Ето кои са веригите, които няма да вдигнат цените

Две търговски вериги гарантират непроменени цени на 10 стоки за три месеца, министър Мирослав Найденов преговаря с още

Две вериги са гарантирали пред министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, че няма да вдигнат цените на 10 хранителни продукта, произведени от български производители, за три месеца, съобщи самият министър пред журналисти в Министерски съвет, цитиран от Vesti.bg.

В някои хранителни вериги няма да вдигат цените на храните

В някои хранителни вериги няма да вдигат цените на храните

Двете вериги, поели този ангажимент, са „Кауфланд” и „Метро”. Земеделският министър каза още, че в момента текат преговори и с други търговски вериги и се очаква да се получат и други положителни отговори от поне още две.

Десетте стоки са: Хляб бял и „Добруджа”, прясно и кисело мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал „Витоша”, свинско и пилешко трупно месо, яйца, размер М в опаковка от по 10 броя, кренвирши.

Министър Мирослав Найденов заяви, че пазарът е много динамичен и нервен, и след три месеца цените на основните хранителни продукти не само, че няма да се покачат, но и ще паднат.

Шеговито, дори земеделският министър предложи на журналистите да се обзаложи с тях, че цените на хранителните стоки няма да тръгнат нагоре.

Мирослав Найденов завърши изявлението си с думите, че ако министрите могат да си позволят да плащат по-високите цени на хранителните продукти, то техните родители, които са пенсионери, както и хората без работа у нас – не могат. Затова трябва да се помисли и за тях.

Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *