпленията на екстремистката групировка Ислямска държава в завладените територии. Едно изследване на масови гробове в Сирия и Ирак е идентифицирала 72 места, в които Ислямска държава е погребала жертвите на своите зверства, пише theguardian.com.

Изброени са 15000 жертви на геноцид и масово клане, които са били погребани в обектите в цялата територия, където бунтовниците по-рано са властвали, съгласно комплексната оценка от Асошиейтед прес. Цифрите са въз основа на документация и картографиране на 72 масови гробове, както и разкопки от иракски служители, показанията на оцелелите, от пропагандните кампании на Ислямска държава и анализ на земята, където жертвите са били погребани.

Числата предлагат най-ясното доказателство, още от мащаба на престъпленията на Ислямска държава, които елиминират враговете си и малцинствата, за да установят своята крепост в Сирия. Цифрите хвърлят светлина върху насилието, което отчете ръст в Ирак през 2014 г. по време и след завладяване на равнините на Ниневия, убивайки и поробвайки хиляди членове на религиозното малцинство Язиди, както и членове на Шиитската общност. Освен това се знае и за избиването още преди тези зверства, на хиляди християни в двете арабски страни, за които имаше и снимки на обезглавени деца, жени и мъже.

По-нататъшни масови гробове се очаква да бъдат разкрити, след като като Ислямска държава се оттегля поради  офанзивите водени от Русия, САЩ, коалицията и съюзническите сили на Ирак и Сирия, след отстъпване на земите извън Мосул и Рака, двата най-населени градове под техен контрол.

Проучването идентифицира други 17 масови гробове в Сирия само, включително един с телата на стотици членове на едно единствено племе, което е до голяма степен унищожено, когато Ислямска държава превзела региона.

Планината Синжар в Ирак, където язидите потърсиха убежище, след като бунтовниците нахлули в домовете на предците им, съдържа шест гробни места и органите на повече от 100 души.

Някои области, в които са били открити масови гробове са все още твърде опасни за цялостен изкоп, който ще може да даде точния брой на жертвите.

Ислямска държава често показва своите масови жестокости, обосноваващи се на поробването и убийствата на язиди, поради тъпи религиозни причини, и правят пропаганда с клипове и снимки на своите престъпления.

Техните най-скандални мащабни убийства бяха избиването на местните жители и бежанци в лагера Speicher в Ирак, когато групата е убила повече от 1500 шиитски военни кадети в Тикрит, родното място на Саддам Хюсеин, и клането от август 2014 г. на повече от 700 членове на племето Shaitat в източната част на Сирия за несъгласието си с правилата на Ислямска държава.

Едно място извън затвора Badoush в Ирак се смята, че съдържа телата на 600 затворници, убити от бунтовниците в тяхната лятна кампания през 2014 г..

Вместо да си прикриват престъпленията, Ислямска държава ги публикува с добре произведени клипове и снимки. Видео на убийствата на шиитските кадети в Camp Speicher е публикувано от социални медии на групата малко, след като се е състояло, предизвиквайки възмущение и осъждане.

Сирийските войски откриват масов гроб в Палмира.

Сирийските войски откриват масов гроб в Палмира.

Също така през миналата 2016 г. сирийските войски откриват масов гроб в Палмира. В него се казва, че били открити труповете на 42 войници и офицери от правителствените войски и техни роднини. По време на своята инвазия в Палмира, Ислямска държава е убила най-малко 280 души, според Сирийската обсерватория за правата на човека, на базираната във Великобритания мониторинг, който потвърди откритието на масовия гроб.

Скоро след като Ислямска държава превзе града, неговите бойци застреляли 25 войници в древния римски театър. Терористите по-късно пуснаха видео на масовите убийства, в което убийците както изглежда са деца или юноши.

Убийствата на Ислямска държава в медиите.

Убийствата на Ислямска държава в медиите.

В допълнение БЛИЦ писа през февруари тази година за открит друг масов гроб между Мосул и Багдад с хиляди тела открити в него. В една голяма яма са преброени до 4000 трупа на жертвите на Ислямска държава. Местните хора с ужас споменават преживяното от тях. Те разказват как терористите закарвали жертвите си в Кхасфа с микробус и камиони и завързвали ръцете им и превързвали очите им, за да не виждат и били оставяни до ръба на дълбоката яма и там били разстрелвани. За един ден ислямистите са убили 2000 полицаи и освен тях други групи хора били хвърляни от камионите живи в ямата, разказва един от свидетелите пред журналисти на The Telegraph.

Ислямска държава представлява нова форма на Османската империя, която се възражда и с подкрепата на Турция и на други страни. Това представлява сериозна заплаха и за България, тъй като сами виждаме как Турция навсякъде, където има турски малцинства се намесва и иска да провежда своя политика на присъединяване на териториите от други държави. Това все още може да бъде спряно, ако се намесят свястна политици, които да държат за интересите на българския народ и държава. В противен случай става много лошо. Тези озверени и обезумели религиозни фанатици имат за цел да избиват християни и да присвояват територии от държавите на Балканския полуостров, от които ние сме най-застрашени.

Един иракчанин се моли за мъртъв роднина на мястото на масов гроб, който се смята, че съдържа телата на иракските войници убити от Ислямска държава в Camp Speicher през юни 2014 г.

Един иракчанин се моли за мъртъв роднина на мястото на масов гроб, който се смята, че съдържа телата на иракските войници убити от Ислямска държава в Camp Speicher през юни 2014 г.

По отношение на масовите гробове и избиването на хиляди невинни хора, в историята например на инките, ние намираме подобни зверства и изтребления на хиляди човешки същества дори за един ден в чест на техните религиозни езически поклонения. Но ето, че земите им бяха завладени от испанците, без те да дадат някакви сериозни жертви. Причината за испанското нашествие тогава е била златото. От друга страна върху езичниците е тегнело проклятие, заради хилядите избити пленени индианци от съседните племена и за езическото си поклонение на несъществуващите им богове и на Слънцето.

Поклонението на Слънцето се среща в почти всички религии и включително в древния Рим. Това е носело проклятие и на тях, но ето че след узаконяването на Християнството и то се е пренесло в него като са продължавали да спазват езическото поклонение на Слънцето като са приели да почиват в неделя, който е ден на Слънцето в противоречие с писаното в Библията за почитането на съботата като ден на Бог Отец, Твореца. Според разнищването на конспирациите на Ватикана се стига до извода, че в миналото те са създали Исляма за свои цели, като средство за унищожение на християните, а донякъде и на евреите.

По този начин йезуитите и ръководството на Католическата църква постигат целите си чрез Исляма, без те да излизат на показ и се представят за големи праведници. Ние обаче знаем от Библията, че в последното време ще се наложат религиозни закони чрез Ватикана, които ще изискват религиозно поклонение според католическите разбирания и обичаи в противоречие с Библията. Във фокуса на това стои налагането на неделни закони и други подобни неща. И ето че папата беше се изказал, че двете религии Християнството и Исляма са едно, защото се молели на един Бог, което не е вярно.

Погледнато съвсем повърхностно и според общото схващане Аллах в Корана се приема, че е Бог Отец в Библията, но в детайли това съвсем не е така, тъй като Бог има съвсем друг характер и качества и не призовава към избиване на различни групи хора, а освен това има и достатъчно други критерии, по които се различават. Според самото зачеване на Исляма с техния пророк Мохамед се открива една сатанинска демонична намеса и отделно научаваме, че има влияние и на тогавашната римска християнска църква. По този повод четете ТУК за връзката на римската църква в създаването на Исляма и за неговото създаване от техния мним пророк Мохамед – ТУК.

В заключение можем да кажем, че в центъра на всичко това стои борбата в невидимия свят за всеки човек на кого да се покланя и съответно да бъде спасен за вечността, да живее вечно или да бъде погубен с вечна смърт. Главното в случая е разбирането на Библията и значението на 10-те Божи заповеди и на съботата като ден на поклонение пред Твореца. По този повод четете ТУК и ТУК, две важни статии за измамите в последното време и за правилното религиозно поклонение според Библията и за спасението на човека.  Вижте и клиповете!

Зверствата на Ислямска държава – открити са масови гробове
5 (100%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *