Дрога помага срещу алкохолна зависимост

Звучи невероятно, че дрога помага срещу алкохолна зависимост, но е истина. С наркотика LCD може да се преодолее пристрастеността към алкохола

Наркотик да помага срещу алкохол?

Звучи странно, дори и невероятно, но е факт. Когато през 60-те години на миналия век става „хит” навлизането на наркотика LCD, се оказва, че са съхранени данни от изследването на влиянието върху дрогата върху пристрастеността към алкохола, пише Edna.bg.

Всички примери на дрога, помогнала срещу алкохолна зависимост, са подробно описани в шест научни труда, като изследванията са направени върху 500 души.

Според резултатите от проучването се оказало, че след като се разтвори холюциногенното вещество в организма, започва да се наблюдава „благоприятен” процес, който обхваща период от няколко месеца от приемане на дрогата.

Само преди няколко месеца, учени от Норвежкия университет за наука и технологии започнали отново работа в тази насока, като анализирали всичките по-ранни изследвания на наркотика LCD, проведени годините между 1966 г. и 1970 г.

При анализа се установило, че някои пациенти са участвали в програми за лечение на алкохолизъм повече от 40 години. Когато започнали да получават между 210 и 800 микрограма от наркотичното вещество нивото на злоупотреба с алкохолни питиета спаднала с почти 60%.

Дрога - алкохолна зависимост

Дрога помага срещу алкохолна зависимост

Учените споделят, че това е най-добрият резултат, който са получавали досега. Но това не дава основания да се пренебрегва опасната страна на наркотика LCD, тъй като това е един от най-силните халюциногенни вещества, познати на съвременното човечество.

Като психоактивно вещество, дрогата причинява блокиране на серотонина в човешкия мозък, който контролира всички функции на тялото – като възприятието, поведение, глада и настроенията.
Така, че не се чудете, че дрога помага срещу алкохолна зависимост.

Дрога помага срещу алкохолна зависимост
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *