Загадката на двуглавия гигант от Патагония изумява учените

Едно откритие през 17-ти век е изумило учените – намерен е двуглав гигант в Патагония, който е бил висок 3,5 метра

Според някои сведения се казва, че първоначално двуглавият гигант, който някога е живял на Земята, е бил заловен от испанските моряци през 17-ти век. Той бил наречен Kap-Dwa и бил висок 3,5 метра. Древните текстове и общите доказателства, които подкрепят идеята, че са съществували гиганти на Земята, са малко. Учените казват, че въпреки това те никога не са срещали подобна история по този начин. Макар че има много сложни измами, които показват, масивни кости и странно изглеждащи скелети от цял свят, има някои открития, които провокират нашето разбиране за живота на Земята. История на Kap-Dwa е просто завладяваща и за много хора е трудно да я повярват.

Мумифицираният труп на двуглавия гигант Kap-Dwa.

Мумифицираният труп на двуглавия гигант Kap-Dwa.

Първо хората си задават въпроса, откъде са дошли гигантите?

Историята започва според едната версия през 1673, когато този огромен двуглав гигант е бил заловен от испанските моряци, бил пленен и след това е бил убит, когато се е опитвал да се отърве от своите похитители. Испанците го убили с щик (копие) в гърдите.

Случаят с гиганта избледнява след това, но се смята, че мумифицираният труп остава някак си в Англия до 19-ти век. През 1914 г., след като е преминал от ръцете на един шоумен на друга, мумифицираните останки на Kap-Dwa в крайна сметка попадат в Weston’s Birnbeck Pier. Там останките му били оставени за около 45година на изложба, докато „Лорд“ Томас Хауърд ги закупил през 1959 г. Kap-Dwa продължавал да изумява хората и някак си се озовал в Балтимор. Мериленд, в една странна колекция на шоуто на Боб Саид в Античния човек ООД (The Antique Man Ltd) в Балтимор, собственост на Робърт Гърбър и съпругата му.

Може би започвате да си мислите, че това не е нищо друго освен един сложен фалшификат.

Илюстрация на двуглавия гигант Kap-Dwa.

Илюстрация на двуглавия гигант Kap-Dwa.

Въпреки това, Kap-Dwa съществува и мумифицираните останки могат да бъдат намерени в колекцията на Гърбър. Г-н Гърбър обаче, разказва много по-различна история от описаната по-горе с намирането на двуглавия гигант от испанските моряци.

Според Гърбър, Kap-Dwa в действителност е намерен вече мъртъв на плажа прободен с масивно копие в гърдите му. Той е бил мумифициран от местните жители в Парагвай – не в Патагония, докато един английски капитан Джордж Бикъл попаднал на останките му, и в крайна сметка го транспортирал до Англия, за да го предаде на музея в Блекпул, където той останал на показ в продължение на няколко години.

В крайна сметка, мумифицираните останки са били транспортирани обратно към Северна и Южна Америка до Балтимор.

И така добре е, че той е съществувал, но доказва ли това, че гигантите са съществували и че са се срещали често в миналото?

Е, докато със сигурност това е възможно, че такова същество може да е съществувало и Kap-Dwa е най-вероятно да е реален, то има в изобилие доказателства за фалшиви гиганти по целия свят, направени с цел сензация и печалби от тях. Това, обаче не означава, че ако един или няколко от тези гиганти са фалшиви, че всички останали са такива.

Ние можем да намерим множество древни текстове и сметки, които споменават съществуването на гиганти. Някои от тези текстове, дори могат да се намерят в религиозни книги като Библията. Например в Битие 6:4 пише за някакви гиганти. Исполините се смятало, че са били потомци на „Божиите синове“ и „човешките дъщери“ преди потопа според Битие 6:4. Думата гиганти е използвана и във връзка с тези същества, населявали Ханаан по време на завладяването на тази земя от израилтяните според Числа 13:33. Според един специален библейски коментар, „Божиите синове“ са били потомците на вярващите в Бога хора и които са верни на Него, а „човешките дъщери“ са били дъщерите на невярващите или непокорните на Бога хора. В резултат на тези бракосъчетания се били раждали онези мъже прочути със своята сила и ръст.

Kap-Dwa може да са били истински, и на нашата планета се говори за всичко друго, но много рядко, когато става дума за хора с изключителен ръст. Най-високият мъж на Земята, когато последно е бил измерен на 27 юни 1940 г., е било установено, че е 2.72 метра.

Въпросът е тази находка с „две глави“ дали може да се обясни като „сиамски близнаци“ и следователно както и при хората, тези мутации не са толкова чести.

Историята с двуглавия гигант поражда въпроси във всички нас и всеки сам може да си направи заключение дали са съществували или не, дали това е възможно, както и дали съществуването на Kap-Dwa доказва, че в далечното минало, гиганти са съществували на Земята, а има и още много неща, които остават необясними за Земята.

Двуглавият гигант Kap-Dwa – намерен в Патагония през 17-ти век.

Двуглавият гигант Kap-Dwa – намерен в Патагония през 17-ти век.

Всички подобни находки на гиганти открити по Земята са доказателства за достоверността на писаното в Библията, в която пише за съществуването на такива гиганти. В интерес на истината, открити са на различни места по света, включително и в България, скелети на гиганти с ръст около 3,5 – 4 метра. Според учените занимаващи се с подобни древни находки, свързани с Библията, височината на хората преди потопа е била към 3,5 – 4 метра. Интересни са изследванията на учените от САЩ, резултатите, от които са дадени в музея по креационизъм в Глен Роуз, Калифорния, направени от специалисти в различни области на науката и които твърдят, че климатът на Земята преди потопа е бил много по-добър от този, който имаме днес и че поради това условията на живот са били превъзходни.

В потвърждение на библейския доклад са и намерените находки на вкаменени стъпки от човеци и динозаври в един пласт, което означава, че са живели в една епоха, което е в съгласие с Библията, че няма такива продължителни епохи според атеистичната теория за еволюционното развитие на живота и на човека. В Перу са намерени рисунки в пещери изобразяващи хора, които яздят динозаври. Освен тези находки има и други, които потвърждават достоверността на писаното в Библията и всичко това може да утвърди нашата вяра в Бога и истинността на писанията, в които пише за жертвата на Исус на кръста и за дара на вечния живот, който ние пропускаме, ако не приемем с вяра Божия Син.

Най-важното за човека ще се окаже точно дали в този живот е вярвал в Бога и дали е съобразил живот се според Библията, защото времето си минава и ние изчезваме от този свят, както е писал цар Соломон, и е добавил, че всичко е суета на суетите. Според този мъдър цар за човека остава да се радва и весели от това, което е постигнал в живота си и че има смисъл да спазва 10-те Божи заповеди и да вярва в Бога. На друго място Исус е казал ”какво ще даде човек в замяна на живота си”.

Още по темата можете да научите от видео клиповете за сътворението добавени към статията и тази – ТУК.

Загадката на двуглавия гигант от Патагония изумява учените
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *